„Își prelungesc agonia! Plutește în aer desființarea echipei”

01 Apr. 2012, 20:42 Liga 2

FC Snagov a pierdut și cel de-al treilea meci din acest retur de campionat și din partea superioară a clasamentului se îndreaptă vertiginos spre cea inferioară. Dacă după precedentele două jocuri a căzut câte o poziție în Seria I, acum, echipa ilfoveană a pierdut 4 locuri, ajungând pe 10, încă departe de locurile retrogradabile, însă acest lucru poate fi neimportant având în vedere că situația financiară este extrem de proastă.

Jocul cu Callatis a fost la un pas să nu se dispute din cauza lipsei fondurilor, salvarea venind în ultimul moment de la fostul director executiv, Gabriel Oprea, care a făcut rost de bani pentru plata observatorului și a utilităților ce trebuiesc achitate pe loc.

Atmosfera de la FC Snagov este una trista, asta putându-se observa atât pe fețele fotbaliștilor, oficialilor, cât și în jocul echipei. Despre meciul contra echipei din Mangalia a fost amabil și ne-a vorbit cel care în ultimele luni s-a zbătut să alcătuiască un lot pentru retur și bani pentru continuarea activității, Laurențiu Tudor. Cu toate că în acte a părăsit echipa înaintea jocului cu CF Brăila, de acum o săptămână, atunci când și-a înaintat demisia pentru a atrage și mai serios un semnal de alarmă, „Doctorul” a rămas să ajute echipa din umbră, însă, refuzat din toate părțile, a început să se resemneze și el.

„Sunt dezamăgit, la fel ca și toți jucătorii care sunt într-o situație deplorabilă. Nu mai au timp nici de fotbal. Dacă în prima repriză am dominat și am condus jocul, am primit în schimb niște goluri prostești, pe niște greșeli de poziționare. A fost offside la al doilea gol, la primul nu a fost, dar niciodată nu comentez prestația arbitrilor. Per ansamblu a fost un joc slab.”
, a spus Laurențiu Tudor, care a urmărit meciul din tribuna oficială alături de Gabi Oprea și jucătorii neincluși în lot.

Era să nu se dea drumul la joc

La pauză, tehnicianul n-a putut să mai suporte umilința și a coborât la vestiar pentru a-și îmbărbăta jucătorii, însă, la final, a recunoscut că a greșit prin gestul pe care l-a făcut. „Nu trebuia să cobor și să-i încurajez pentru că nu era treaba mea. Am fost deranjat de niște răspunsuri din partea lor ca: „Ce să putem, nu vezi că ne fură și arbitrii, nu ne lasă arbitrii să jucăm.”. Mi-e o milă pentru că nu știu cum să fac să fie totul bine. Mă roagă să-i las să-și bage memoriile. Dacă nu aducea Gabi (nr. Gabriel Oprea) 20 și ceva de milioane, nu se dădea drumul la joc. Trebuie să facem plata la CCA, 67 + 67 de milioane, până luni. Nu știu de unde o să se facă rost. Ei vorbeau de deplasare la Iași, dar nu se gândesc că se pot trezi că nu le mai vin jucătorii nici la antrenament.”, a mai spus cel poreclit „Doctorul”.

„Toată lumea râde, cântă și dansează”

Laurențiu Tudor spune că de soarta echipei nu-i mai pasă nimănui, cu toate că actualii conducători ai comunei ar fi putut ajuta formația ce a terminat turul pe locul 4, cea mai bună clasare din istorie. Acum a ajuns să îi pară rău că a revenit la echipă, însă tot el spune că a făcut-o pentru „omul Mușat și după aceea pentru unchiul Mușat”.

„Stau și mă gândesc în ce rahat m-am băgat preluând frâiele acestei echipe. Pentru omul Mușat am venit, să ajut și după aceea pentru unghiul Mușat. Păcat că cei care sunt acum de conduc nu vor să înțeleagă niște lucruri simple. Echipa asta nu va cădea dacă va exista o cale de mijloc, nu să se bage bani de la primărie. Ei sunt preocupați de cu totul altceva: campanii electorale. Pe o parte îl înțeleg și pe el, pentru că sunt blocate conturile, dar puteau să se apeleze la apropiații lor care sunt dispuși să bage bani. Pe nimeni nu mai intereseză, toată lumea râde, cântă și dansează.”

În final, „Doctorul” e tranșant și spune că echipa nu-și mai poate continua activitatea în aceste condiții. „Își prelungesc agonia. Plutește în aer desființarea echipei. Mai devreme sau mai târziu va veni.”

Luni, FC Snagov trebuie să plătească către CCA cele două baremuri ale arbitrilor ce au oficiat meciurile acestora de „acasă”, cu CF Brăila și Callatis Mangalia, în caz că nu vor face rost de bani pentru a-și achita datoriile, FRF nu va mai programa echipa în campionat.

FOTO: primul „11” al echipei FC Snagov în meciului cu Callatis Mangalia, scor 1-3
Rândul de sus, de la stânga la dreapta: Ionuș Bereșoae, Adrian Udrea (cpt.), Dan Balauru, Marius Rădulescu, Marius Iorga, Marius Tomozei, Radu Cozma
Rândul de jos, de la stânga la dreapta: Adrian Ganea, Sergiu Hanca, Marius Bâtfoi, Mihai Dumitru

Articol și foto de Marius ANGHEL

01 Apr. 2012, 20:42 Liga 2
Pe aceeași temă