La Pojorâta există optimism în privința sezonului de primăvară: „Suntem mai puțini numeric ca în tur, însă consider că suntem acoperiți pe toate posturile”

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 26 Feb. 2016, 12:29 Actualizat: 26 Feb. 2016, 12:30 Liga 2
La Pojorâta există optimism în privința sezonului de primăvară:  „Suntem mai puțini numeric ca în tur, însă consider că suntem acoperiți pe toate posturile”

Aflată la sezonul de debut în eșalonul al doilea al fotbalului românesc, Bucovina Pojorâta ocupă locul 11 în ierarhia Seriei I la jumătatea întrecerii, fiind angrenată în lupta pentru evitarea retrogradării. Cu toate că echipa suceveană a avut parte de permutări serioase în pauza de iarnă în ceea ce privește lotul de jucători, antrenorul Dănuț Mândrilă este încrezător în îndeplinirea obiectivului și se bazează pe dorința de afirmare a fotbaliștilor săi.

„E adevărat că suntem mai puțini numeric ca în tur, însă eu consider că suntem acoperiți pe toate posturile, în condițiile în care jucătorii pe care i-am adus în această iarnă sunt polivalenți, putând evolua pe mai multe poziții”, a precizat tehnicianul grupării din Pojorâta.

Pe de altă parte, Dănuț Mândrilă afirmă că nu este îngrijorat de faptul că echipa sa a înregistrat o singură victorie în meciurile de pregătire din 2016. „Iarna trecută, spre exemplu, n-am câștigat niciun meci în intersezon, dar la finalul campionatului am reușit totuși să promovăm, de aceea spun că nici rezultatele meciurilor amicale nu sunt tocmai concludente. În partidele de pregătire am încercat să oferim minute fiecărui fotbalist, însă acum e de datoria noastră să trimitem pe gazon cei mai în formă jucători și sper să fim de fiecare dată inspirați în alegerea făcută”, a declarat Dănuț Mândrilă.

Sâmbătă, în primul meci oficial al sezonului de primăvară, formația din Pojorâta va primi vizita echipei CS Balotești, o contracandidată în lupta pentru menținerea în eșalonul secund. „Trebuie să facem tot posibilul pentru a intra în play-out cu cât mai multe puncte, pentru că doar așa vom avea șanse reale pentru salvarea de la retrogradare. De aceea este foarte important să ne impunem în confruntarea cu CS Balotești”, a conchis Dănuț Mândrilă.

Nu mai puțin de zece jucători s-au depărțit de Bucovina în pauza competițională, este vorba de portarul Jan Turiță, fundașii Aurel Prundean, Vlăduț Patca, Nicușor Kuruc, Alin Răzlog, Robert Csatlos, mijlocașii Alin Pădurariu, Paul Colța și Alexandru Ivan și atacantul Sebastian Rus.

În locul lor au fost aduși Vasile Vitu (fundaș central), de la Bucovina Rădăuți, Andu Moisii (fundaș central), de la CSMS Iași, Robert Pâslaru (mijlocaș), Farul Constanța, Ionuț Jugaru (mijlocaș), de la Dinamo II București, Alex Nuțescu (mijlocaș), de la CSM Pașcani, Alexandru Marin (atacant), de la Gloria Buzău și Sebastian Târtârău (atacant), de la Atletico Vaslui.

Bucovina Pojorâta va aborda partea a doua a campionatului cu următorul lot format din 21 de jucători:

portari – Raul Pop, Ionuț Puianu;
fundași – Daniel Cristescu, Andrei Răuță, Ionuț Duțică, Vasile Vitu, Andu Moisii, Claudiu Juncănaru, Răzvan Acostăchioae;
mijlocași – Vlad Stănescu, Cornel Căinari, Traian Jarda, Robert Martin, Robert Pâslaru, Ionuț Jugaru, Alex Nuțescu, Ionuț Vicliuc;
atacanți – Marius Coman, Valentin Buhăceanu, Alexandru Marin, Sebastian Târtârău.

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 26 Feb. 2016, 12:29 Actualizat: 26 Feb. 2016, 12:30 Liga 2
Pe aceeași temă