Laszlo Balint, înaintea primului meci pe care liderul UTA îl joacă în play-off, cu Turris Oltul: ”Suntem în fața unei competiții blitz, fulger. Îmi doresc foarte mult să ieșim câștigători la final”

Liga2.ro 08 Jul. 2020, 22:17 Liga 2
Laszlo Balint, înaintea primului meci pe care liderul UTA îl joacă în play-off, cu Turris Oltul: ”Suntem în fața unei competiții blitz, fulger. Îmi doresc foarte mult să ieșim câștigători la final”

Chiar dacă doi dintre arbitri delegați la meciul Turris Oltul Turnu Măgurele – Campionii FC Argeș (scor 0-0), respectiv asistentul Cătălin Buși și rezerva Florin Păunescu (ambii din Râmnicu Vâlcea) au fost depistați pozitiv la coronavirus, UTA nu va mai rata debutul în play-off-ul ligii secunde. Cei doi „fluierași” erau în regulă săptămâna trecută și tocmai de aceea au fost trimiși la disputa din județul Teleorman, infectarea survenind ulterior. Cum protocolul spune că echipele se retestează din două în două săptămâni, cei de la Turris Oltul au „verde” pentru meciul de joi, de la Arad, începând cu ora 17:30.

Așadar, „Bătrâna Doamnă” se întoarce, în sfârșit, pe teren, iar punctele puse la bătaie în compania elevilor lui Erik Lincar sunt cu atât mai prețioase cu cât distanța față de locul secund s-ar putea mări la șapte lungimi de undă. Și asta pentru că și Mioveniul și Rapidul și-au împărțit punctele în duelul de marți seară.

„Orice început este foarte dificil, mai ales într-un play-off precum a fost acesta desemnat de către federație. Suntem în fața unei competiții blitz, fulger, cum se spune, cu doar cinci meciuri. Sunt 15 puncte puse în joc și chiar le-am spus băieților că îmi doresc foarte mult să ieșim câștigători la finalul acestei competiții. Sunt și eu foarte curios să văd detaliile legate de jocul nostru după o perioadă atât de lungă de inactivitate. Într-adevăr, ceea ce s-a întâmplat în aceste două meciuri pe care le-am văzut până acum play-off arată destul de evident că echipele resimt această lipsă de competiție din ultimele patru luni. Altfel, eu nu fac calcule. Noi rămânem fideli principiului nostru, abordăm fiecare meci strict la victorie fără să ne gândim la meciul următor. Deci nu facem grafice, nu facem predicții, nu ne gândim ce va fi peste două săptămâni. Rămânem concentrați doar la momentul actual, cum putem să ne folosim de absolut toate pârghiile pentru a ajunge pregătiți la ora jocului de joi. Apoi, să dea Dumnezeu să ne gândim pentru următorul meci având punctele de la partid acu Turris în buzunar. E adevărat că orice rezultat în această perioadă și în această competiție contează foarte mult. Orice punct pierdut cântărește foarte greu, dar cred și sper că am reușit să implementez o mentalitate sănătoasă în interiorul vestiarului care să ne permită să ne concentrăm strict pe ce avem noi de făcut și pe detaliile care să ne permită să progresăm și să obținem rezultate bune”, a spus, citat de Sport Arad, Laszlo Balint în debutul primei întâlniri avute cu presa din luna martie încoace.

Laszlo Balint: ”În toată această perioadă i-am simțit foarte bine pe băieți”

