L-au pierdut pe Roti, țin de Roman!

Marius ANGHEL 24 May. 2013, 09:48 Liga 2
L-au pierdut pe Roti,** țin de Roman!

Filip, Dobrosavlevici și Buia au fost achiziționați definitiv de Dinamo, dar oficialii „câinilor” împart drepturile federative ale puștilor cu o echipă din liga a șasea, Avicola Buziaș.

Darius Buia a fost adus de Țălnar la prima echipă marți, dar a doua zi a fost trimis de conducere la juniori.

Ultimele zile au fost foarte tensionate în „Ștefan cel Mare”, pentru că Dinamo l-a pierdut pe Dorin Rotariu. Oficialii Vasluiului au speculat situația contractuală a mijlocașului de 17 ani și s-au înțeles cu Marian Iancu, cel care deține drepturile federative ale jucătorului. Astăzi, Rotariu va merge la Vaslui și va semna pe cinci ani cu formația la care antrenor secund este unchiul său, Iosif Rotariu. Cum fanii „câinilor” nu au digerat deloc pierderea lui „Roti”, oficialii din „Groapă” încearcă să nu repete  greșeala în ceea ce-l privește pe Alin Roman (19 ani), ultimul puști promovat de Țălnar.
 
Roman, până la sfârșitul lui iunie

Mijlocașul central care a debutat la Dinamo etapa trecută, pe terenul lui FC Vaslui, are la rândul său o situație contractuală incertă. Roman, jucător format de LPS Banatul, este deținut în coproprietate de liceul sportiv și de o echipă de liga a șasea, Avicola Buziaș, parteneriat obligatoriu pentru ca Alin să dobândească statut de fotbalist profesionist. De aici, Dinamo l-a împrumutat, însă înțelegerea expiră la finalul lui iunie 2013, iar la pândă stă Oțelul Galați. Totuși, conducătorii alb-roșilor s-au interesat deja despre condițiile în care îl pot achiziționa definitiv pe Roman și, cum jucătorul dorește la rândul său să continue în „Ștefan cel Mare”, tranzacția are mari șanse să se încheie în următoarele săptămâni.

Filip, Buia și Dobrosavlevici, până în 2017

Practic, mijlocașul este singurul din setul de patru fotbaliști formați de LPS Banatul și luați ulterior de Dinamo care nu aparține „câinilor”. Ceilalți, Filip, Dobrosavlevici și Buia, au fost achiziționați definitiv de dinamoviști, dar aceștia au de achitat, până pe 1 ianuarie 2017, atât cât durează contractul fiecăruia, restul tranșelor de bani către Avicola Buziaș, echipă care a rămas și cu diferite procente consistente din viitoare transferuri. Cu toate că tranzacția a fost intermediată de Nicolae Badea, ultima rată scadentă până în prezent a fost achitată recent de Ionuț Negoiță.

Buia, de la echipa mare, direct la juniori!

Cei patru sunt considerați în prezent cei mai talentați puști din curtea lui Dinamo, iar doi dintre ei au apucat deja să debuteze în prima ligă. Steliano Filip încă de pe vremea lui Dario Bonetti, în timp ce Roman a fost promovat acum o săptămână de Cornel Țălnar. La prima echipă a fost chemat acum trei zile, și Darius  Buia. Totuși, după ce a efectuat un antrenament alături de titulari, mijlocașul a fost înștiințat de cei din conducere, a doua zi, că trebuie să meargă să se pregătească alături de juniori.

50 la sută din drepturile federative ale lui Steliano Filip sunt deținute în prezent de Avicola Buziaș

30 de procente din drepturile federative ale lui Buia și Dobrosavlevici aparțin celor de la Avicola Buziaș

Articol scris de Mircea DOMINTE

Marius ANGHEL 24 May. 2013, 09:48 Liga 2
Pe aceeași temă