VIDEO | Atmosferă superbă la Dej, după ce Unirea a mai bifat o victorie. Echipa a sărbătorit cu fanii succesul cu FC Brașov. Dragoș Militaru: ”E cel mai bun moment din istoria clubului”

Răzvan STÎNGĂ 22 Oct. 2022, 17:52 Liga 2
VIDEO | Atmosferă superbă la Dej, după ce Unirea a mai bifat o victorie. Echipa a sărbătorit cu fanii succesul cu FC Brașov. Dragoș Militaru: ”E cel mai bun moment din istoria clubului”

Unirea Dej a mai bifat o victorie, în etapa a 11-a a Ligii 2, 2-1 cu FC Brașov! Clujenii au urcat momentan, din nou, până la jocul Steaua – SC Oțelul, pe locul 1 în clasament și au recunoscut că sunt în cel mai bun moment al istoriei lor. Antrenorul Dragoș Militaru a făcut afirmația, după succesul de sâmbătă.

Momente superbe la Dej, după ce Unirea Dej a învins FC Brașov cu 2-1

A fost 1-1 la pauza meciului de la Dej, de sâmbătă. A deschis scorul Unirea Dej, prin Gabriel Fulga, în minutul 11, dar Milcho Angelov a egalat de la 11 metri, în minutul 22. Victoria a fost adusă de Angelo Cocian, care a marcat iar pentru formația lui Dragoș Militaru, în minutul 48, când a punctat dintr-o lovitură liberă de la 18 metri.

Dragoș Militaru a recunoscut că imaginea lăsată de Unirea Dej nu a fost cea mai bună, dar jucătorii au excelat la dorință și la modul în care au gestionat mental partida. Un moment cheie a fost după primele 45 de minute, la cabine Militaru încercând să le inducă ideea că și această partidă poate fi câștigată.

Dragoș Militaru, realist după ce Unirea Dej a trecut și de FC Brașov: ”Cred că e cel mai bun moment din istoria clubului!”

”Principalul” a reușit să își capaciteze fotbaliștii, care au luat încă trei puncte, chiar dacă au fost momente în care au și suferit.

Cred că este cel mai bun moment din istoria clubului! A fost un meci foarte greu, sincer. Mă așteptam să fie, dar parcă a fost mai greu decât m-am așteptat, contra unui adversar care a jucat bine. Dezavantajul adversarilor a fost că jucătorii au venit pe parcurs și poate nu au fost suficient de pregătiți într-un moment, dar formează o echipă foarte bună.

A pus probleme Brașov, a pierdut doar trei meciuri până la partida cu noi, iar acelea foarte greu, poate unele nemeritat. Cu atât mai mult vreau să îi felicit pe jucători pentru faptul că s-au luptat cum aș vrea să fie mereu. Au avut spiritul pe care îl avem în vestiar și l-am avut întotdeauna. Merită toate aprecierile noastre, ale staffului și cred că și ale oamenilor care au venit la stadion.

Cred că diferența s-a făcut la execuția lui Angelo, de 2-1. Am mai avut situații, pe contraatac, dar toată lumea a muncit. Au avut și ei situații, dar Claudiu a apărat foarte bine. În general, echipa și-a dorit foarte mult să câștige. Poate nu a fost cel mai bun meci al nostru ca imagine, dar a fost cel mai bun ca atitudine și dorință.

La pauză le-am spus jucătorilor că noi suntem în față, suntem pe primele locuri și trebuie să arătăm ca o echipă de primele locuri. Am început foarte bine repriza a doua și am știut să și suferim și am obținut trei puncte”, a spus Dragoș Militaru.

  • Unirea Dej: Cl. Chindriș – Gîț, D. Pop, Burdeț, Buta (Al. Militaru 46’), Chira (Andr. Pop 71’), Kereki, Cocian, Blaj (cpt.) (Greu 71’), Al. Pop (Ad. Pop 83’), Fulga (Dav. Maftei 46’)
    Rezerve neutilizate: Railean – Roș, Vl. Bogdan, Călugăr, Greu

Dragoș Militaru simte că jucătorii echipei Unirea Dej vor rămâne cu picioarele pe pământ și presiunea primelor locuri nu va conta

Dragoș Militaru le-a mulțumit și fanilor veniți la meci, pe care îi așteaptă în număr mare și la partida următoare, când Unirea Dej va juca tot acasă, cu Concordia Chiajna. Referitor la un loc în play-off, antrenorul pregătește această presiune, a calificării în top șase la finalul sezonului regular, de sezonul trecut.

