Jucătorii Dunării au clauză în contract prin care plătesc pentru retrogradare

Jucătorii Dunării au clauză în contract** prin care plătesc pentru retrogradare

Dacă nu vor reuși un miracol în ultimele trei meciuri, pentru a evita căderea în Liga a III-a, jucătorii de la FCM Dunărea vor avea contractele reduse cu 25 la sută.

Cu trei etape înaintea finalului campionatului, echipa gălățeană din liga secundă, FCM Dunărea, se află pe locul 5 în play-out, la șase puncte distanță de echipa de pe locul trei, Rapid CFR Suceava. Cum numai formațiile de pe primele trei poziții în play-out evită retrogradarea, la un asemenea ecart șansele echipei gălățene de a mai urca până pe ultima poziție de pe care se evită retrogradarea sunt mici.

FCM Dunărea încă mai speră la salvare după victoria de astăzi din deplasarea de la CF Brăila, scor 2-1. Jucătorii lui Damian Băncilă au avut pentru ce juca, pe lângă încercarea de a evita retrogradarea, aceștia au avut motivație și pentru că li s-a transmis că vor plăti financiar destul de mult pentru contraperformanța de a ajunge în Liga a III-a.

În contractele tuturor jucătorilor de la FCM Dunărea există o clauză care prevede că, în caz de retrogradare, pentru perioada în care echipa evoluează în Liga a III-a, salariile scad cu un procent de 25 la sută.

Totuși, nu ar fi o mare schimbare față de ultima jumătate de an, perioadă în care oricum au fost sancționați, conform Regulamentului de Ordine Interioară, cu 25 la sută din leafă, inițial până ajung pe loc de play-off, măsura fiind extinsă apoi și în play-out, până se ajunge pe loc de evitare a retrogradării. Diferența este că aceste sancțiuni s-au aplicat numai pentru lunile cu activitate competițională și că sumele ar fi urmat să fie returnate jucătorilor dacă îndeplineau obiectivele menționate.

De acest aspect încearcă să scape patru dintre jucători, care și-au depus memorii la Federația Română de Fotbal pentru a deveni liberi de contract, motivate de neplata salariilor pe minim trei luni: Cosmin Neagu, Lucian Asanache, Cenk Firat și Sorin Cucu.

În aceste dosare, Camera Națională de Soluționare a litigiilor a stabilit un al doilea termen pentru săptămână viitoare, conform lui Auraș Brașoveanu, care a reprezentat clubul la primul termen. „Ei au invocat și sumele cu care au fost sancționați, dorind să scape de acea clauză de diminuare a contractului la ajungerea în Liga III. Cel puțin moral, n-au dreptate, deși nu-și îndeplinesc obiectivul, vor ca pentru retrogradare să plătească doar clubul, nu și ei, care au adus echipa în această situație”, a spus Brașoveanu. Acesta și-a depus demisia din funcția de președinte al clubului în urmă cu două săptămâni.

Articol scris de Marian CĂ‚PĂ‚ȚÎNĂ‚

Pe aceeași temă