Mai vin Grozavu și Popa? „Cu sau fără ei, oricum vom lua cele mai bune decizii”

05 Dec. 2011, 12:33 Liga 2
Mai vin Grozavu și Popa?**

În așteptarea analizei activității din turului campionatului, toți cei care au răspundere în cadrul executivului CSMS Iași și-au făcut deja temele, înaintând deja șeful organismului care conduce clubul rapoartele de analiză. Dacă tehnicianul Ionuț Popa și managerul Leo Grozavu s-au referit la „realizările” din plan sportiv, președintele Mircea Ursu i-a prezentat lui Leonid Antohi modul în care s-au cheltuit fondurile virate în toamnă de la Fundația Sportului Ieșean.

Iar dacă oficialii cu răspunderi executive și-au făcut „lecțiile” cu multă conștiinciozitate, cu toții așteaptă acum convocarea la mult așteptata întrunire a Comitetului Director, prima cu caracter oficial după mai bine de jumătate de an. Una la care va fi prezent mai mult ca sigur și primarul Gheorghe Nichita și care ar putea să aibă loc mâine sau miercuri, după ce edilul-șef va purta câte o discuție personală cu șeful băncii tehnice și cu managerul grupării, pentru a se ști exact ce așteptări are fiecare dintre ei pentru retur.

Asta pentru că nu mai reprezintă de mult un secret că Popa și Grozavu nu mai pot continua nicicum împreună, asta fiind extrem de vizibil încă imediat după revenirea antrenorului în Copou, adică după victoria de la Tulcea. Pe parcursul toamnei au existat mai multe indicii clare, în ciuda faptului că responsabilul cu partea sportivă la CSMS a căutat să ascundă aproape total relația tensionată cu șeful băncii tehnice, că între cei doi nu mai există cale de întors și că nu mai pot lucra împreună.

Sigur, asta oricum nu s-a întâmplat niciun moment, Popa acuzând permanent strategia greșită stabilită în vară, în timp ce Grozavu i-a amintit antrenorului rezultatele, dar mai ales jocul echipei mult sub așteptări în condițiile în care primul a avut mână liberă. Mână liberă este un fel de a spune, deoarece cu un lot construit nu în urma unei gândiri unitare, ci de trei, dacă nu chiar patru persoane, era destul de greu de controlat lucrurile în profunzime, iar la acest „capitol” antrenorul însuși a recunoscut că s-a fript destul de serios în câteva situații.

Că situația a devenit una fără întoarcere a fost extrem de limpede înaintea ultimului meci de pe teren propriu, cu Dunărea Galați, când antrenorul a profitat la maxim de ieșirile nervoase ale managerului, acesta nemaiputând să suporte tensiunea din interiorul și din jurul formației, cedând nervos și lovindu-l în sala de mese pe fundașul localnic Bădic.

Și cum și unul, dar și celălalt, și-au întocmit propria analiză, care în mod sigur diferă mult una de alta, deși rezultatele din toamnă denotă clar că fiecare dintre ei are partea sa de vină pentru că într-o serie mai slabă ca niciodată Iașul nu este lider detașat, ca și promovat în elită încă de la jumătatea competiției.

Astfel că întrebarea care se pune acum este una singură: oare mai este cazul să revină din vacanță și cei doi, pentru a-și susține punctul de vedere în fața membrilor Comitetului Director și a primarului Nichita, ori deciziile pot fi luate și în lipsă?

„Nu știu dacă va mai veni și domnul Ionuț Popa la ședință cât timp ne-a lăsat referatul. Mai ales că are și o serie de probleme familiale în această perioadă, care l-au determinat să și plece din țară pentru măcar câteva zile, dacă nu chiar mai mult decât atât” a spus Leonid Antohi, președinte Comitet Director CSMS Iași.

Dezamăgiți de parcursul din toamnă al ieșenilor, șefii clubului din Copou se gândesc la Laurențiu Reghecampf ca o posibilă variantă pentru șefia CSMS, după experiența reușită din tur la FC Snagov. Că fostul stelist a făcut treabă bună în toamnă o confirmă și faptul că este curtat și de o altă candidată la promovare, Farul Constanța.

„Chiar nu mai știu nimic de câteva zile bune despre domnul Leo Grozavu, nici măcar dacă mai este sau nu în Iași. Cu sau fără el și Ionuț Popa la ședință, noi oricum vom lua cele mai bune decizii pentru CSMS și pentru fotbalul ieșean” a mai spus Leonid Antohi, președinte Comitet Director CSMS Iași.

Sursa: Evenimentul

05 Dec. 2011, 12:33 Liga 2
Pe aceeași temă