Duel tare încă din primul meci din 2023 pentru Poli Iași! Antrenorul Claudiu Niculescu revine în Copou, dar ca adversar. ”Are o ambiție personală să obțină ceva”

Narcis POHOAȚĂ 21 Feb. 2023, 18:28 Liga 2
Duel tare încă din primul meci din 2023 pentru Poli Iași! Antrenorul Claudiu Niculescu revine în Copou, dar ca adversar. ”Are o ambiție personală să obțină ceva”

Caravana Ligii 2 se repune în mișcare în această săptămână, după două luni și jumătate de pauză, cu meciurile etapei a 17-a, antepenultima a sezonului regular.

Va fi o rundă importantă, cu implicații în lupta pentru calificarea în play-off, ce poate lămuri câteva necunoscute, ori poate complica și mai mult ecuația.

Poli Iași își poate asigura într-o mare măsură un loc în play-off încă din primul meci din 2023

Aflată pe locul 2 după 16 etape, cu 31 de puncte, la egalitate cu SC Oțelul Galați, Politehnica Iași mai are nevoie de patru puncte în ultimele trei meciuri din sezonul regular, pentru a fi matematic în play-off.

Ieșenii își pot asigura, însă, în mare măsură, un loc în grupa pentru promovare, încă din primul meci, în cazul unui succes. Ba chiar poate spera să egaleze liderul Steaua la puncte, în cazul în care ”militarii” nu vor câștiga derby-ul rundei cu Unirea Slobozia.

Claudiu Niculescu revine în Copou, dar ca adversar

Dintre toate echipele aflate în lupta pentru play-off, Politehnica Iași are cel mai facil program, privind clasamentul. Elevii lui Leo Grozavu joacă acasă cu CS Comunal Șelimbăr (locul 12), în deplasare cu penultima clasată Poli Timișoara și din nou acasă cu Progresul Spartac (locul 18), însă oficialii ieșeni au avertizat în dese rânduri că partidele nu vor fi deloc floare la ureche.

Ieșenii s-au ”fript” în tur cu Ripensia (scor 1-3) și au tras mult pentru a învinge codașa Unirea Constanța (scor 2-1), două exemple care arată că nu vor avea deloc meciuri facile.

Chiar dacă Șelimbărul este în zona neutră a clasamentului, fără implicații nici în zona play-off, nici la retrogradare, partida din Copou devine una specială prin faptul că Claudiu Niculescu, antrenorul sibienilor, își înfruntă fosta echipă.

”Clau-gol” a stat pe banca Iașiului în primele nouă meciuri din campionat și a înregistrat cinci victorii, două remize și două înfrângeri, golaveraj 11-7, fiind înlăturat după eșecul surprinzător din etapa a 9-a, 1-3 cu Ripensia Timișoara.

Niculescu a lăsat echipa pe locul 5, cu 17 puncte, la un punct de locul 2 promovabil direct și la trei lungimi de lider.

Președintele Cornel Șfaițer avertizează: ”Nu vor fi meciuri ușoare”

Președintele Consiliului Director al clubului ieșean, Cornel Șfaițer, avertizează că Poli nu va avea deloc meciuri ușoare în ultimele etape din sezonul regulat, chiar dacă pornește cu prima șansă.

”Suntem aproape de play-off, dar trebuie să fim atenți, pentru că întâlnim trei echipe care vor să obțină puncte. E clar că nu va fi simplu. Trebuie să tratezi fiecare meci cu maximă seriozitate, ați văzut ce s-a întâmplat în toamnă, când echipe mai slab cotate ne-au pus probleme. Mie mi-a plăcut ce am văzut în amicale, dar niciun meci nu seamănă cu altul. Vom vedea la primul test cum suntem. Am încredere în staff și în echipă că vom obține ceea ce ne dorim. Sigur, vrem nouă puncte în ultimele trei meciuri, dar cel mai important este primul joc, cel cu Șelimbăr. Suntem în fața unui debut și sunt sigur că adversarul vrea să-și vândă scump pielea. Cu siguranță și Claudiu Niculescu, chiar dacă ne-am despărțit amiabil, are o ambiție personală să obțină ceva în Copou”, a declarat președintele Cornel Șfaițer.

Cum poate face diferența Poli Iași?

Acesta este încrezător în potențialul echipei, după ce a urmărit meciurile amicale din Turcia.

”Orice debut de campionat e complicat, dar am văzut implicare la jucători, seriozitate, atitudine și cred că prin asta putem face diferența. Dar și prin calitatea jucătorilor și prin modul cum pregătește Leo Grozavu fiecare meci, la victorie. Eu am încredere că băieții vor avea un debut cu dreptul”, a mai spus Cornel Șfaițer, care a făcut un apel la public să vină în număr cât mai mare la stadion, pentru a susține echipa: ”Sper ca publicul să fie alături de noi. Sunt sigur că vom avea o prezență bună la acest prim meci, iar rugămintea mea este ca suporterii să ne susțină și să aibă încredere în băieți, pentru că vom arăta din ce în ce mai bine.”

Meciul Poli Iași – CS Comunal Șelimbăr, din etapa a 17-a a Ligii 2, are loc sâmbătă, 25 februarie, de la ora 11:00, pe stadionul ”Emil Alexandrescu”. Ieșenii sunt pe locul 2, cu 31 de puncte, iar sibienii sunte pe poziția a 12-a cu 21 de puncte.

Foto: Dragoș Pășcăneanu / Mediafax Foto

Narcis POHOAȚĂ 21 Feb. 2023, 18:28 Liga 2
Pe aceeași temă