Chiar dacă a recunoscut că și el e curios de detaliile legate de jocul echipei sale, antrenorul „roș-albilor” e optimist cu privire la deznodământul disputei cu teleormănenii. „Încrederea pe care o simt vine de la băieți, pentru că în toată perioada, cel puțin în ultimele două săptămâni, i-am simțit foarte bine. Adică sunt foarte motivați, foarte receptivi la absolut tot ce am pregătit din punct de vedere al strategiei pentru acest debut și detaliile astea cumva îmi dau încredere. Bineînțeles, ritmul de joc va fi condiționat și de această perioadă de inactivitate și de terenul sintetic, pentru că ne-am antrenat foarte puțin pe această suprafață, încercând să evităm problemele medicale ce pot rezulta. Este extrem de important că băieții au tonus, atât din punct de vedere fizic, cât mai ales din punct de vedere mental, pentru că rămân la părerea că aspectul mental va fi cheia în marea majoritate a meciurilor din acest play-off”, a adăugat Balint, care rămâne la părerea că nedisputarea nici măcar a unui meci de verificare de la reluarea pregătirilor ar putea cântări greu. „Este un minus destul de important, dar am discutat și cu băieții în vestiar și am decis să încercăm să compensăm prin ambiție, determinare și concentrare acest aspect. E clar, reperele pe care le ai în timpul unui joc oficial sunt cu totul altele față de antrenamente și atunci va trebui să avem dorință, concentrare  și comunicare. Adică e foarte important cum ne vom angaja din punct de vedere mental la acest joc”, a adăugat „principalul” arădenilor, citat de Sport Arad.

”Presiunea la UTA este dată de dorința noastră de a fi mai buni și de a progresa în permanență”

Erik Lincar, antrenorul celor de la Turris Oltul, susținea că de la înălțimea primei poziții în clasament „Bătrâna Doamnă” nu ar trebui să aibă presiune în disputa de mâine. „Presiunea la UTA este dată de dorința noastră de a fi mai buni și de a progresa în permanență. Eu o spun de câteva luni că este foarte important ca toată lumea de la club să-și ridice nivelul, începând de la mine ca antrenor și continuând – bineînțeles – cu jucătorii. În momentul în care ne-am fixat acest obiectiv și a devenit certitudine pentru noi că ne dorim să evoluăm din sezonul următor pe prima scenă a fotbalului românesc, este evident că trebuie să ne ridicăm nivelul. Inclusiv clubul, absolut toată lumea trebuie să înțeleagă că e nevoie de mai multă muncă, este nevoie chiar de sacrificii mai importante. Suntem pe drumul cel bun din acest punct de vedere, dar trebuie să demonstrăm și în aceste cinci meciuri că suntem capabili să obținem această promovare. Până la urmă o performanță și să transformăm acest an în 2020 într-unul care să conteze cu adevărat pentru istoria clubului UTA”, a mai afirmat Laszlo Balint.

La Arad se ”stă ca pe ace” din cauza coronavirusului

Campioana Provinciei ar fi trebuit să debuteze în play-off-ul ligii secunde sâmbăta trecută, dar șase fobaliști de la Petrolul și magazionerul clubului au fost diagnosticați cu SARS-CoV-2. Între timp, restul lotului a ieșit negativ și partida cu Rapidul, de sâmbătă seara, se va disputa conform programării. Asta ar însemna că ploieștenii ar putea vizita Aradul, în restanță, la mijlocul săptămânii următoare. „Nu vreau să comentez până când nu știm ceva oficial, pentru că, vedeți și dumneavoastră, cum în această perioadă se întâmplă destul de multe evenimente, inclusiv cu arbitrii. Stăm ca pe ace din punctul ăsta de vedere. Până la urmă, este important să fim noi sănătoși și să luăm lucrurile așa cum vin, să tratăm evenimentele ca atare. Rămânem concentrați pe meciul cu Turris, după care, în funcție de programare, bineînțeles că ne vom adapta programul. Ne-am bucura să jucăm cât se poate de repede cu Petrolul, pentru că este un meci în minus și, categoric, eventualele puncte câștigate ne-ar da o liniște și mai mare”, mai consideră tehnicianul arădenilor.

UTA e lider în play-off, cu 25 de puncte și fără meci disputat. Turris Oltul are 21 de puncte, cu un meci jucat, la fel ca CS Mioveni.

Sursa: Sport Arad

CITEȘTE și: Suporterii din Piața Avram Iancu, în direct pe „Motorul”? „Nu neapărat scandările, cât toată energia transmisă în această perioadă ne ajută mult”

Liga2.ro 08 Jul. 2020, 22:17 Liga 2
Pe aceeași temă