Jucătorii de la ”U” Cluj, mulțumiți că s-au întors la antrenamente. Laurențiu Rus: ”E un început, o luăm pas cu pas și important e să fim sănătoși. Ne-a lipsit fotbalul”. FOTO de la prima ședință de pregătire

Răzvan STÎNGĂ 02 Jul. 2020, 14:19 Liga 2

”U” Cluj s-a reunit în prima zi din luna iulie și a început antrenamentele, pentru pregătirea sezonului următor care va începe, din câte se pare, în jurul datei de 22 august. Jucătorii lui Adrian Falub s-au antrenat în două grupuri de câte 10 jucători, conform protocolului medical adoptat din pricina pandemiei de COVID-19. Sesiunile durează câte 25 de minute pentru fiecare fotbalist. La finalul primului contact mai serios cu terenul de antrenament după oprirea campionatului, jucătorii au oferit și câteva declarații.

Vlad Muțiu: ”Perioada fără antrenamente se vede la toată lumea, nu doar la noi”

Vlad Muțiu, Laurențiu Rus, recent transferați, și Cristian Gavra au vorbit despre viitorul sezon din Liga 2, când ”U” Cluj își dorește să aibă evoluții mai bune decât în cel recent încheiat și tinde spre promovare.

Vlad Muțiu: ”Având în vedere că e primul antrenament, m-am simțit bine. M-am acomodat rapid și sper ca împreună cu acești băieți în noul sezon să facem o treabă bună. Perioada fără antrenamente se vede la toată lumea, nu doar la noi. Este clar că va fi o perioadă mai lungă de reacomodare și sperăm să trecem peste ea cu bine.

(N.r. – referitor la suporteri) Cred că și lor  le este dor de fotbal, la fel cum ne este și nouă. Le doresc multă sănătate și sper că ne vom vedea cât mai repede pe stadion și în număr cât mai mare”.

Laurențiu Rus: ”A fost un antrenament de adaptare, un antrenament cu zâmbetul pe buze. I-am găsit pe băieți fericiți că s-au întors în iarbă. E un început de pregătire, o luăm pas cu pas și important este să fim sănătoși. Ne-a lipsit fotbalul, asta e clar, dar e îmbucurător că s-a văzut entuziasmul chiar de la prima mișcare. Eu întotdeauna o iau pas cu pas, important e să facem o pregătire bună, să avem rezultate bune în amicale, iar pentru campionat ne vom gândi la data începerii”.

Cristian Gavra: ”Mă simt foarte bine, mai ales că mi-am revăzut colegii, ne-am întâlnit cu stafful și dăm drumul la treabă. Pregătirea individuală în perioada pandemiei a fost grea. Nu am avut acces la facilități, la terenuri, la sala de forță. Ne-am pregătit prin parcuri, dar acum mă bucur că suntem din nou în iarbă și putem pregăti noul sezon.

Știu că ultimele două sezoane nu au fost la nivelul așteptărilor. Eu sper ca FC Universitatea Cluj să ajungă în prima ligă. Trebuie să muncim și să arătăm pe teren că merităm să ajungem în Liga 1. Sper că suporterii vor fi alături de noi, chiar dacă în ultimele două sezoane i-am dezamăgit. Eu am încredere că echipa asta va ajunge din nou în Liga 1”.

Adrian Falub: ”Sperăm ca în cel mai scurt timp să realizăm și alte transferuri”

Adrian Falub a vorbit și el despre planurile pentru sezonul următor de Liga 2. Atrenorul ”Șepcilor Roșii” a declarat, printre altele, că vor fi făcute mai multe transferuri în perioada următoare, pentru ca ”U” Cluj să reușească un sezon mai bun decât precedentul, când a terminat în partea a doua a clasamentului. Totuși, vor fi promovați, la fel ca și în anii trecuți, mai mulți jucători de la centrele academiei.

Sperăm ca în cel mai scurt timp să realizăm și alte transferuri, însă eu nu cred că vor veni foarte mulți jucători, obiectivul principal fiind să construim o echipă cu jucători din propria pepinieră. În ceea ce privește lotul de jucători, am mai avea nevoie de un fundaș central și să umplem golurile de la mijloc. Suferim foarte mult la capitolul mijlocașilor centrali, nu am avut jucători pe aceea poziție nici în iarnă, nici sezonul trecut. Suntem în discuții cu anumiți jucători, însă nu sunt nume spectaculoase. După cum am mai spus, ne propunem să construim o echipă cu jucătorii talentați pe care îi avem noi aici.

Dintre jucătorii străini a mai rămas doar Miguel Inacio care avea o înțelegere destul de importantă din punct de vedere financiar, însă a înțeles situația și a fost de acord cu reducerea contractului. Deocamdată el este plecat acasă, în Portugalia, până sâmbătă, deoarece el a rămas în Cluj cât a durat starea de urgență și nu a avut vacanță. Am discutat și cu Dorin Goga și va rămâne la echipă”, a spus Adrian Falub la reunirea lotului. Mai multe declarații ale antrenorului pot fi citite aici.

 

Foto: FC Universitatea Cluj 

 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/u-cluj-s-a-reunit-miercuri-iar-adrian-falub-si-a-creionat-strategia-pentru-perioada-urmatoare-are-in-plan-si-disputarea-unor-meciuri-amicale-am-facut-un-program-sa-vedem-19137478

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dorin-goga-continua-la-u-cluj-atacantul-a-ajuns-la-un-acord-cu-ardelenii-voi-fi-la-antrenament-19137417

https://liga2.prosport.ro/seria-1/u-cluj-primeste-mai-putini-bani-de-la-autoritatile-locale-din-cauza-pandemiei-cu-cat-se-reduce-suma-promisa-initial-19137201

https://liga2.prosport.ro/seria-1/u-cluj-a-anuntat-primele-transferuri-ale-verii-i-a-adus-pe-vlad-mutiu-si-laurentiu-rus-19137039

 

Răzvan STÎNGĂ 02 Jul. 2020, 14:19 Liga 2
Pe aceeași temă