Jucătorii Săgeții așteaptă decesul echipei: „De Rida nu poate da nimeni. Parcă suntem sclavi”

18 Feb. 2012, 10:58 Liga 2
Jucătorii Săgeții așteaptă decesul echipei:**

Fostul atacant al Stelei, Dorel Zaharia spune că situația de la Săgeata este insuportabilă. Primarul orașului Năvodari a anunțat că echipa se va desființa.

Primarul orașului Năvodari, Nicolae Matei, a anunțat joi seara că echipa de Liga a II-a, Săgeata, se va desființa. Problemele financiare par să nu poată fi depășite de acționari, iar administrația pe care Matei o coordonează nu mai poate susține financiar activitatea echipei aflată pe locul doi în seria I, la patru puncte de liderul Viitorul Constanța. Totodată, jucătorii, care sunt neplătiți de șapte luni, vor să plece la alte formații.

După Arieșul Turda (seria a II-a), Săgeata Năvodari este a doua formație din Liga a II-a care se desființează în numai o săptămână. „Echipa de fotbal Săgeata Năvodari se va desființa. Vom achita toate utilitățile și cel mai probabil vom închide taraba. Aș putea vorbi și despre o formă de șantaj. Probabil acționarii nu au bani pentru a susține Săgeata și, pentru că este an electoral, se crede că eu voi marja cumva, dar nu este posibil. Datoriile sunt de peste 400.000 de euro”, a declarat primarul Nicolae Matei, la Realitatea TV de Constanța.

„Ar fi bine să se desființeze”

De opt-nouă zile jucătorii de la Săgeata nu se antrenează. Fiecare e la casa lui și așteaptă fie rezolvarea problemelor financiare, fie desființarea echipei. „Nu știu nimic de o desființare a echipei, dar ar fi bine să se întâmple asta. Stăm de 8-9 zile acasă. Nu ne antrenăm, iar de acționarul principal Dumitru Rida nu poate da nimeni. Suntem neplătiți de șapte luni. E o situație pe care nu am mai întâlnit-o pe nicăieri. Parcă suntem sclavi. E ca la pușcărie. Muncești, dar nu primești nimic în schimb”, a declarat Dorel Zaharia (34 de ani), fostul atacant al Stelei perioada 2007-2008.

Aproape de Liga I în 2011

Săgeata Năvodari a fost foarte aproape de a ajunge în Liga I în vara anului trecut. Formația de la malul mării a pierdut însă barajul de promovare în fața Voinței Sibiu. După 0-0 la Năvodari, Săgeata a cedat la Sibiu cu 2-0. Cele două au jucat baraj în 2011, după ce la finele sezonului trecut în Liga I a rămas un loc liber prin excluderea Timișoarei.

„Rida mi-a spus că săptămâna viitoare face rost de bani, dar nu-l cred. Nimeni nu mai are răbdare cu el”, Constantin Gache, antrenor Săgeata

„Jucătorii sunt niște eroi pentru ce au făcut în tur și acum îi înțeleg. Nimeni nu se poate antrena dacă nu își primește banii timp de șapte luni”, Constantin Gache, antrenor Săgeata.

Articol scris de Daniel Remeș

18 Feb. 2012, 10:58 Liga 2
Pe aceeași temă