Militaru îi pune pe jucători, la antrenamente, în situații cu care se pot confrunta în meciuri, iar plusul de pe tabelă și din clasament să nu își pună negativ amprenta pe joc. Astfel, tinerii Unirii Dej au dat dovadă până acum că nu sunt apăsați de faptul că sunt în fruntea Ligii 2.

Finalul meciului a fost în picioare pentru suporteri, 90 de minute și prelungirile. Toată lumea a fost în picioare, a fost frumos! Sper ca și în meciul următor, cu Chiajna, să fie cel puțin la fel de multă lume, poate chiar mai multă, pentru că vremea o să fie bună, poate asemănătoare ca azi.

Îi așteptăm pe fani, să încercăm să muncim, să obținem rezultate pozitive pentru tot orașul.

O să fie un meci greu cu Chiajna, cred că o să fie o partidă echilibrată. Chiajna e într-o revenire de formă, are trei victorii în ultimele meciuri și e într-o revenire, e aproape de primele șase locuri și o să fie un meci la fel de disputat, dar după două zile de odihnă vom pregăti așa cum trebuie.

(N.r. – Despre presiunea primelor locuri) Presiune nu e pe jucători, ei au fost pregătiți pentru astfel de momente, pentru când vor veni rezultatele pentru munca lor, să se aștepte să fie în față. Asta de anul trecut, când le-am zis să nu se mire că vom fi în primele șase și trebuie să fim pregătiți.

Noi numai cu gândul ăsta ne-am pregătit, să fie pregătiți jucătorii la un astfel de moment. Eu îi supun la un astfel de stres la fiecare antrenament, să știe să sufere și să nu aibă stres la meciuri. Până la urmă, să facă ceva pentru viitorul lor”, a mai spus Dragoș Militaru.

Unirea Dej are șanse să termine runda pe locul 1. Steaua și SC Oțelul, meci direct

Unirea Dej are 24 puncte după 11 etape de Liga 2. A învins în primele două runde FK Miercurea Ciuc, scor 2-1, și CSC Dumbrăvița, scor 2-1, iar apoi, în runda a 3-a, a cedat cu 1-2 în duelul cu Politehnica Iași.

Au urmat două victorii la rând, 3-2 cu Dinamo și 2-1 cu Viitorul Constanța, pentru ca apoi să remizeze cu CS Comunal Șelimbăr, Poli Timișoara și Progresul Spartac. În runda trecută, clujenii au învins Viitorul Pandurii cu 2-1, iar acum au trecut cu același scor de FC Brașov.

În cazul în care Steaua va învinge mâine, duminică, SC Oțelul, în deplasare, atunci Unirea Dej va începe etapa a 12-a de pe locul 2. De altfel, și în cazul unei victorii la cel puțin trei goluri a gălățenilor cu Steaua coboară formația clujeană pe locul 2.

Foto și video: Unirea Dej

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concordia-chiajna-se-entuziasmeaza-dupa-succesul-cu-viitorul-pandurii-cum-catalogheaza-ilfovenii-victoria-si-cum-au-comentat-absenta-din-lot-a-lui-adrian-voicu-19250801

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ripensia-dezlantuita-in-fata-unirii-constanta-iullian-muntean-astazi-ne-a-iesit-cam-tot-ce-ne-am-dorit-19250755

https://liga2.prosport.ro/seria-1/victorie-la-pas-obtinuta-de-fk-miercurea-ciuc-cu-csc-dumbravita-iar-francisc-dican-e-incantat-felicit-toti-jucatorii-au-luptat-unde-mai-sunt-lucruri-de-imbunatitit-19250772

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ovidiu-burca-putin-cam-dramatic-dupa-ce-dinamo-a-trecut-de-metaloglobus-vor-sa-ne-ia-inimile-din-piept-sa-le-puna-pe-masa-de-duminica-e-cu-sange-varsam-sange-19250693

 

 

Răzvan STÎNGĂ 22 Oct. 2022, 17:52 Liga 2
Pe aceeași temă