Justin Ștefan nu vrea să ia în calcul propunerea făcută de Rapid și Petrolul, cel puțin pentru moment: ”Aceste scenarii ar putea afecta integritatea competiției”

Marius ANGHEL 31 Jul. 2020, 13:44 Liga 2
Justin Ștefan nu vrea să ia în calcul propunerea făcută de Rapid și Petrolul, cel puțin pentru moment: ”Aceste scenarii ar putea afecta integritatea competiției”

Justin Ștefan, secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, nu susține, cel puțin în acest moment, propunerea făcută de Rapid și Petrolul în cazul în care conducătorii fotbalului românesc hotărăsc ca Liga 1 să treacă în această vară de la un format de 14 la unul cu 16 echipe printr-o decizie ca nimeni să nu pice din primul eșalon, tocmai pentru ca Dinamo, aflată într-un mare impas, să fie salvată.

Cele două formații din Liga 2 doresc ca toate echipele care vor evolua în noua ediție a primei ligi să-și câștige acest drept pe teren, iar ultimele două clasate din Liga 1, care normal ar trebui să retrogradeze, să nu fie pur și simplu salvate din oficiu, ci să o facă printr-un meci de baraj.

Rapid și Petrolul vor baraj de promovare/menținere în Liga 1 între ocupantele locurilor 3, 4 și 5 din play-off-ul Ligii 2 contra clasatelor pe locurile 6, 7 și 8 din play-out-ul Ligii 1. Din Liga 2 să promoveze direct locul 1 și 2, așa cum era stabilit până acum.

Justin Ștefan: ”Este prematur să discutăm aceste scenarii, suntem în timpul unei competiții în plină desfășurare”

Justin Ștefan este de părere că această propunere venită acum, cu play-out-ul Ligii 1, respectiv play-off-ul Ligii 2 încă neîncheiate, ar putea afecta integritatea competițiilor. Oficialul LPF lasă însă o portiță deschisă, precizând că după încheierea competițiilor se va vedea ce se va face.

”Reiau ceea ce am spus altădată. Este prematur să discutăm aceste scenarii, suntem în timpul unei competiții în plină desfășurare. Orice abordare în care am analiza aceste scenarii ar putea afecta integritatea competiției, așa încât acele adrese rămân la stadiul de propuneri și vedem ce se va întâmpla cu ele în perioada următoare”, a declarat Justin Ștefan la ProSport LIVE.

”În astfel de momente e inutil să îi arăți pe ceilalți cu degetul, ci să vii cu soluții. Burleanu a spus lucruri eronate, poate a fost informat greșit de subalterni. Nu înțeleg aceste presiuni. Obiectivul e de a juca meciurile. UEFA a spus din martie că ideal ar fi să se termine campionatele pe teren. Nu am înțeles intervenția lui Burleanu. Am văzut că organizarea la FRF e excepțională, la nivelul LPF e mai slabă. Din păcate, doar noi ne-am propus să ducem la bun sfârșit competiția în formatul inițial. Refuz să discut scenarii la acest moment.

Vom vedea care sunt cele mai bune măsuri pentru a nu nedreptăți pe nimeni. Am făcut un chestionar, pe care l-am înaintat și la FRF. Obiectivul acum e discutarea meciurilor rămase din campionat. Aștept o rezoluție din partea DSP dacă testările vor fi în regulă, sunt sigur că CFR își va juca meciurile pe teren. Am încredere în doctorii din România și în testări, nu cred în scenarii oculte care se vehiculează în acest moment”, a mai spus Justin Ștefan la ProSport LIVE.

Cu două etape rămase până la finalul play-out-ului Ligii 1 și alte câteva restanțe din rundele trecute, ultimele trei clasate sunt Chindia (20 puncte, 10 meciuri), Dinamo (21 puncte, 7 meciuri) și Poli Iași (26 puncte, 12 meciuri).

În play-off-ul Ligii 2, cu o echipă rămasă de disputat, pe locurile care ar juca baraj (3, 4 și 5), conform solicitării celor de la Rapid și Petrolul, sunt Campionii FC Argeș (26 puncte), Turris Oltul Turnu Măgurele (25 de puncte) și Rapid (24 puncte).

 

Marius ANGHEL 31 Jul. 2020, 13:44 Liga 2
Pe aceeași temă