Prima victorie pentru FC Brașov după opt eșecuri! Călin Moldovan, ponderat după meciul cu Unirea Constanța: ”A fost un efort fantastic de voință. E un nou început”

Adi MARICA 04 Dec. 2021, 17:43 Liga 2

FC Brașov a câștigat meciul suferinței cu Unirea Constanța, scor 4-2 (2-1), la ultimul joc oficial din 2021. Brașovenii au încheiat anul cu o victorie și au reușit să întrerupă seria neagră de opt înfrângeri consecutive în campionat.

Multe goluri pe Tineretului și o victorie pentru FC Brașov care îi întrerupe seria neagră

Puștii lui Leo Strizu au jucat curajos, însă cu o apărare visătoare au fost victime sigure pe Tineretului. Brașovenii au început bine jocul, au fost periculoși la fazele fixe, însă cei care au punctat pe tabelă au fost oaspeții, prin Radu Cireșoiu cu un șut-centrare din partea dreaptă deviat de Dumbravă, mingea a luat o traiectorie ciudată și l-a surprins pe Mutu.

Elevii lui Călin Moldovan au avut reactie și au luat cu asalt careul oaspeților. Negrean și El Azzouzi au reușit să marcheze până la pauză, iar Vasile Constantin, Vlad Mihalcea, de trei ori, și Răzvan Iorga au ratat ocazii mari la poarta lui Udrea.

Gazdele au început bine și partea secundă, dar oaspeții au dat lovitura prin brașoveanul Andreas Chirițoiu, introdus inspirat la pauză de Leo Strizu. El Azzouzi a reusit o ”dublă” în doar cinci minute, suficient pentru a asigura victoria Brașovului.

Călin Moldovan, după victoria cu Unirea Constanța: ”Echipa a arătat o mare putere fizică și multă voință”

Cu acest succes, FC Brașov a acumulat 12 puncte și și-a consolidat poziția a 16-a în clasament, fiind la patru puncte peste Unirea Constanța (8 puncte) și la opt sub Poli Timișoara și Viitorul Pandurii Târgu Jiu (ambele cu 20 de puncte).

Călin Moldovan a reușit, din a treia încercare, prima sa victorie pe banca celor de la FC Brașov. Antrenorul spune că în vestiar bucuria jucătorilor a fost reținută, având în vedere situația dificilă din clasament și faptul că veneau după nu mai puțin de opt înfrângeri consecutive.

”A venit și prima victorie după o serie lungă în care nu am reușit să strângem puncte. A fost un meci foarte greu, împotriva unei echipe bune, care joacă fără presiune și cu mare calitate individuală și de grup. Îl felicit pe Strizu pentru modul au jucat zi. Băieții au făcut un efort extraordinar, au reușit să facă presing aproape pe durata întregului joc. A fost un efort fantastic de voință.

Mă bucur enorm pentru jucători, pentru că știu cât de mult își doreau o victorie. Am luat două goluri dintr-un șut la poartă, pentru că la primul gol…. Am reușit să trecem peste momentul primirii golului, pentru că putea să ne clatine. Echipa a arătat o mare putere fizică și multă voință. Eu sper să fie un nou început, să reușim să scoatem echipa din această situație neplăcută.

În vestiar era o bucurie reținută, e ceva normal după o serie atât de lungă în care nu am câștigat puncte. Acum trebuie ușor, ușor să creștem. Va trebuie să ne pregătim foarte bine pentru sezonul de primăvară. Normal că este nevoie de întăriri, vom discuta să vedem ce avem nevoie. Acum este prematur să vorbim de transferuri”, a spus Călin Moldovan.

La FC Brașov se anunță o iarnă agitată din toate punctele de vedere, ținând cont de zestrea săracă de puncte, doar 12 în cele 16 meciuri disputate. În ultimele trei meciuri din sezonul regular programate în 2022, înainte de intrarea în play-out, echipa lui Călin Moldovan va mai întâlni Poli Iași (deplasare), Metaloglobus (acasă) și FK Csikszereda (deplasare).

FC BRAŞOV – UNIREA CONSTANŢA 4-2

Alexandru Negrean 28′, Zakaria El Azzouzi 44′, 55′, 58′ / Radu Cireșoiu 22′, Andreas Chirițoiu 52′

FC Brașov: D. Mutu – M. Burlacu, Gherghe, Fustar, Dumbravă – Vas. Constantin (Andr. Lascu 90+1′), Leonte (cpt.), Rz. Iorga (Mitroi 90+1′) – Vl. Mihalcea (Boția 57′), El Azzouzi (Iurcu 76′), Negrean (Drăgoi 76′)
Rezerve neutilizate: Gârniță – H. Popa, Al. Sabău, Iul. Roșu
Antrenor: Călin Moldovan

Unirea Constanța: Udrea (cpt.) – Cireșoiu, Gogor (Coza 39′), Bobaru (Tălmaciu 76′), Șuteu – Nicola, Șerbănescu, Lăcătuș (Chirițoiu 46′), Carabela – Ad. Niță (Stavrositu 54′), Rob. Tudor
Rezerve neutilizate: M. Popescu – Jerdea
Antrenor: Leonard Strizu

Stadion: Tineretului (Braşov); Arbitru: Claudiu Gaitin (Timişoara); Asistenți: Marius Ionuț Matica (Oradea) și Patrik-Ștefan Sandu (Timişoara); Rezervă: Ioan Boldea (Ciuguzel – Alba); Observatori: Mircea Ciglenean (Cluj-Napoca) și Cristian Petrean (Hunedoara).

Foto: Alex Nicodim (Mediafax Foto)

 

 

 

Adi MARICA 04 Dec. 2021, 17:43 Liga 2
Pe aceeași temă