Lincar avea o singură doleanță pentru țintarul Ligii 2: ”Să jucăm meciul cu UTA acasă”. Turris începe antrenamentele de grup azi, dar are o problemă importantă înaintea startului play-off-ului

Răzvan STÎNGĂ 17 Jun. 2020, 12:55 Liga 2
Lincar avea o singură doleanță pentru țintarul Ligii 2: ”Să jucăm meciul cu UTA acasă”. Turris începe antrenamentele de grup azi, dar are o problemă importantă înaintea startului play-off-ului

Turris Oltul Turnu Măgurele a aflat programul după care va evolua în ultimele cinci meciuri ale sezonului de Liga 2, iar antrenorul Erik Lincar este mulțumit, în mare parte, de modul în care a decurs tragerea la sorți. Singura dorință a lui era ca meciul cu UTA să-l joace pe teren propriu și nu în deplasare. Ar fi vrut acest lucru, pentru că distanța dintre localități este destul de mare, de 507 kilometri.

Erik Lincar: ”Pentru mine, toate echipele sunt puternice, toate sunt la fel”

Lincar a vorbit pentru Liga2.ro despre forța echipelor din play-off-ul Ligii 2 și tocmai din acest motiv nu ar fi avut o preferință anume în ceea ce privește programul, din punct de vedere sportiv. Consideră că toate formațiile vor porni de la un nivel fizic apropiat, iar meciurile vor fi foarte disputate. Nu sunt diferențe mari de valoare.

Pe mine nu mă interesa cum am fi jucat în prima etapă sau în ultima etapă. Pentru mine, toate echipele sunt puternice, toate sunt la fel. Consider că nu există echipă slabă în acest play-off. Poate că mi-ar fi plăcut să jucăm meciul cu UTA acasă, dar doar pentru că e o distanță foarte mare. Pentru că suntem echipa care trebuie să facă o distanță lungă. Asta e tot, să avem meciul cu ei acasă, să nu ne mai deplasăm la Arad, dar asta a fost să fie și ne conformăm”, a declarat Erik Lincar, care a încercat să găsească adversari pe care Turris să îi întâlnească în meciuri amicale, dar e posibil ca jucătorii să dispute prima partidă chiar împotriva celor de la Campionii FC Argeș, în play-off.

Turris poate începe mini-turneul fără meciuri amicale, singura dintre cele șase echipe. Erik Lincar: ”S-ar putea să fie o situație complicată pentru noi”

Toate adversarele au disputat cel puțin un meci test și multe dintre ele vor mai avea, dar formația din Turnu Măgurele nu a găsit pe nimeni disponibil până acum. Lincar a încercat să identifice o echipă chiar din Liga 1, din play-out, dar programul este foarte încărcat acolo.

Pregătirea a fost foarte bună, de acumulare. Niciodată nu cred că am făcut o pregătire de un asemenea nivel. Acum, singura problemă e că nu am reușit să avem și nu vom avea meciuri amicale. S-ar putea să fie o situație complicată pentru noi. Restul a găsit meciuri cu CFR Cluj… Noi chiar am propus multor echipe să jucăm meciuri de verificare, dar nu s-a putut. Am pus o întrebare și noi în Liga 1, dar echipele de play-out au un program foarte încărcat și nu s-a putut. Îmi doresc ca în cele două săptămâni rămase, jucătorii să răspundă la fel de bine și să ne prezentăm la primul meci cât mai bine”, a mai spus Lincar pentru Liga2.ro.

În ceea ce privește antrenamentele normale, Turris le va relua în cursul zilei de miercuri. Marți a ieșit din cantonamentul impus, de 14 zile, unde s-a antrenat în număr redus de jucători și a efectuat cele trei teste de COVID-19. Acum vor începe antrenamentele normale, a precizat antrenorul formației din Turnu Măgurele:

Am stat vreo șase ore pe zi pe teren în timpul cantonamentului. A fost destul de dificil, dar în general ne-am pregătit bine și asta e cel mai important. Noi am ieșit ieri din cantonament, iar de azi ne vom antrena normal. O să lucrăm în grupuri. O să ne antrenăm mai bine acum, pentru că în patru e destul de dificil”.

Programul celor cinci etape din play-off-ul Ligii 2 este:

Etapa 1 – 4 iulie 2020

  • UTA Arad – Petrolul Ploiești
  • Turris Oltul Turnu Măgurele – Campionii FC Argeș
  • CS Mioveni – Rapid

Etapa 2 – 11 iulie 2020

  • Petrolul Ploiești – Rapid
  • Campionii FC Argeș – CS Mioveni
  • UTA Arad – Turris Oltul Turnu Măgurele

Etapa 3 – 18 iulie 2020

  • Turris Oltul Turnu Măgurele – Petrolul Ploiești
  • CS Mioveni – UTA Arad
  • Rapid – Campionii FC Argeș

Etapa 4 – 25 iulie 2020

  • Petrolul Ploiești – Campionii FC Argeș
  • UTA Arad – Rapid
  • Turris Oltul Turnu Măgurele – CS Mioveni

Etapa 5 – 1 august 2020

  • CS Mioveni – Petrolul Ploiești
  • Rapid – Turris Oltul Turnu Măgurele
  • Campionii FC Argeș – UTA Arad

Clasament play-off-ul Ligii 2:

  1. UTA Arad 0 0 0 0 0-0 25 pct.
  2. CS Mioveni 0 0 0 0 0-0 36-22 20*
  3. Turris Oltul Turnu Măgurele 0 0 0 0 0-0 20*
  4. Campionii FC Argeş 0 0 0 0 0-0 19
  5. Petrolul Ploieşti 0 0 0 0 0-0 19
  6. Rapid 0 0 0 0 0-0 19*

Foto: FC Turris Turnu Măgurele 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 17 Jun. 2020, 12:55 Liga 2
Pe aceeași temă