Lăcătuș: „Mergem să câștigăm la Bacău. Victoriile ne dau liniște și încredere”

Marius ANGHEL 21 Nov. 2013, 14:33 Liga 2
Lăcătuș:** „Mergem să câștigăm la Bacău. Victoriile ne dau liniște și încredere

Antrenorul formației CSMS Iași, Marius Lăcătuș, a declarat, joi, în cadrul unei conferințe de presă, că nu ia în calcul decât victoria în deplasarea de la Bacău, de sâmbătă, din etapa a doua a returului seriei I a Ligii a II-a. Tehnicianul spune că SC Bacău practică un joc de uzură, bazat pe angajament fizic, dar crede că elevii săi le pot crea multe probleme gazdelor dacă vor fi respecta planul tehnico-tactic.

„Jucăm în deplasare, trebuie să adunăm puncte, acest lucru ne dă liniște și încrederea de care avem nevoie pentru a aborda jocurile următoare. Ne dorim victoria la Bacău, pe fondul unui joc bun, spectaculos, indiferent de vreme și de starea terenului. Bacăul joacă pe un teren destul de îngust, iar calitatea gazonului nu e cea mai bună. Întâlnim o echipă care practică un joc direct, bazat pe angajament fizic. Fac mai mult un joc de uzură, încearcă să profite de spațiile lăsate de adversari și se axează mult pe momentele fixe de joc. Noi trebuie să fim foarte atenți, să jucăm din punct de vedere tehnic la un nivel ridicat și sunt convins că le vom crea multe probleme”, a declarat Marius Lăcătuș.

Avrămia va fi menajat

Cu excepția stoperilor Adrian Avrămia (menajat după o accidentare) și Codruț Cioranu (accidentat), toți jucătorii sunt valizi din punct de vedere medical și ar putea face parte din lotul deplasat la Bacău. „Am toți jucătorii valizi, toți au făcut antrenamente normale și acum rămâne să fim inspirați în alegerea lotului și a primului unsprezece. Avrămia a reluat antrenamentele, a lucrat cu echipa, dar nu va face deplasarea la Bacău. El vine după o accidentare, a lipsit de la câteva antrenamente și vrem să-l protejăm, nu are rost să riscăm”, a precizat tehnicianul Iașiului.

„E ușor să critici din fața televizorului”

Lăcătuș a vorbit și despre echipa națională, care a ratat marți calificarea la Mondiale: „Păcat de această șansă pe care am avut-o. Era o ultimă șansă pentru mulți dintre jucători pentru a merge la un turneu final major și o bună oportunitate pentru mulți dintre componenții lotului de a se remarca și de a prinde un transfer la o echipă puternică. Nu vreau să vorbesc despre greșelile care s-au făcut, e ușor să stai la televizor și să critici, mai cu seamă că Pițurcă mi-a fost coleg. Nu știu dacă Dan Petrescu va veni la echipa națională, din ce știu Victor Pițurcă mai are contract. Dacă va veni Dan, probabil va fi primit cu brațele deschise de către suporteri”.

Articol scris de Narcis POHOAȚĂ‚

Marius ANGHEL 21 Nov. 2013, 14:33 Liga 2
Pe aceeași temă