Primele reproșuri pentru Daniel Pancu, după ce a acceptat să fie președinte la Rapid. ”Mă vor înjura mulţi, dar nu e o mișcare bună. Dacă eşti antrenor şi primeşti altă funcţie, te gândeşti să fii antrenor”

Răzvan STÎNGĂ 27 Jun. 2020, 14:45 Liga 2
Primele reproșuri pentru Daniel Pancu, după ce a acceptat să fie președinte la Rapid. ”Mă vor înjura mulţi, dar nu e o mișcare bună. Dacă eşti antrenor şi primeşti altă funcţie, te gândeşti să fii antrenor”

Numirea lui Daniel Pancu în funcția de președinte la Rapid nu este văzută doar cu ochi buni de oamenii de fotbal din România. Constantin Zotta, fost arbitru și fost conducător al grupării din Giulești, are o serie de opinii pro și contra, cu privire la acest subiect. Pe de o parte consideră că Daniel Pancu știe ce înseamnă cu adevărat un club precum Rapid și va reuși foarte bine să reprezinte vocea echipei în fața fanilor și nu numai, dar are și un argument contra numirii sale.

Constantin Zotta, despre antrenorul Daniel Pancu: ”A luat-o pe calea asta şi ar cam trebui să meargă pe drumul acesta”

Zotta nu înțelege de ce Pancu a acceptat o fucție de conducător, în condițiile în care a îmbrățișat meseria de antrenor. Consideră că schimbarea viziunii nu îi va face bine pe teremen lung, că ar fi trebuit să urmeze calea luată inițial, chiar dacă la Rapid nu mai era dorit.

Daniel Pancu vine ca o forţă suplimentară. Reprezintă foarte mult vocea clubului, este într-o relaţie foarte bună cu grupul de suporteri care, chiar dacă nu vin la meci acum, presiunea pe care o pun jucătorilor, antrenorilor, conducătorilor, este foarte mare. Rapidul este un club care se va ridica mult de tot. Odată ce o să aibă stadionul, lucrurile vor evolua fantastic. Veţi vedea atunci diferenţe între Rapid şi Dinamo.

Pe de altă parte, o să mă înjure mulţi, dar eu, ca fost conducător, nu văd o mişcare bună, o strategie bună. Atâta timp cât eşti antrenor şi primeşti o altă funcţie, te gândeşti să fii antrenor. Meseria lui este cea de antrenor. A luat-o pe calea asta şi ar cam trebuit să meargă pe drumul acesta. Sper să nu se supere pe mine, şi dacă se supără vorbesc eu cu el.

O strategie pe care am aplicat-o atunci când patronii nu voiau altceva: niciodată nu este bine, dacă antrenorul care vine, nu vine cu stafful lui, să pui un antrenor secund cu veleităţi de principal. Niciodată! Într-un fel sau altul, poate e mult spus că stă la pândă, dar nu este bine pentru grup”, a declarat Constantin Zotta, la Telekom Sport.

Daniel Pancu s-a gândit și s-a răzgândit de câteva ori până să semneze 

În primă fază, la primirea ofertei de la Rapid, Pancu era foarte radical și nu ar fi acceptat sub vreo formă sau alta postul de președinte, dar insistențele fanilor au contat foarte mult. Ei l-au dorit la echipă, iar ulterior a purtat mai multe discuții cu oameni influenți din fotbal. Daniel Pancu preciza că sfaturile l-au ajutat foarte mult și și-a dat acceptul verbal să vină la Rapid pe postul de președinte.

Victor Angelescu, principalul acționar al Rapidului, a fost cel care a făcut anunțul că Pancu va prelua funcția de președinte. Omul de afaceri declara că speră ca fostul atacant să stea în această poziție un timp cât mai lung, dar că i se va da dreptul să plece fără obligații, dacă primește o ofertă tentantă din partea vreunui club, pentru postul de antrenor. Semnarea contractului intrase puțin în impas, deoarece Pancu era numulțumit de atribuțiile sale, dar în cele din urmă problemele s-au reglat, iar fostul atacant a acceptat.

Foto: FC Rapid 1923 

 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dan-alexa-e-multumit-de-fotbalistii-rapidului-si-asteapta-debutul-in-play-off-am-o-prima-echipa-formata-pe-jumatate-de-sapte-opt-jucatori-totul-despre-lupta-la-promovare-adversar-19137075

https://liga2.prosport.ro/seria-1/rapid-si-a-facut-planurile-in-cazul-in-care-promoveaza-chiar-de-ziua-ei-ovidiu-burca-anunta-ca-echipa-se-poate-autofinanta-ar-veni-bani-de-la-televiziuni-putem-sa-devenim-o-echipa-de-tip-19137001

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oficial-daniel-pancu-este-noul-presedinte-al-clubului-rapid-din-ziua-in-care-gruparea-giulesteana-a-implinit-97-de-ani-de-la-infiintare-aici-este-casa-mea-aici-sunt-apreciat-19136933

https://liga2.prosport.ro/seria-1/rapid-97-daniel-pancu-mesaj-emotionant-de-ziua-clubului-giulestean-video-de-senzatie-cu-marius-sumudica-urand-la-multi-ani-rapidistilor-exclusiv-19136872

 

Răzvan STÎNGĂ 27 Jun. 2020, 14:45 Liga 2
Pe aceeași temă