Liderul se teme de Slobozia: „Ca forță de echipă sunt periculoși”

Marius ANGHEL 26 Apr. 2013, 15:34 Liga 2
Liderul se teme de Slobozia:**

FC Botoșani începe mâine seria de jocuri foarte dificile în care va întâlni echipele aflate pe locurile 2-7. Primul meci este în deplasare contra formației Unirea Slobozia, o echipă care până în urmă cu două etape spera la promovarea în primul eșalon.

FC Botoșani va avea o misiune dificilă, mâine la Slobozia, în fața unei echipe bune din seria I a ligii secunde care în turul campionatului a reușit câteva rezultate surprinzătoare. În schimb, în ultimele trei jocuri au suferit totatâtea înfrângeri. După ce a învins cu 3-2 pe CF Brăila, Unirea Slobozia a pierdut pe teren propriu cu 1-2 în fața formației Săgeata Năvodari și 0-1 cu CS Otopeni. În etapa trecută, Slobozia a fost învinsă cu 4-0 de Delta Tulcea. Cristi Popovici, antrenorul principal al FC botoșani a studiat jocul adversarului de mâine și spune că elevii săi sunt favoriți.

„Este cel mai dificil dintre jocurile rămase pentru că este primul. Trebuie să încercăm să luăm toate cele trei puncte. Până acum două etape i-a considerat pe cei de la Slobozia ca fiind una dintre contracandidatele la promovare. Ei înaintea meciului cu Otopeni stăteau mai bine la adevăr. Au pierdut și au ieșit din calcule. E o echipă redutabilă, cu jucători care joacă de mult timp împreună. Au o formulă de bază pe același sistem 4-4-2. Au relații foarte bune de joc și este o echipă care poate pune probleme. Noi avem încredere indiferent cu cine jucăm. Suntem lideri. Suntem neînvinși de nouă etape. Avem șapte victorii și două egaluri. E clar că suntem optimiști, încrezători și mergem să câștigăm”, a declarat Cristi Popovici.

Mai buni în deplasare

În acest sezon, Unirea Slobozia a avut rezultate mai bune în deplasare decât pe propriul teren. În deplasare, Slobozia are cel mai mare număr de puncte obținut dintre echipele aflate în seria I a ligii secunde. Din nouă meciuri disputate în deplasare, Unirea Slobozia a câștigat patru, a remizat de trei ori și a pierdut două partide. În schimb, pe teren propriu au câștigat doar două partide, au remizat de trei ori și au pierdut două meciuri.

„E un paradox la ei. În deplasare au cele mai multe puncte luate din întreaga serie. Noi avem câte 14 puncte iar ei au 15. În cazul în care reușeau să câștige și meciurile de pe teren propriu erau pe locurile unu-doi. Acasă au două victorii, trei egaluri și trei înfrângeri, golaveraj negativ. În deplasare au golaveraj pozitiv. Asta duce către o echipă de contraatac. În deplasare se închid și speculează pe contraatac. Acasă fiind nevoiți să atace sunt ei surprinși. Nu poți să tragi altă concluzie când acasă au câștigat 9 puncte iar în deplasare 15″, a precizat tehnicianul botoșănean.

Mihalcea este vedeta echipei Unirea Slobozia

Cristi Popovici susține că nu va lua măsuri speciale față de vreunul dintre jucătorii Unirea Slobozia dar recunoaște că adversarul de sâmbătă al roș-alb-albaștrilor are câțiva fotbaliști foarte buni pe faza ofensivă. Cel mai important jucător este fostul atacant al echipei Dinamo București, Adrian Mihalcea care are peste 70 de goluri în prima ligă. În afară de Dinamo, acesta a mai evoluat la SC Vaslui, Unirea Urziceni, Astra Ploiești, CFC Genoa (Italia), Hellas Verona și Aris Limassol.

„Ca forță de echipă sunt periculoși. Au jucători foarte buni de la mijlocul terenului. Macarie și cu Liviu Mihai sunt doi fundași centrali foarte buni. În față sunt Mihalcea și Jianu. Îl au pe Roșu, mijlocașul de bandă dreaptă cu poercuție bună, cu viteză, periculos la careu. De asemenea, Ibrian, jucătorul sub 21 de ani a atras atenția mai multor cluburi datorită evoluțiilor foarte bune”, a conchis Cristi Popovici.

Trei absențe importante pentru FC Botoșani

Mijlocașul Marius Croitoru, fundașul central și totodată căpitanul echipei Ciprian Dinu și fundașul stânga Florin Acsinte nu vor putea evolua în partida de la Slobozia. Cei trei sunt suspendați în urma cartonașelor galbene încasate în meciul cu Chindia Târgoviște.

Cel mai probabil, Ciprian Dinu va fi înlocuit cu Ursu, Florin Acsinte cu Valeriu Bordeanu iar Marius Croitoru cu Taban. Tehnicianul Cristi Popovici susține că are soluții suficiente și că absența celor trei jucători nu se va simți în partida de la Slobozia. El spune că are un lot echilibrat și oricare jucător poate face față într-un meci cu echipele aflate pe primele locuri ale clasamentului.

„Sunt trei jucători suspendați. Orice jucători din lot, în momentul în care apelez la el poate juca fără probleme. Nu sunt jucători de rezervă sau jucători care nu prind lotul ci doar jucători care pentru un anumit meci rămân în afara lotului. De data aceasta, din cauza cumului de cartonașe vor intra alți jucători. Echipa nu va avea de suferit din forța de joc. De la etapă la etapă oricine poate fi titular”, a spus Cristi Popovici.

Cea mai importantă absență este mijlocașul Marius Croitoru, un jucător determinant și care în acest retur a contribuit decisiv la obținerea câtorva victorii.

Partida dintre Unirea Slobozia și FC Botoșani se va juca mâine începând cu ora 11.00 și nu va fi televizată.

Sursa: Bt online

Foto: Eduard BLAGA

Marius ANGHEL 26 Apr. 2013, 15:34 Liga 2
Pe aceeași temă