Leonard Strizu mai speră doar la baraj după înfrângerea cu FC Brașov: ”Un egal nu ne ajuta pe niciuna. Au câștigat ei, asta este! Să fim sănătoși”

Adi MARICA 04 Dec. 2021, 19:25 Liga 2

Unirea Constanța a pierdut meciul suferinței cu FC Brașov, în care s-au întâlnit ocupantele pozițiilor 16 și 17 în Liga 2. Cu 2-4 a cedat pe stadionul Tineretului formația ”satelit” a FCSB, după ce a deschis scorul și mai apoi egala la doi.

Radu Cireșoiu (22′) și Andreas Chirițoiu (52′) au marcat pentru Unirea, în timp ce pentru FC Brașov au înscris Alexandru Negrean (28′) și Zakaria El Azzouzi (44′, 55′, 58′). 

Unirea Constanța e ca și retrogradată

Trupa care se antrenează la Berceni, la baza FCSB, și care își desfășoară meciurile de pe teren propriu la Techirghiol, dar vizează să joace acasă la Mangalia rămâne cu doar 8 puncte acumulate în 16 meciuri și încheie anul 2021 pe locul 17 din 20 în Liga 2, evitarea retrogradării fiind de domeniul miracolului.

12 puncte au în față Poli Timișoara și Viitorul Pandurii, primele două echipe care, teoretic, s-ar afla pe poziții care scapă de retrogradare. Din sezonul regular mai sunt de jucat trei etape, iar apoi au loc încă șase meciuri în play-out. Practic, încă 27 de puncte puse în joc.

Leonard Strizu, după eșecul de la Brașov: ”Oricum, pentru salvarea de la retrogradare va fi greu și pentru noi, și pentru Brașov”

Antrenorul Leonard Strizu a fost dezamăgit de eșecul de la Brașov. Acesta crede că atât Unirea Constanța, cât și FC Brașov mai pot spera doar să prindă locul de baraj pentru menținerea în Liga a 2-a.

  • Clasatele pe locurile 7-20 la finalul sezonului regular vor fi repartizate în două serii de play-out, urmând a disputa doar meciuri tur, adică încă șase partide de fiecare. Determinarea celor două grupe de play-out se va face pe baza locurilor pe care vor termina echipele în sezonul regular. În Grupa A merg locurile 7, 10, 11, 14, 15, 18, 19, în timp ce în Grupa B ajung locurile 8, 9, 12, 13, 16, 17, 20. La final, clasatele pe ultimele două locuri din fiecare grupă retrogradează, iar antepenultimele vor disputa între ele un baraj de menținere în Liga 2, tur – retur. La acest baraj speră Strizu.

”Nu pot spune că sunt dezamăgit. Am jucat un meci de totul sau nimic, pentru că a fost un joc între două echipe aflate în suferință de puncte. Am jucat deschis, pentru că am dorit să câștigăm. Un egal nu ne ajuta pe niciuna. A câștigat Brașovul, asta este! Să fim sănătoși. Oricum, pentru salvarea de la retrogradare va fi greu și pentru noi, și pentru Brașov. Doar la baraj să ne gândim. Ca să mergi în fața Timișoara va fi greu”, a spus Leo Strizu după jocul de la Brașov.

  • Unirea Constanța în meciul cu FC Brașov: Udrea (cpt.) – Cireșoiu, Gogor (Coza 39′), Bobaru (Tălmaciu 76′), Șuteu – Nicola, Șerbănescu, Lăcătuș (Chirițoiu 46′), Carabela – Ad. Niță (Stavrositu 54′), Rob. Tudor. Rezerve neutilizate: M. Popescu – Jerdea.

Unirea Constanța are 8 puncte acumulate în 16 meciuri

Unirea Constanța a acumulat 8 puncte în 16 etape și se află pe locul 17 din 20 în Liga 2, în ultimele trei meciuri rămase din sezonul regular, programate în 2022, urmând a întâlni Steaua (acasă), Astra (deplasare) și Petrolul (acasă), adică adversari dificili, doi dintre ei care vor merge în play-off.

Imediat deasupra sa se află FC Brașov, cu 12 puncte, iar mai apoi sunt clasate Politehnica Timișoara și Viitorul Pandurii, ambele cu câte 20 de puncte în cont.

Foto: Alex Nicodim (Mediafax Foto)

Adi MARICA 04 Dec. 2021, 19:25 Liga 2
Pe aceeași temă