FC Hermannstadt, obiectiv îndeplinit după deplasarea la Slobozia. Marius Măldărășanu: ”Am gândit să rupem un pic campionatul.” Oroian, gol decisiv pentru sibieni: ”Au trecut puțin peste regula aia de fair-play”

Marius ANGHEL 27 Sep. 2021, 13:44 Liga 2

FC Hermannstadt a trecut cu bine și peste deplasarea de la Slobozia, după ce la mijlocul săptămânii trecute a avut alt meci departe de casă, tocmai la Oradea, în 16-imile Cupei României. Echipa sibiană antrenată de Marius Mălădărășanu continuă să rămână învincibilă în acest sezon și să facă pași importanți către revenirea în Liga 1.

Dacă miercuri a trecut cu 1-0 de CA Oradea, în competiția KO, duminică, echipa din Sibiu a avut din nou o deplasare lungă, la Slobozia, unde în campionatul Ligii 2, în etapa a 8-a, a întâlnit Unirea. Tot cu 1-0 s-a impus FC Hermannstadt, în urma unui meci cu multe incidente.

FC Hermannstadt, două deplasări lungi încheiate cu două victorii asemănătoare, cu 1-0. La Slobozia, Măldărășanu a făcut patru schimbări forțat

Încă din minutul 4, Măldărășanu a fost nevoit să schimbe pentru prima dată, după ce Andrei Lungu a acuza o stare de rău, iar în locul său l-a introdus pe Mino Sota. Ulterior, din minutul 26, au ieșit accidentați și Raul Opruț și Călin Popescu, pe teren pășind Saeed Issah și Alexandru Oroian. Mai apoi, din doar minutul 54, FC Hermannstadt și-a consumat toate înlocuirile, atunci când nou-intratul la pauză Stjepan Plazonja a acuzat o accidentare la coapsa piciorului stâng și a fost schimbat cu Andrei Sîntean.

În ciuda acestor probleme, echipa sibiană a avut de fiecare dată înlocuitori pe măsură, astfel că Unirea nu a profitat în niciun moment, ba chiar trupa lui Măldărășanu a și marcat o dată prin unul dintre cei introduși pe parcurs. În minutul 32, pe un contraatac lansat de Alhassan, Balaure a pătruns în careu pe stânga, a centrat în centru, Buhăcianu a ratat intervenția, însă tocmai bine pentru Alexandru Oroian, care a marcat din 10 metri.

”Le-am spus încă de la început că ăsta poate fi cel mai greu meci de până acum, în contextul în care noi am jucat miercuri în cupă (n.r. – 1-0 la CA Oradea), am mers cinci ore dus, cinci ore întors, după care opt ore pentru a veni aici, la Slobozia, cu jucători care au jucat 90 de minute. Cu atât mai mare este această victorie. Am pierdut și trei schimbări în prima repriză. A trebuit să mai facem o schimbare la pauză, cu Plazonja. El avea contractură, cum, la fel, și Năstăsie avea. Avem ceva probleme de lot și am forțat cu el. Probabil are o întindere, dacă nu și mai rău. A trebuit să jucăm iar cu Sîntean.

Până la urmă este victoria lor și de astfel de meciuri îți aduci aminte cu plăcere mai ales după promovare”, a spus Marius Măldărășanu la finalul jocului de la Slobozia.

Oroian le-a dedicat golul suporterilor sibieni prezenți la Slobozia

La Slobozia, FC Hermannstadt a fost susținută de 13 suporteri. Acestora le-a dedicat golul marcat cu Unirea Alexandru Oroian. Mijlocașul de 20 de ani e la a doua reușită a sa în campionat în acest sezon.

”Mă bucur că am înscris și mi-am ajutat echipa și că le-am adus o bucurie fanilor, celor care au venit, care au parcurs atâta drum pentru noi și vreau să le dedic golul.

Eu zic că adversarii noștri au trecut puțin peste regula aia de fair-play, așa cred. Au fost cam prea duri. Dar e bine că am plecat cu cele trei puncte de aici, după un meci de luptă, greu și ne bucurăm pentru victorie și că i-am putut face pe fani fericiți”, a spus Alexandru Oroian după meciul cu Unirea.

