Leo Grozavu confirmă negocierile cu Poli Iași, deși în vară a spus nu experienței în Liga 2. A acceptat pentru prietenul Cornel Șfaițer: ”A contat exclusiv discuția cu el”

Andrei PASCU 11 Oct. 2022, 17:52 Liga 2
Leo Grozavu confirmă negocierile cu Poli Iași, deși în vară a spus nu experienței în Liga 2. A acceptat pentru prietenul Cornel Șfaițer: ”A contat exclusiv discuția cu el”

Leo Grozavu este principalul nume cu care negociază Politehnica Iași, după ce contractul cu Claudiu Niculescu a fost reziliat.

Grozavu, liber de contract de la finalul lunii septembrie 2021, se află acum în discuții avansate cu moldovenii, după ce în vară i-a refuzat.

Leo Grozavu confirmă negocierile cu Poli Iași, deși în vară a spus nu!

Leo Grozavu a fost dorit și la începutul sezonului de Liga 2 de conducerea clubului Poli Iași, iar un cuvânt important în ofertele primite, detaliu recunoscut chiar de antrenor, l-a avut președintele Cornel Șfaițer. Între Grozavu și Șfaițer există o relație de prietenie puternică, cei doi colaborând în trecut atât la FC Botoșani, cât și la Sepsi OSK.

De această dată, surprinzător oarecum, pentru că ”principalul” nu mai voia să antreneze în Liga 2, este deschis unei colaborări, judecând din nou oportunitatea de a pregăti un club din divizia a doua, deși voia să activeze doar la formații din prima ligă în fotbalul românesc.

Probabil, într-o mare măsură, Leo Grozavu a pus în balanță și pauza de un an pe care o are la activ în fotbal, fiind fără acord după plecarea de la Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, de la finalul lunii septembrie anul trecut.

Leo Grozavu poate semna cu Poli Iași datorită lui Cornel Șfaițer

Deși a fost dorit de anumite formații din SuperLigă în acest interval, Grozavu a rămas tot fără echipă, iar o șansă mare de a reveni în fenomen este, acum, la Politehnica Iași. E deschis semnării contractului, a confirmat negocierile din start, iar în zilele următoare va avea loc o întâlnire între el și conducerea moldovenilor.

Și de această dată Grozavu a fost ”ademenit” de Cornel Șfaițer, cu care a tot dialogat în ultimele ore, iar ceea ce i-a spus oficialul pare că l-a convins, într-o mare măsură, să semneze în premieră cu Politehnica Iași.

Ar fi a doua colaborare a lui Leo Grozavu cu echipa din Iași, pe care a mai antrenat-o în 2011, când se numea CSMS.

Leo Grozavu lasă impresia că e ca și înțeles cu Poli Iași: ”Joi voi ajunge acolo și ne vom pune la masă și vom discuta”

În plus, Leo Grozavu a lăsat de înțeles că dacă Șfaițer nu era angajat al Politehnicii Iași, nu ar fi acceptat discuțiile. Asta deși și în vară, când au fost purtate discuții, tot Cornel Șfaițer era președinte.

Este o provocare. Dacă nu era Cornel, nu se punea problema. Dar, să știți că nu am bătut palma cu ei. Am zis: «Hai să încercăm». Voi merge joi acolo și vom discuta concret.

Sunt șanse destul de mici (n.r. – să stea sâmbătă pe bancă), asta dacă vom bate palma. Sigur că în ziua de azi este posibil orice. Nu cred că joi se va finaliza totul, dacă vom ajunge la un numitor comun. Dar, dacă voi semna, atunci probabil că vineri voi lua un prim contact cu echipa, așa că e greu să zic acum că voi fi pe bancă la meciul de sâmbătă. Dar, sunt șanse destul de mici.

Vreau să am cât mai multe elemente la îndemână pentru a avea succes. Vom vedea ce va fi. Sigur, Cornel mi-a prezentat situația în mult roz. Mă gândesc la faptul că nu m-a chemat degeaba până acolo. Mai ales că ei m-au vrut și în vară, dar atunci am refuzat.

Poate că mă duceam în vară, atunci era altceva. Eu mereu sunt de principiul că o echipă trebuie preluată înainte de startul sezonului. Nu-mi place să preiau echipe în plin campionat, dar discuția cu Cornel m-a determinat să accept să merg la Iași pentru a vedea care este situația.

În vară, am refuzat să merg acolo pentru că echipa era în Liga 2 și eu nu mai voiam să antrenez la acel nivel.

Da, acum a contat exclusiv discuția cu Cornel. Eu sunt de modă veche. Mă știu cu el de 15-16 ani, ne leagă o prietenie, și am zis că e momentul să ajut la greu. Dacă totul va fi în regulă și voi semna o voi face, în primul rând, pentru Cornel. Joi voi ajunge acolo după care ne vom pune la masă și vom discuta, a spus Leo Grozavu, potrivit Digi Sport.

Leo Grozavu debutează cu Metaloglobus dacă va semna cu Poli Iași

Înaintea experienței de la Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, Leo Grozavu le-a mai pregătit, printre altele, pe Petrolul, ACS Poli Timișoara, FC Botoșani sau Gaz Metan Mediaș.

Dacă va ajunge la un acord cu Poli Iași, în urma discuțiilor care vor avea loc joi, antrenorul va debuta pe banca clubului din Liga 2 în etapa a 10-a, pe teren propriu, cu Metaloglobus, duel care va avea loc sâmbătă, de la ora 11:00.

În acest moment, Poli Iași se află pe locul 5 în Liga 2, cu 17 puncte, la o lungime de liderul Unirea Dej. În același timp, posibila viitoare echipă a lui Leo Grozavu e la egalitate de puncte cu două formații, Steaua și Unirea Slobozia, dar ”militarii” au un joc mai puțin.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/leo-grozavu-favorit-sa-preia-poli-iasi-presedintele-cornel-sfaiter-confirma-tratativele-19249015

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-prima-reactie-a-lui-claudiu-niculescu-dupa-despartirea-de-poli-iasi-m-am-gandit-la-binele-echipei-sa-dea-dumnezeu-sa-ajunga-in-liga-1-si-mi-as-dori-ca-la-vara-sa-ma-invite-si-pe-19249009

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cutremur-la-iasi-poli-s-a-despartit-de-antrenorul-claudiu-niculescu-dupa-umilinta-cu-ripensia-19249000

https://liga2.prosport.ro/seria-1/jumatate-dintre-meciurile-etapei-a-10-a-a-ligii-2-televizate-runda-incepe-la-brasov-si-se-incheie-la-galati-19248987

Andrei PASCU 11 Oct. 2022, 17:52 Liga 2
Pe aceeași temă