„Mâna dreaptă” a lui Roșu la UTA nu e la prima experiență în România. Spanionul a fost și îl staff-ul unui fost selecționer al „tricolorilor”

Marius ANGHEL 12 Oct. 2016, 13:02 Liga 2

După 10 luni de zile, UTA are din nou preparator fizic. Se știe că echipa arădeană a renunțat chiar în ziua demarării pregătirilor de iarnă la Marius Bortiș, considerând, pe undeva, inutilă prezența sa în staff. Laurențiu Roșu a apelat încă din start la un antrenor specializat în munca fizică cu jucătorii, astfel că l-a adus cu el la Arad pe Francisco Ignacio Martinez Cabrera.

„E mâna mea dreaptă, se ocupă de pregătirea fizică, dar și de alte aspecte. Am mai colaborat cu el la Petrolul, a fost în România, deci cunoaște cât de cât și limba”, i-a făcut „principalul” UTA-ei o scurtă prezentare lui „Nacho”.

Spaniolul are 27 de ani și s-a născut în Baeza. Este posesor al Licenței UEFA Pro și a mai lucrat împreună cu Roșu la Petrolul Ploiești. În 2014-2015 a activat în China, la Guangzhou RF, iar recent a făcut parte din staff-ul lui Victor Pițurcă la Al-Ittihad.

„Am făcut Facultatea de Sport în Spania, apoi m-am specializat în fotbal, am și un master în fotbal. M-am axat încăt de la început pe pregătirea fizică a jucătorilor, având mult de învățat de la toți antrenorii cu care am lucrat, dar mai ales de la persoanele din domeniu. Am avut profesori pricepuți care au activat ca preparatori fizici la Sevilla, Betis, Villarreal, Racing Santander sau Reacreativo de Huelva. De la fiecare am furat câte ceva”, a declarat Cabrera la conferința de presă de prezentare a sa și a lui Laurențiu Roșu.

Text: Sport Arad
Foto: Ciprian PETCUȚ

Marius ANGHEL 12 Oct. 2016, 13:02 Liga 2
Pe aceeași temă