„La Sportul, toți sunt Pele și Maradona, doar eu un fel de Bugs Bunny!”

Florin ALBOIU 05 Dec. 2008, 14:05 Liga 2

Marius Postolache, golgheterul Sportului Studențesc, după prima parte a campionatului, a acordat un amplu interviu pentru www.liga2.ro, în care vorbește deschis despre cauzele evoluției oscilante a formației din Regie

Ești cel mai bun marcator al Sportului. Prestația ta din tur, te mulțumește?

Nu. Mi-aș fi dorit să ajut mai mult echipa, însă, din păcate, am jucat doar în zece meciuri. Am primit două etape de suspendare pentru cartonașul roșu din partida cu Dinamo II și cinci etape din partea domnului Șiman.

Care au fost motivele pentru care nu ai fost inclus în lot pentru cele cinci etape?
În urma unor discuții mai aprinse cu conducerea clubului… au evoluat în așa fel încât au luat foc.

Discuțiile se refereau la partea financiară sau erau legate de echipă în general?
Întotdeauna discuțiile despre partea financiară au legătură cu randamentul jucătorului în angrenajul echipei, mai ales când lucrurile se complică.

Totuși, Sportul avea ca obiectiv promovarea și la finalul turului ocupă doar pozitia a 9-a. In condițiile acestea, nu crezi că solicitarea măririi contractelor este cel puțin deplasată?
Dar poate era vorba despre micșorarea contractului. De obicei, când se impune un obiectiv, acesta nu se prea îndeplinește, mai ales când în lot nu ai foarte mulți jucatori cu personalitate. După ce se uită toată ziua la meciuri din campionatele puternice, jucătorului român îi rămâne în cap doar driblingurile și pasele geniale. Din păcate, realitatea este cu totul diferită. Dacă nu pui suflet și nu acorzi întâietate echipei, ci jocului personal, atunci, din pacate, obiectivul este ratat de la inceput.Vorba unui coleg: la Sportul, toți sunt Pele și Maradona, numai eu un fel de Bugs Bunny!

Să înțeleg că pui rezultatele mai puțin bune pe seama individualismului unor colegi?
Nu pun, ci îi acuz de abuz, vorba celor de la B.U.G. Mafia.

Nu îți cer să imi dai exemple, însă dacă așa stau lucrurile, de ce nu a luat măsuri conducerea tehnică?

Ce măsură se poate lua împotriva unui jucător, dacă vrea să dea el gol? Problema este cum și de unde vrea sa dea gol. Un lucru îl știu sigur: ești mai fotbalist când îți lași colegul singur cu portarul sau cu poarta goală, decât atunci când driblezi toți adversarii de la stânga la dreapta.

Sportul și-a creat în aproape toate meciurile multe situatii clare de a marca, însa s-a întrecut în ratări. E vorba de indolență sau de lipsă de valoare?
Pentru unii indolență. iar pentru ceilalți lipsă de valoare

Nici defensiva nu a mers mai bine. Pe tot parcursul turului v-ați întrecut în gafe și ați încheiat stagiunea cu meciul de pomină din Cotroceni.

Ce să facem… La noi se întamplă ca din bară să nu intre în poartă, iar pentru adversari din contre mingea zguduie plasă. O fi nesanșă, o fi ghinion… Nu știu, dar meciul cu cei de la Progresul reprezintă cel mai clar exemplu.

Ați făcut și meciuri foarte bune. Mai ales, în Cupa României cu Steaua și CFR Cluj. Eșalonul secund și obiectivul fixat, promovarea în Liga I, nu va motivează suficient pentru a avea aceeași concentrare și la meciurile din campionat?

În campionat sunt 34 meciuri. Nu este ușor să promovezi când te lupți împotriva tuturor, cu arbitri care ridică fanionul doar cu o singură mână, cu un central care stă cu spatele la poarta adversă, cu indirecte, cu directe din partea celorlalte echipe. Cei care cunosc aceste lucruri știu la ce ma refer… Cu Steaua sau CFR Cluj ajungi să joci o dată la 3-5 ani, însă ne lipsește ingredientul acela magic… motivarea.

La Sportul nu exista prime. Crezi ca un sistem de premiere la victorie ar rezolva problema motivarii?

Depinde de antenor… Șumudică, la Progresul, are prime? Nu… Atunci cum de reușește să nu aibă probleme de acest gen.

Urma să ating și acest punct. Criza financiară nu v-a lovit ca pe alte echipe, care ori s-au desființat, ori nu și-au plătit jucătorii de luni de zile. Nu este totuși de apreciat acest aspect?

Ba da. Domnul Șiman trebuie apreciat pentru intuiția și modul de gestionare al banilor.


Ai declarat că vrei să părăsești Regia în această iarnă. Ai primit până acum oferte concrete?

Nu pot spune nimic sigur, însă voi părăsi Regia în momentul în care toate cele trei parți vor fi de acord.

 

Căpitanul vostru, Dacian Varga, este singurul fotbalist din liga secundă convocat la lotul A. Crezi ca merită încrederea pe care i-a acordat-o selecționerul Victor Pițurcă?
Eu cred că merită să joace în Liga 1 și, din moment ce a fost convocat, înseamnă că a fost monitorizat de mai multă vreme, iar cu această ocazie vreau să îl felicit și sper să nu se oprească, doar la această acțiune, convocările domnului Pițurcă.

 

5 goluri a marcat Marius Postolache pentru "Gașca Nebună" în turul campionatului, dintre care trei în meciul cu FCM Bacău.

Florin ALBOIU 05 Dec. 2008, 14:05 Liga 2
Pe aceeași temă