Remiză pentru primul loc! Poli Iași a terminat la egalitate cu Gloria Buzău, în Copou, iar punctul obținut o urcă în fotoliul de lider al Ligii 2

Narcis POHOAȚĂ 31 Mar. 2023, 21:57 Liga 2

După patru victorii consecutive, Poli Iași a făcut, vineri seară, primul pas greșit în acest an, 1-1 (1-0) în Copou cu Gloria Buzău. Trupa lui Adrian Mihalcea a întrerupt seria foarte bună a Iașiului, obținând un punct meritat în Copou, la capătul unui joc echilibrat în cea mai mare parte, decis de două erori ale celor doi portari.

Punctul obținut o duce pe Poli Iași în premieră pe prima poziție a clasamentului la finalul unei etape din acest sezon, cu un punct avans față de Steaua, liderul din ultimele 12 runde, moldovenii reușind să păstreze și un ecart de 11 puncte față de Buzău (locul 4).

Cătălin Hlistei, omul potrivit la locul potrivit

Iașiul a controlat prima repriză, dar fără să-și creeze ocazii notabile până la deschiderea scorului, petrecută în minutul 31. Ba chiar defensiva lui Poli era să fie taxată în minutul 23, când Boiciuc a irosit o bună ocazie, șutând pe lângă poartă, din unghi, din careu.

În minutul 31, Poli a deschis scorul în urma unei faze fixe. Alin Roman a executat un corner de pe partea stângă, portarul Stoian a ieșit neinspirat pe centrare și a ratat intervenția, balonul a ajuns printr-un ricoșeu la Cătălin Hlistei, care a îndeplinit o simplă formalitate din 4 metri.

Musi și Itu au avut situații să mărească avantajul pentru Poli Iași

Poli a avut șansa de a închide meciul în două rânduri pe final de primă repriză, dar a irosit două ocazii uriașe.

În minutul 42, Musi a scăpat pe un contraatac supranumeric pe partea stângă, l-a văzut liber cu poarta goală în dreapta pe colegul său Itu, dar pasa în lateral a fost prea tare, iar contra Iașiului a rămas fără rezultat. Trei minute mai târziu, Cătălin Itu a primit o minge la 16 metri de poartă, poziție centrală, și-a fixat balonul pentru șut, dar execuția a fost defectuoasă.

Buzăul, mai decisă în debutul părții secunde

La pauză, Adi Mihalcea a avut o discuție mai aprinsă la vestiare cu elevii săi, iar tactica a dat roade. În plus, i-au ieșit și schimbările, Valentin Alexandru și Valentin Munteanu aducând un plus în jocul oaspeților. Buzăul a ieșit de la cabine mult mai decisă și a reușit să restabilească egalitatea rapid, după doar două minute.

Boiciuc i-a pasat pe culoar lui Viktor Angelov, acesta a profitat de ieșirea total neinspirată din poartă a lui Jankov, în afara careului, și l-a lobat elegant, de la circa 25 de metri, pentru 1-1.

Iașiul a părut să acuze șocul, și șase minute mai târziu Gloria a fost aproape de un nou gol, tot pe o contră rapidă. Boiciuc i-a pasat lui Vali Munteanu, acesta a sprintat spre poarta Iașiului, dar și-a făcut mingea prea lung și i-a permis lui Jankov să rețină.

După un debut de repriză secundă mai intens, jocul s-a mai stins pe parcurs, iar ocaziile s-au rărit la cele două porți.

Finalul a aparținut Politehnicii, care a presat mai mult. Dacă Buzăul a părut mulțumită pe teren cu un punct, Poli a căutat să dea lovitura pe final și a fost aproape să reușească acest lucru la șuturile lui Alin Roman. Mai întâi mijlocașul Iașiului a trimis puțin pe lângă vinclu, dintr-o lovitură liberă (81), iar în prelungiri șutul său de la 25 de metri a fost prins de Stoian.

