„M-au lovit cu pumnii și picioarele”

10 Feb. 2009, 14:50 Liga 2

Andrei Porfireanu s-a externat marți dimineața de la Spitalul din Iași. La câteva ore după ce a părăsit spitalul el a acceptat să povestească pentru www.liga2.ro drama prin care a trecut.

Mai ții minte ce s-a întâmplat?
M-am dus să iau o sticlă de suc de la un magazin din apropiere și când mă întorceam înapoi la vilă, am trecut pe lângă un grup de persoane ce erau la intrarea într-o scară de bloc. Două din acele persoane au venit venit spre mine. Eu am grăbit pasul, dar m-au ajuns și mi-au zis să le dau 10 lei. Le-am zis că nu am. Chiar nu aveam bani la mine. Mi-am luat la mine bani pentru două sticle de suc pe care i-am lăsat la magazin.  Între timp am văzut că veneau și alte persoane din spate și am încercat să fug, dar mi-au pus piedică și am căzut după care au început să dea în mine cu pumnii și picioarele.

Ai reușit să ajungi singur la vilă?
După ce m-au lăsat, am reușit să mă ridic și să ajung până la vilă. Când m-au văzut colegii, m-au întrebat ce s-a întâmplat. Le-am spus că niște țigani m-au bătut. Nu mai țineam minte prea multe după câte lovituri am luat în cap.

Ce ți-au zis medicii de la Iași?
Diagnosticul este fractură de maxilar și mi-au pus sârme pentru a imobiliza mandibula superioară. Trebuie să stau cu aceste sârme în gură circa o lună de zile.

Când vei reveni pe teren?
Din ceea ce am vorbit cu medicul echipei, mi-a zis să fac repaus până luni și de luni să încep cu alergări. Problema este că nu pot mânca și e dificil să fac antrenamente normale. Eu îmi doresc să revin cât mai repede posibil. Am făcut o pregătire foarte bună la Câmpulung, am jucat în cele două meciuri amicale și chiar mă simțeam în formă. Consider că am avut un mare ghinion.

Îi poți recunoaște pe cei care te-au bătut?
Pe cei doi care au venit prima dată, îi recunosc dacă îi văd. Pe cei care au venit din spate nu am reușit să îi văd.

Ești sigur că erau romi?
Da. Vorbeau în țigănește între ei. În acea zonă sunt foarte mulți romi.

Ce vei face în continuare?
O să am o discuție cu domnii polițiști, voi scoate un certificat medico-legal și o să încerc să dau de urma celor care m-au adus în halul acesta. Îi voi da în judecată. Vreau să îi văd în pușcărie, mai mult decât să primesc daune morale.

www.liga2.ro
   
 

10 Feb. 2009, 14:50 Liga 2
Pe aceeași temă