Laurențiu Roșu, cu ochii pe echipa secundă, însă și cu mintea la adversarele din Liga 2. „Lupta e strânsă și grea, meciurile directe vor fi extrem de importante”

Marius ANGHEL 27 Mar. 2017, 12:49 Liga 2
Laurențiu Roșu, cu ochii pe echipa secundă, însă și cu mintea la adversarele din Liga 2.**

Profitând de weekendul fără joc oficial, Laurențiu Roșu și Cristian Todea, antrenorii echipei UTA Bătrâna Doamnă, au dat o fugă până la Șiria pentru a vedea la lucru „satelitul” cu ocazia partidei de Liga a 3-a, cu Performanța Ighiu. Pe lângă jucătorii împrumutați la UTA II, Barna, Copaci și Costin, antrenorul UTA-ei a avut ocazia să vadă potențialul unor jucători trecuți de 20 de ani, ca Dobrean, Zdrențan, Vlad, Ghergar sau Dan, cu mențiunea că acesta din urmă a participat și la o selecție a echipei de tineret, fără să fie văzut, pe viu, până ieri de Roșu.

La finalul partidei încheiate la egalitate (2-2), „principalul” echipei fanion a Aradului a vorbit pentru Sport Arad despre ceea ce a văzut la Șiria, dar și despre ce a fost și urmează în Liga a 2-a.

– Un bun meci de studiu azi, ați remarcat pe cineva în mod deosebit?
– Jocul de la echipa a fost echilibrat, poate în repriza a doua au dominat mai mult oaspeții, dar rezultatul reflectă ce s-a întâmplat pe teren. Au fost multe dueluri la limită, ambele echipe au încercat să câștige. Într-adevăr, azi am avut în fața mea câțiva jucători ai clubului pe care nu i-am văzut prea mult până acum. Știam câte ceva despre fiecare, dar când îi vezi pe viu e altceva. Mi-am făcut o idee despre ei, e clar că trebuie să ne gândim la tinerii valoroși care pot face pasul la prima echipă. Nu aș vrea să dau nume acum, le am eu în minte și-i voi ține sub observație.

– Să revenim la ce doare mai rău. Cum ați gestionat săptămâna după dureroasa înfrângere cu Brașovul?
– Într-adevăr, au fost zile ceva mai grele, am avut și încă avem destule aspecte de corectat după partida de duminica trecută și ne gândim deja la meciul următor. Ținând cont că am stat în acest weekend, am profitat și am avut un program mai încărcat. Am lucrat mai mult, chiar dacă au lipsit jucătorii de la echipa a doua și de la Elite, plus Petre, care este la lot și Polgar, care încă este accidentat. Dar, a revenit Burlă, sper să putem conta de acum înainte pe el.

– Rezultatele etapei a 26-a nu ajută deloc UTA în lupta pentru promovare, dimpotrivă…
– Mă așteptam să câștige Sepsi, care pe teren propriu e puternică, Mioveniul, la fel. Apoi, Chindia a profitat de problemele apărute la Brăila și a cam intrat și ea în cărți. Lupta e strânsă și grea, meciurile directe vor fi extrem de importante.

– Așa cum ați remarcat deja, UTA nu prea mai e doar la mâna ei…
– Din iarnă, de când am ajuns pe locul 2, știam că nu trebuie să facem pași greșiti. Din păcate, s-a întâmplat, dar vom lupta până la capăt. Mai sunt 10 etape, vom încerca să luăm maxim de puncte și vom vedea ce se va întâmpla.

Acum că-l aveți din nou la dispoziție pe Curtuiuș, iar Piccioni e tot mai bine pregătit fizic, vă gândiți să reveniți la sistemul cu doi atacanți clasici?
– Sistemul meu preferat este 4-4-2. Așa am jucat și în toamnă, îl vom relua acum după revenirea accidentaților.

Text și foto: Sport Arad

Marius ANGHEL 27 Mar. 2017, 12:49 Liga 2
Pe aceeași temă