Leo Grozavu, cuvinte frumoase despre SC Oțelul, după victoria obținută de Poli Iași la Galați: ”Jos pălăria pentru ce a făcut Dorinel Munteanu cu acești băieți”

Narcis POHOAȚĂ 19 Mar. 2023, 18:04 Liga 2

Poli Iași a câștigat derby-ul moldav cu SC Oțelul, scor 2-1 la Galați, duminică, în prima etapă a play-off-ului Ligii 2, și a făcut încă un pas important în economia luptei pentru promovare.

Iașiul a revenit de la 0-1 după reușita lui Juri Cisotti (11′), a egalat după doar 30 de secunde prin Cătălin Itu (12′), iar în repriza secundă a marcat golul victoriei printr-o reușită superbă a lui Antonio Dumitru (68′).

Leo Grozavu, după victoria Iașiului la Galați: ”Jos pălăria pentru ce a făcut Dorinel Munteanu cu acești băieți”

La finalul partidei desfășurate într-un ”vulcan”, așa cum s-a prezentat stadionul din Galați la ora jocului, antrenorul Iașiului, Leo Grozavu, a declarat că a câștigat echipa care a încercat să atace mai mult și l-a felicitat pe colegul său Dorinel Munteanu pentru ce a reușit să facă la SC Oțelul.

”Diferența a făcut-o, cred eu, echipa care a încercat să construiască mai mult, să ducă mai multe atacuri, din aproape în aproape. Cunoșteam jocul echipei Oțelul, sunt o echipă de luptă. Jos pălăria pentru ce a reușit să facă Dorinel Munteanu cu acești băieți luptători, determinați, dar mai sunt și jocuri în care nu de fiecare dată ajunge să faci lucrul acesta. Dar în orice caz Oțelul este o echipă care va avea un cuvânt greu de spus în lupta pentru promovare”, a declarat Leo Grozavu.

Totuși, trebuie precizat faptul că Poli Iași a încercat și a reușit să contruiască mai mult, așa cum spune Grozavu, și datorită faptului că SC Oțelul a evoluat în înferioritate numerică din minutul 26, după eliminarea directă a lui Costin Ghiocel.

”Am luat un avans considerabil”

Întrebat dacă echipa sa se consideră deja promovată, în condițiile în care Poli Iași are un avans de 7 puncte față de SC Oțelul și 11 față de Dinamo, Buzău și Dej, Leo Grozavu a precizat că elevii săi trebuie să rămână cu picioarele pe pământ, în ciuda acestui avans.

”Nu știu să dau procente, pentru că mai sunt 27 de puncte puse în joc. E devreme să ne exprimăm opinia (n.r. legată de promovare), pentru că play-off-ul este abia la început. Sigur, am reușit astăzi să punem o diferență considerabilă cel puțin față de Oțelul, ca să nu mai vorbesc de celelalte formații. Dar am mai spus, mai sunt multe jocuri, trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ și echilibrați dacă vrem să avem succes la final”, a completat antrenorul Iașiului.

Poli Iași a egalat liderul Steaua la puncte (43), dar rămâne pe locul 2, din cauza golaverajului mai slab: 2-1 față de 3-0. În etapa a 2-a, programată peste două săptămâni, echipa din Copou primește vizita Gloriei Buzău.

Foto și video: Politehnica Iași
Galerie foto: SC Oțelul Galați 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/catalin-itu-scos-cu-targa-de-pe-teren-in-partida-sc-otelul-poli-iasi-19263965

https://liga2.prosport.ro/seria-1/sc-otelul-la-primul-esec-pe-teren-propriu-poli-iasi-castiga-in-superioritate-derby-ul-moldav-si-se-distanteaza-la-7-puncte-fata-de-trupa-lui-dorinel-munteanu-19264021

https://liga2.prosport.ro/seria-1/sc-otelul-poli-iasi-se-joaca-de-la-ora-1415-la-galati-cele-doua-echipe-moldovene-incep-play-off-ul-ligii-2-de-pe-locuri-direct-promovabile-19263865

Narcis POHOAȚĂ 19 Mar. 2023, 18:04 Liga 2
Pe aceeași temă