Jucătorii de la Rapid Suceava au răbufnit, sătui să-și aștepte banii: „Nu se mai poate continua așa. Se vorbește de promovare, dar noi avem condiții de Liga 3”

Marius ANGHEL 20 Nov. 2015, 14:23 Liga 2
Jucătorii de la Rapid Suceava au răbufnit, sătui să-și aștepte banii:**

Atmosferă încărcată la gruparea suceveană Rapid, înaintea confruntării de sâmbătă, din deplasare, cu Bucovina Pojorâta, contând pentru etapa a 15-a a Ligii secunde. Prezenți ieri la conferința de presă săptămânală organizată de club, fotbaliștii Mircea Negru și Radu Sava au dezvăluit problemele existente de mai mult timp la echipă.

„Din păcate, simțim că nu suntem susținuți așa cum ar trebui nici de conducerea clubului și nici de Primărie. Anul trecut am terminat campionatul pe locul 5 și nu am primit niciun ban din primele care ni se cuveneau, iar în sezonul în curs au început să se adune din nou restanțele. Am jucat recent cu echipe precum Dunărea Călărași și CF Brăila, care sunt finanțate cu bugete uriașe de autoritățile locale, iar acolo toți jucătorii sunt cu banii la zi. Noi nu beneficiem de condiții decente nici măcar pentru Liga a III-a și îi aud pe unii că vorbesc de promovarea pe prima scenă a fotbalului românesc. Nu se mai poate continua așa la nesfârșit și cred că trebuie să spunem merci că, în condițiile existente acum, la Suceava, echipa se află pe loc de play-off. În acest moment, dacă facem o chetă în vestiar nu cred că se strâng mai mult de 100 de lei de la 25 de inși”, a declarat atacantul Mircea Negru.

Afirmațiile atacantului de 30 de ani au fost susținute și de coechipierul său, Radu Sava. „Cred că lumea trebuie să afle despre lipsurile cu care ne confruntăm, ținând cont că poate mai sunt oameni care ne invidiază că suntem fotbaliști. Avem cele mai mici salarii din serie, chiar sub cei de la Pojorâta, iar lumea ne cere să mergem acolo să câștigăm. Vă asigur că vom aborda meciul cu determinare și vom face totul să învingem pentru noi, deoarece nu avem nici o motivație din altă parte. În altă ordine de idei, sper să nu mai existe erori de arbitraj în defavoarea noastră, așa cum s-a întâmplat recent, la Clinceni și acasă, cu Dunărea Călărași”, a precizat fundașul Radu Sava.

Prezent și el la conferința de presă, antrenorul secund Laurențiu Andrieș a vorbit în special despre partida de sâmbătă, cu Bucovina Pojorâta. „Venim după o perioadă mai slabă din punct de vedere al rezultatelor și mă aștept de la jucători la o reacție pozitivă, mai ales că este vorba de derby-ul județului. Vom întâlni o echipă greu de învins în jocurile de pe teren propriu, cu fotbaliști care stau bine din punct de vedere fizic. Principala problemă la Pojorâta o constituie starea gazonului, toate echipele plângându-se de acest lucru. Probabil că și noi vom fi dezavantajați de acest aspect, însă am mai jucat acolo, îi cunoaștem bine pe cei de la Pojorâta și de această dată mergem să câștigăm”, a conchis Laurențiu Andrieș.

Aeroaiei și Grosu și-au aflat pedepsele dictate de Comisia de Disciplină

După ce a fost eliminat aiurea de pe teren în partida cu Dunărea Călărași, în urma unui fault la mijlocul terenului, care trebuia sancționat, cel mult, cu un cartonaș galben, juniorul Rapidului Constantin Aeroaiei s-a trezit suspendat pe două etape de Comisia de Disciplină a FRF, fiind amendat, de asemenea, cu 2.000 de lei. Astfel, după ce a lipsit în confruntarea din runda precedentă, cu Dacia Unirea Brăila, Aeroaiei nu va avea drept de joc nici sâmbătă, la Pojorâta, urmând să reapară pe gazon în partida de la mijlocul săptămânii viitoare, cu Gloria Buzău.

La partida respectivă a intrat în colimatorul centralului Florin Miron din București și organizatorul de competiții al Rapidului, Neculai Grosu. Conform celor notate în raportul de arbitraj, Grosu a fost trimis în tribună pentru proteste repetate și pentru depășirea spațiului tehnic din fața băncii de rezerve. Pentru această abatere, oficialul sucevean s-a ales cu o lună de suspendare și cu o penalitate financiară de 420 de lei.

În afara lui Aeroaiei, rapidiștii nu vor mai putea conta în confruntarea de sâmbătă, de la Pojorâta, pe aportul mijlocașului Lucian Jitariuc, care a încasat două cartonașe galbene în precedentul meci, cu Dacia Unirea Brăila, și al fundașului Sorin Ciobanu, care este accidentat.

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU
Foto și video: Gazeta SV

Marius ANGHEL 20 Nov. 2015, 14:23 Liga 2
Pe aceeași temă