Jucătorilor Unirii Dej le priește aerul rarefiat din fruntea Ligii 2. Gabriel Fulga ”a spart gheața”, Angelo Cocian continuă super-execuțiile. ”Ne place să fim acolo, de aia te apuci de fotbal”

Marius ANGHEL 24 Oct. 2022, 14:42 Liga 2
Jucătorilor Unirii Dej le priește aerul rarefiat din fruntea Ligii 2. Gabriel Fulga ”a spart gheața”, Angelo Cocian continuă super-execuțiile. ”Ne place să fim acolo, de aia te apuci de fotbal”

Jucătorilor Unirii Dej le place să respire aerul tare și rarefiat din vârful Ligii 2, în ultima etapă reușind al treilea succes consecutiv și al optulea meci în care au legat rezultate pozitive. Trupa clujeană a urcat din nou pe locul 1 în clasament, cel puțin până marți, când joacă Steaua, însă oricum locul pe podium îl are asigurat și după încheierea rundei a 11-a din acest sezon regular.

Sâmbăta trecută, Unirea a trecut cu 2-1 pe teren propriu de FC Brașov și a ajuns la cinci meciuri la rând în care a înscris de câte două ori. Contra formației pregătite de Dan Alexa au marcat Gabriel Fulga (18 ani) și Angelo Cocian (22 de ani).

Dacă atacantul împrumutat de la FCSB s-a aflat la primul său gol înscris pentru echipa din Dej, în schimb, Cocian are 8 reușite, patru dintre ele în ultimele trei jocuri, și se apropie la un singur gol de liderul clasamentului golgheterilor, stelistul Bogdan Chipirliu.

Gabriel Fulga, la primul gol pentru Unirea Dej: ”Am fost foarte fericit că am spart gheața”

Gabriel Fulga s-a aflat împotriva Brașovului la al zecelea meci jucat în acest sezon de Liga 2, din 11, în tricoul Unirii Dej, și abia la primul gol.

”Alex (n.r. – Alex Pop) a pătruns foarte bine, a încercat un șut, dar portarul a respins unde eram eu, la bara a doua, și așa am marcat golul. Am fost foarte fericit că am spart gheața. Sper că o să dau mai multe de acum și așteptăm meciul următor.

A fost un joc dificil, pe un teren puțin cam greu, a fost mai mult de luptă. Am dat tot ce am putut toți și am reușit să scoatem cele trei puncte”, a spus tânărul jucător născut la Orșova și care, în ciuda vârstei sale fragede, a prins două meciuri în prima ligă pentru FCSB, în 2021 (2-1 cu FC Voluntari și 0-1 la U Craiova).

Angelo Cocian, la al treilea meci consecutiv în care înscrie, ajuns la opt reușite în acest sezon

În schimb, Angelo Cocian a reușit o nouă super-execuție și a devenit un obișnuit al marcatorilor Unirii Dej în acest sezon. În debutul reprizei secunde a partidei cu FC Brașov, în minutul 48, a executat perfect o lovitură liberă de la circa 18 metri central, aproape în vinclul din dreapta. De obicei înscria cu execuții din acțiune, frumoase, însă acum a marcat dintr-o fază fixă.

”Mă bucur din nou că am reușit să marchez și să îmi ajut echipa. Astăzi am dat dovadă că suntem o echipă căreia îi place foarte mult să domine jocul. Bineînțeles că pe final ne-au dominat și ei puțin, dar am arătat că avem caracter și am făcut un joc foarte bun. În prima repriză pot să zic că am dominat în mare parte. A doua repriză, bineînțeles că odată ce am ajuns la conducere și ei au vrut să câștige meciul s-au aruncat în față și a trebuit să suferim un pic, dar mă bucur că am câștigat cele trei puncte”, a spus Angelo Cocian după meciul cu FC Brașov.

Mijlocașul născut în Italia, la Merate, are opt goluri înscrise în acest sezon și se află la cel mai bun start de campionat din sezonul său. Momentan se află la al treilea meci consecutiv în care marchează, lucru pe care nu l-a mai reușit în cariera sa, la seniori. ”Exersăm foarte mult la antrenament, la final, și mă bucur că a ieșit și astăzi, la fel ca împotriva Dumbrăviței, și sper să îmi iasă și în următoarele meciuri”, și-a explicat Cocian execuțiile cu care continuă să-și surprindă adversarii.

Unirea Dej e lider, Cocian nu exultă: ”Nu am realizat nimic”

Cel puțin până marți, când joacă Steaua, Unirea Dej stă pe locul 1 în clasamentul Ligii 2, cu 24 de puncte acumulate în 11 meciuri.

Angelo Cocian e modest, precum antrenorul său, și spune că echipa nu a realizat încă nimic. Nu simte nicio presiune.

”Până acum nu am realizat nimic. Trebuie să muncim zilnic, să luăm meci cu meci și să vedem cât de sus ne putem clasa. Normal că ne place să fim acolo, în față, de aia venim zilnic la stadion și ne pregătim, pentru că de aia te apuci de fotbal, ca să câștigi ceva și să ajungi pe locurile fruntașe”, a spus Cocian, principalul marcator al Unirii Dej în acest sezon și al doilea al campionatului în acest sezon.

Urmează meciul cu Concordia, tot acasă

În etapa a 12-a, Unirea Dej va evolua din nou pe teren propriu, tot împotriva unei echipa care la începutul sezonului vorbea de accederea în play-off și care momentan dezamăgește, la fel ca FC Brașov. Pe stadionul Municipal ajunge Concordia Chiajna, formație care are printre cele mai mari bugete din campionat, are un lot cu jucători cu mare experiență, precum Azdren Llullaku sau Raul Rusescu, însă momentan e clasată abia pe locul 9, fiind în revenire de formă după un start dezastruos.

”Ne așteaptă un meci greu, cu o echipă care e ambițioasă și sperăm că vom scoate cele trei puncte”, a spus Gabriel Fulga despre următorul joc.

”Vom întâlni un adversar foarte bun. Bineînțeles că noi o să practicăm jocul nostru. Îi așteptăm pe suporteri în număr cât mai mare să vină la stadion, să ne susțină cum au făcut-o și azi. Ne-au împins de la spate și bineînțeles că vrem să sărbătorim încă o victorie împreună”, a comentat și Angelo Cocian întâlnirea cu Concordia.

Meciul dintre Unirea Dej și Concordia Chiajna are loc sâmbătă, de la ora 12:00, pe stadionul Municipal din Dej. Între cele două echipe este o diferență de opt puncte.

Interviurile acordate de Gabriel Fulga și Angelo Cocian după meciul Unirii Dej cu FC Brașov:

Foto: Riti Jozsef / Unirea Dej
Video: Unirea Dej

https://liga2.prosport.ro/seria-1/video-atmosfera-superba-la-dej-dupa-ce-unirea-a-mai-bifat-o-victorie-echipa-a-sarbatorit-cu-fanii-succesul-cu-fc-brasov-dragos-militaru-e-cel-mai-bun-moment-din-istoria-clubului-19250835

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-brasov-fara-punct-dupa-deplasarea-de-la-dej-dan-alexa-ne-lipseste-ceva-ne-lipseste-executia-si-suferim-foarte-mult-19250861

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-11-de-la-ora-1100-se-joaca-la-dej-chiajna-timisoara-si-miercurea-ciuc-dinamo-are-meci-de-la-ora-1200-19250612

Marius ANGHEL 24 Oct. 2022, 14:42 Liga 2
Pe aceeași temă