  • FC Hermannstadt în meciul cu Unirea Slobozia: I. Pop – Pantea, Bejan, I. Stoica, Opruț (Issah 46′) – Alhassan, Andr. Lungu (Mino Sota 4′) – P. Petrescu (cpt.), Balaure, C. Popescu (Al. Oroian 26′) – Buhăcianu (Plazonja 46′, Sîntean 54′). Rezerve neutilizate: Muțiu – Tomșa, Buzan, I. Năstăsie.

Măldărășanu: ”Am gândit că putem rupe un pic campionatul”

Odată cu rezultatul de la Slobozia, dar și celelalte înregistrate în etapa a 8-a, clasamentul Ligii 2 s-a ”rupt” puțin. Unirea Slobozia a rămas pe loc pe poziția a 7-a, prima de sub locurile de play-off, însă distanța dintre ea și FC Buzău, ocupanta poziției a 6-a, s-a mărit la patru puncte. Petrolul, Hermannstadt, Concordia, ”U” Cluj, Steaua și FC Buzău încep, ușor-ușor, să se desprindă în principalale favorite la play-off.

Acest lucru a remarcat și Marius Măldărășanu, care a recunoscut că asta a și dorit prin rezultatul din meciul de la Slobozia.

”În ultimii trei ani, Liga a 2-a este foarte puternică, cu echipe apropiate valoric. Acum, prin victoria asta, asta am și gândit, putem să rupe un pic campionatul, mă refer la primele șase clasate vizavi ce cele aflate de la locul 7 în jos. Însă mai este mult până la final, ne batem. Noi n-am profitat de un moment în care puteam ajunge pe primul loc, și atunci presiunea era mai mare pe adversarii noștri. La fel, veneam după un meci de cupă și la Târgu Jiu am avut o sincopă (n.r. – echipa a remizat 1-1 cu Viitorul Pandurii, după ce trecuse în cupă de AFC Odorheiu Secuiesc abia după loviturile de departajare). Mi-a fost teamă de meciul ăsta tocmai în ideea în care am jucat la 13 grade pe la Oradea și când am venit aici am jucat la 28-30 de grade. Același lucru l-am pățit și la Târgu Jiu, 31 de grade, antrenându-ne acasă pe 21 de grade. Depinde. Și atunci organismul simte și jucătorii sunt cu atât mai mult de apreciat”, a spus antrenorul echipei din Sibiu la microfonul DigiSport.

Măldărășanu se gândește doar la el și la performanța pe care vrea să o obțină cu FC Hermannstadt

Întrebat cum vede lupta pentru promovare între el și prietenul Nae Constantin, fost coechipier când erau jucători, acum antrenor la Petrolul, dacă pot amândoi să acceadă în Liga 1, Măldărășanu a spus că nu e interesat de acest aspect, ci doar de faptul ca el să-și îndeplinească obiectivul.

”Mă gândesc doar la mine. Suntem prieteni, nu am mai vorbit de vreo două luni de zile. Fiecare își vede interesul lui. Eu sunt la Sibiu, vreau să rămân aici cât am contract și în primul și în primul rând vreau să fac performanță”, a spus Măldărășanu.

După opt etape, FC Hermannstadt ocupă locul 2 în clasamentul Ligii 2, cu 20 de puncte, la fel ca echipa Concordia Chiajna, care are însă un golaveraj inferior, deci se află pe poziția a 3-a. Lider este Petrolul, cu 21 de puncte, iar prima clasată sub locurile de play-off este chiar Unirea Slobozia, formație pe care sibienii tocmai au învins-o, care are 12 puncte.

Foto: Petronel Tudor / Info Ialomița
Video:FC Hermannstadt

https://liga2.prosport.ro/seria-1/adrian-mihalcea-impresionat-de-fc-hermannstadt-si-de-cativa-jucatori-ai-sibienilor-o-echipa-extraordinar-de-valoroasa-concluziile-antrenorului-unirii-slobozia-dupa-al-cincilea-mec-19203049

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-8-trei-meciuri-au-loc-de-la-ora-1100-la-targu-jiu-slobozia-si-timisoara-patru-dintre-echipele-care-intra-la-joc-au-evoluat-in-16-imile-cupei-romaniei-19202958

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-8-patru-meciuri-incep-de-la-ora-1100-la-miercurea-ciuc-are-loc-cel-mai-echilibrat-joc-19202777

Marius ANGHEL 27 Sep. 2021, 13:44 Liga 2
Pe aceeași temă