Marcel Ghergu, ofensivă puternică înainte de primul meci al Chindiei la Târgoviște după trei luni: ”După mine au fost aduși niște nepricepuți, nu știau nici regulamentele”

Ionuț MARIN 19 Aug. 2024, 12:46 Liga 2
Marcel Ghergu, ofensivă puternică înainte de primul meci al Chindiei la Târgoviște după trei luni: ”După mine au fost aduși niște nepricepuți, nu știau nici regulamentele”

Cu trei înfrângeri în primele trei meciuri oficiale ale sezonului, 2-3 cu Metaloglobus, 0-1 cu FCU Craiova și 0-2 cu AFC Câmpulung Muscel, primele două în campionat, celălalt în Cupă, Chindia se prezintă luni, la ora 17:00, pentru prima dată în fața propriilor suporteri în noua stagiune, la meciul cu CSC Șelimbăr.

Echipa e decimată chiar și față de finalul sezonului 2023-2024, iar din garnitura care evolua în mai 2023 într-un singur meci din Liga 1 au rămas trei jucători, Dinu, Ioniță și Atănase.

De un meci cu Șelimbăr, din 16 martie anul acesta, se leagă ratarea matematică a calificării în play-off-ul Ligii a 2-a. A fost 1-2 la Cisnădie, după ce Chindia a deschis scorul, însă târgoviștenii aveau nevoie de o surpriză la Buzău, Gloria – Viitorul Pandurii să se termine cu victoria oaspeților.

Atacuri dure la Cordoș, Petrescu și Boriga

Meciul cu Șelimbăr, pentru care s-au vândut doar câteva bilete, a fost prefațat de președintele Marcel Ghergu și de team-manager-ul Cristian Bălașa, despre care Liga2.ro a scris în primăvară că s-a implicat puternic în campania electorală din Dâmbovița în condițiile în care ocupa o funcție oficială la Concordia Chiajna, din Ilfov.

Ghergu a lansat atacuri dure la adresa predecesorilor, trei președinți într-un singur sezon. Acuzele sunt îndreptățite: clubul a fost la un pas de neînscrierea în actualul sezon, documentația pentru clasificarea academiilor a fost întocmită precar, de aici și o pierdere de 130.000 de euro, o finanțare de 180.000 de euro de la Consiliul Județean Dâmbovița trebuie returnată, pentru că fondurile au fost cheltuite fără a se depune documente justificative, iar exemplele incompetenței pot continua.

”Nu putem face plăți, nu putem discuta cu sponsorii, e foarte delicat. Au venit niște oameni sezonul trecut care au dat dovadă de nepricepere, de necunoaștere a regulamentelor. Nu știau ce să facă în anumite cazuri. Nu e normal să ajungă juristul clubului pe prima pagină. S-a ajuns aici pentru că cei aduși nu au știut cum să procedeze. Jurista era singurul om care știa să rezolve problemele. Au fost schimbări de președinți și antrenori care au generat multă neîncredere. Eu știu ce am de făcut, dar dacă nu am resurse…”, a spus Ghergu.

S-a rupt lanțul de iubire cu politicul!

Declarațiile lui Ghergu vin într-un context extrem de delicat pentru Chindia. Înfrângere după înfrângere, lotul este cel mai slab valoric din ultimul deceniu, iar perspectivele sunt sumbre.

Dând în cei trei președinți din campionatul trecut, Ghergu lovește mai mult în președintele CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan, și în primarul Târgoviștei, Daniel Cristian Stan, cei responsabili de respectivele numiri ale unor amatori în posturi executive la club.

Totuși, e de consemnat că aducerea lui Cordoș s-a făcut pe filiera CJD, iar primarul nu a fost de acord niciodată cu instalarea clujeanului în funcția de conducere. Ulterior, Stan a recunoscut chiar în fața corespondentului Liga2.ro că mutarea colegului de partid s-a dovedit o greșeală uriașă.

Ghergu a revenit la vechile metehne

Abia instalat la club, Marcel Ghergu a reluat discuțiile cu reprezentanții presei locale cărora le cere să șteargă articolele sau postările care nu îi sunt pe plac lui sau asociaților.

Sâmbătă după-amiază, administratorul TV Online Riposta pe Net, Leonard Mitroi, a fost contactat în acest sens de președintele Chindiei. La scurt timp, același Mitroi a fost sunat și de administratorul stadionului ”Eugen Popescu”, Adrian Baicu, și el văr cu primarul Cristian Stan, care i-a cerut același lucru. ”Nu șterg nimic”, le-a transmis Mitroi.

De asemenea, în conferința de presă susținută înaintea jocului, Ghergu a ținut să ”certe” și site-ul nostru, singurul care scrie în mod constant și documentat despre meciurile din eșaloanele inferioare: ”Știu eu cine scrie pe liga a doua. Liga a doua… (n.r. liga2.ro). Sunt speculații, nu e ok. Se dorește doar să fie stricată atmosfera la echipă”.

”Încercăm să depășim acest moment. Îi văd pe jucători încrezători, e început de campionat, nu trebuie să fie o disperare după aceste jocuri. Supărare, da, dar atât. Să câștigăm meciul de luni. Ne dorim, trebuie să apară o schimbare”, au fost singurele declarații ale lui Marcel Ghergu despre meciul cu Șelimbăr.

Ionuț MARIN 19 Aug. 2024, 12:46 Liga 2
Pe aceeași temă