Justiţia a decis: echipei lui Adrian Mititelu i se interzice să folosească denumirea Universitatea Craiova. Reacția clubului aflat pe locul 1 în Liga 2: ”Ne vom conforma sentinței, chiar dacă o considerăm nedreaptă și absurdă”

Cosmin STAICU 24 Sep. 2020, 18:27 Liga 2
Justiţia a decis: echipei lui Adrian Mititelu i se interzice să folosească denumirea Universitatea Craiova. Reacția clubului aflat pe locul 1 în Liga 2: ”Ne vom conforma sentinței, chiar dacă o considerăm nedreaptă și absurdă”

Conform unei decizii de azi, 24 septembrie, a Curţii de Apel Bucureşti, echipa lui Adrian Mititelu nu mai are dreptul de a folosi denumirea Universitatea Craiova. Respectiva instanţă i-a respins apelul clubului lui Adrian Mititelu, U Craiova 1948 SA.

Astfel, procesul pentru denumirea renumitei echipe din fotbalul românesc este câştigat de clubul de drept public Universitatea Craiova, care a acordat, printr-un contract de asociere, dreptul de a folosi denumirea Universitatea Craiova echipei care activează în Liga 1 şi care este vicecampioana României.

Decizia luată astăzi de Curtea de Apel Bucureşti vine după ce Tribunalul Bucureşti i-a interzis echipei lui Adrian Mititelu, U Craiova 1948 SA, dreptul de a utiliza denumirea Universitatea Craiova în activitatea comercială a clubului, printr-o decizie luată în luna mai a acestui an.

Adrian Mititelu nu mai are voie să folosească denumirea Universitatea Craiova

„Respinge excepţia lipsei de interes a ordonanţei preşedinţiale, ca neîntemeiată. Admite în parte cererea de ordonanţă preşedinţială. Obligă pârâta la încetarea oricărei activităţi de folosire, comercializare, distribuire, promovare şi orice alt act de utilizare în activitatea comercială, inclusiv în mediul online, inclusiv prin intermediul website www.fcuniversitatea.ro sau orice alt website, a produselor şi serviciilor care poartă denumirea Universitatea Craiova, până la pronunţarea unei hotărâri definitive de fond, în ds. 31006/3/2018 conexat la ds. nr. 43926/3/2018. Obligă pârâta la retragerea de pe piaţă produse şi servicii, inclusiv echipament de joc, produse aflate în magazine de vânzare sau de pe website, care poartă semnul Universitatea Craiova, până la pronunţarea unei hotărâri definitive de fond, în ds. 31006/3/2018 conexat la ds. nr. 43926/3/2018. Respinge în rest cererea”, se arăta în decizia Tribunalului Bucureşti.

Reacția U Craiova 1948 SA: „O decizie nedreaptă și absurdă”

Pe contul oficial de Facebook al echipei a apărut reacția clubului: ”Astazi, Curtea de Apel Bucuresti a stabilit ca masura provizorie pana la solutionarea fondului in dosarul ce priveste marca UNIVERSITATEA CRAIOVA, proces in care ne judecam cu Clubul Sportiv de Drept Public Universitatea din Craiova ca nu mai avem voie sa folosim denumirea de “UNIVERSITATEA CRAIOVA”! Prin urmare, ne vom conforma sentintei instantei de judecata, chiar daca o consideram nedreapta si absurda.

Aceasta solutie a instantei nu afecteaza calitatea noastra de succesor al fostei FC UNIVERSITATEA CRAIOVA, fostei UNIVERSITATEA CRAIOVA, fostei STIINTA CRAIOVA, fostei UNSR CRAIOVA !
De asemenea, aceasta solutie nu afecteaza dreptul nostru exclusiv de a folosi simbolul sectiei de fotbal si anume “LEUL” si celelalte insemne adiacente care au fost folosite exclusiv de catre echipa de fotbal.
Pana la terminarea acestui proces pe fond, vom evolua in campionat sub denumirea U CRAIOVA 1948 in principal, si vom folosi in secundar, denumirile de FC Universitatea, Fotbal Club Universitatea 1948, FCU 1948, FCU Craiova 1948 si Leii din Banie Craiova.

Mai facem precizarea faptului ca, sentinta provizorie obtinuta de catre clubul lui Badea are la baza o sentinta a ICCJ prin care clubul lui Badea a castigat dreptul exclusiv de a folosi numele de UNIVERSITATEA CRAIOVA, dar care nu a luat in calcul procesul cu privire la palmares pe care l-am castigat ulterior si care urmeaza sa fie transat irevocabil pe 15 octombrie. Dupa transarea irevocabila a procesului cu palmaresul urmeaza reformarea sentintei in ceea ce priveste numele de UNIVERSITATEA CRAIOVA!”.

Între timp, Craiova lui Mititelu și-a schimbat sigla și acum apare pe tricouri numele de Fotbal Club Universitatea.

Cosmin STAICU 24 Sep. 2020, 18:27 Liga 2
Pe aceeași temă