Jandarmeria Cluj, detalii despre intervenția în forță pe stadion la pauza meciului ”U” Cluj – Petrolul. Ce spune despre incidentele dintre ultrași

Marius ANGHEL 27 Apr. 2022, 11:33 Liga 2

Jandarmeria Mobilă Cluj a oferit detalii despre intervenția pe care a avut-o ieri seară, pe Cluj Arena, la pauza meciului dintre Universitatea Cluj și Petrolul Ploiești, încheiat cu scorul de 3-1, în cadrul etapei a 6-a a play-off-ului Ligii 2.

Jandarmeria Mobilă Cluj, despre incidentele dintre suporteri la pauza meciului ”U” Cluj – Petrolul

În pauza jocului desfășurat marți seară la Cluj-Napoca, membri ai celor două galerii ale echipelor ”U” Cluj și Petrolul au încercat să pătrundă pe suprafața de joc, iar unul dintre ultrași, fan al trupei ardelene, a reușit acest lucru și s-a îndreptat către grupul de suporteri prahoveni pentru a incita și mai mult spiritele, a anunțat Jandarmeria Mobilă Cluj despre incidente.

Stewarzii l-au imobilizat pe ultrasul clujean, însă jandarmii au decis să pătrundă în interiorul stadionului pentru restabili ordinea.

”Pe timpul desfășurării partidei de fotbal, în pauza dintre reprize, membri ai galeriei oaspete și gazde au încercat să pătrundă pe suprafața de joc prin distrugerea unor porțiuni din gardul care separă peluza oaspete, respectiv prin escaladarea gardului care desparte tribuna 2 de suprafață de joc. În acest context, un suporter gazdă a pătruns pe suprafața de joc, cu intenția de a provoca galeria oaspete. Acesta a fost imobilizat de către stewarzii în vederea aplicării măsurilor legale. Întrucât stewarzii nu puteau face faţă acestei situații tensionate, Jandarmeria a constituit un cordon de ordine pentru a împiedica pătrunderea celorlalți suporteri pe suprafaţa de joc şi conflictul direct între galerii, folosindu-se în acest sens substanțe iritant lacrimogene. 
Precizăm că până în acest moment nu avem informaţii despre vătămarea corporală a vreunui suporter şi vă confirmăm că în rândul forţelor de ordine nu au fost jandarmi răniţi. De asemenea, sunt în derulare activităţi de identificare a tuturor celor implicaţi în aceste incidente, urmând a se dispune măsurile legale împotriva acestora”, a transmis, marţi seară, Jandarmeria Mobilă Cluj, printr-un comunicat.

Imaginile de la fața locului arată că pe pista de atletism a stadionului din Cluj au pătruns nu unul, ci mult mai mulți suporteri aflați în zona în care au luat loc fanii clujeni. Unul dintre ei a ajuns până aproape de galeria Petrolului și, într-adevăr, este prins și condus de oamenii de ordine.

Ultrașii Universității Cluj, ironizați de galeria Petrolului

La meciul dintre ”U” Cluj și Petrolul, din etapa a 6-a a play-off-ului Ligii 2, au asistat circa 14.000 de spectatori, după cum a comunicat echipa ardeleană. Din minutul 21, pe Cluj Arena și-a făcut apariția și galeria formației prahovene, formată din circa 60-70 de suporteri.

Ulterior, fanii Petrolului au afișat un mesaj de incitare a rivalilor. ”Alo, domnii «huligani», tot ascunși după jandarmi?”, a fost scris pe bannerul semnat de ”KNOT”. La pauză au avut loc incidentele.

Meciul de fotbal dintre Universitatea Cluj si Petrolul Ploiesti, contand pentru Liga a-2-a play-off Casa Pariurilor, desfasurat pe Cluj Arena din Cluj Napoca, marti 26 aprilie 2022. © FOTO:Flaviu Buboi/SPORT PICTURES

Petrolul, la trei puncte în fața Universității Cluj

În urma desfășurării etapei a 6-a a play-off-ului Ligii 2, Petrolul are 57 de puncte și e în continuare pe locul 1, în timp ce ”U” Cluj a urcat pe locul 2, cu 54 puncte, devansând FC Hermannstadt (53 puncte).

În etapa a următoare, a 7-a, Petrolul joacă pe teren propriu cu Steaua (locul 4, 45 puncte), în data de 1 mai, de la ora 14:30. ”U” Cluj va juca tot acasă, cu Unirea Slobozia, la 30 aprilie, de la ora 15:00

Foto: Flaviu Buboi / Sport Pictures și Mediafax Foto

 

Marius ANGHEL 27 Apr. 2022, 11:33 Liga 2
Pe aceeași temă