Poli Iași urcă pe locul 1 în Liga 2 după etapa a 2-a din play-off

S-a terminat 1-1, un rezultat mulțumitor pentru ambele echipe ținând cont de modul cum s-a desfășurat jocul. Buzăul nu pierde al doilea meci consecutiv în deplasare, după 1-1 cu Dinamo în prima rundă și rămâne în cărți chiar și pentru promovarea directă. Echipa lui Mihalcea e la al patrulea 1-1 în cinci meciuri disputate în 2023.

De cealaltă parte, Poli Iași păstrează diferența de 11 puncte față de Gloria Buzău și urcă totodată pe primul loc în clasament, o premieră în acest sezon la final de etapă.

În etapa următoare, a 3-a, Poli Iași se va deplasa în Ghencea, pentru duelul cu Steaua (11 aprilie, ora 19:00), în timp ce Gloria Buzău va juca primul meci acasă în play-off, cu Unirea Dej (8 aprilie, ora 12:30).

POLITEHNICA IAȘI – GLORIA BUZĂU 1-1

Cătălin Hlistei 31′ / Viktor Angelov 47′

Poli Iași: Jankov – Kouadio, Fl. Plămadă (cpt.)(Tincu 77′), Katanec, Ștefanovici (Finica 66′) – Vașvari (Marchioni 77′), Itu, A. Roman – Musi, Vojtus (Rob. Ion 77′), Hlistei (Ant. Dumitru 56′)
Rezerve neutilizate: Brînză – Martac, Tud. Telcean, Fr. Cristea
Antrenor: Leo Grozavu

Gloria Buzău: R. Stoian – Oteliță, Vîrtej, Wiktorski, Sălceanu (Șuteu 50′) – Gaitan (Pandele 81′), A. Lopez (cpt.) – Dr. Lazăr (Val. Munteanu 46′), Greu (Val. Alexandru 46′), V. Angelov (Marku 81′) – Boiciuc
Rezerve neutilizate: D. Rusu – Blejdea, Cârstocea, Godwin
Antrenor: Adrian Mihalcea

Stadion: ”Emil Alexandrescu” (Iași). Spectatori: 3.500. Arbitru central: Szabolcs Kovacs (Carei). Arbitri asistenți: Alexandru Mihăilă (Râmnicu Vâlcea) și Ioan Alexandru Corb (Satu Mare). Arbitru de rezervă: Bogdan Neculcea (Bucureşti). Observator de arbitri: Bogdan Zanfirescu (Botoşani). Delegat de joc: Ciprian Anton (Suceava).

Foto: Dragoș Pășcăneanu / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/leo-grozavu-dupa-ce-poli-iasi-a-remizat-acasa-cu-gloria-buzau-am-castigat-un-punct-am-urcat-pe-primul-loc-vreau-sa-iau-partea-plina-a-paharului-explicatii-pentru-absenta-din-lot-19264933

https://liga2.prosport.ro/seria-1/adrian-mihalcea-nemultumit-de-prima-parte-a-jocului-de-la-iasi-a-scos-biciul-la-vestiar-cred-ca-a-fost-cea-mai-slaba-repriza-de-cand-sunt-eu-la-buzau-daca-puteam-face-11-schimbari-la-pauz-19264930

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-iasi-gloria-buzau-se-joaca-de-la-ora-1800-echipa-lui-leo-grozavu-poate-deveni-noul-lider-al-ligii-2-19264867

https://liga2.prosport.ro/seria-1/video-ovidiu-burca-are-o-convingere-la-dinamo-si-incearca-sa-le-o-transmita-si-jucatorilor-sai-vom-promova-in-acest-an-in-superliga-argumentele-antrenorului-19264846

https://liga2.prosport.ro/seria-1/sc-otelul-galati-si-steaua-deschid-etapa-a-2-a-a-play-off-ului-ligii-2-astazi-de-la-ora-2000-meciul-arbitrat-de-acelasi-central-delegat-si-la-duelul-din-sezonul-regular-19264739

Narcis POHOAȚĂ 31 Mar. 2023, 21:57 Liga 2
Pe aceeași temă