Ionuț Badea are un singur gând înaintea meciului cu Rapid: ”Cum să câștigăm.” Antrenorul spune cum a încercat să ridice gradul de pregătire al jucătorilor săi și unde îi vede periculoși pe giuleșteni

Marius ANGHEL 20 Jul. 2020, 16:39 Liga 2
Ionuț Badea are un singur gând înaintea meciului cu Rapid: ”Cum să câștigăm.” Antrenorul spune cum a încercat să ridice gradul de pregătire al jucătorilor săi și unde îi vede periculoși pe giuleșteni

Campionii FC Argeș a ratat meciul cu CS Mioveni de marțea trecută din cauza cazului pozitiv de COVID-19 depistat în cadrul clubului, a primit accept să joace, iar în etapa a 3-a a play-off-ului Ligii 2 o va întâlni pe Rapid.

Partida de la București, din Regie, are loc marți, de la ora 18:30, și aduce față în față două echipe cu o discrepanță mare între ultimul meci oficial desfășurat și cel pe care îl au programat mâine. Argeșul n-a mai jucat din 3 iulie, când a remizat la Turnu Măgurele cu Turris Oltul, scor 0-0, acesta fiind și singura partidă disputată până acum de alb-violeți în play-off, în timp ce Rapid a întâlnit-o în 11 iulie pe Petrolul, când a remizat la Ploiești, scor 0-0. Giuleștenii au jucat în 7 iulie și cu CS Mioveni, unde au încheiat tot cu rezultatul de 0-0.

Ionuț Badea: ”Ritmul de joc este cam scăzut, pentru că am avut un singur meci oficial pe care aproape o repriză l-am jucat în zece oameni”

După aceste rezultate, atât Campionii FC Argeș, cât și Rapid nu-și mai permit decât victoria, pentru a mai spera la promovarea în Liga 1.

Ionuț Badea consideră această partidă, prima dintr-o serie de trei meciuri care se vor desfășura în interval scurt de timp, crucială pentru viitorul echipei.

”Nu mă gândesc decât la meciul cu Rapid, care este primul din seria de trei partide pe care le vom juca în decurs de o săptămână. Practic, în acest interval de timp, se decide viitorul acestei echipe în privința promovării în Liga 1. După ce am primit rezultatele ultimului test COVID-19 am decis să intrăm în cantonament pentru a evita posibilele situații de genul celei apărute înaintea partidei cu CS Mioveni. Cel mai important meci pentru noi este cel care urmează. Ne gândim doar cum să câștigăm jocul cu Rapid. Am făcut analiza adversarului, iar sâmbătă am avut programate două antrenamente pentru a ajunge la un grad foarte bun al pregătirii fizice. Ritmul de joc este cam scăzut, pentru că am avut un singur meci oficial pe care aproape o repriză l-am jucat în zece oameni. Am pus bazele pregătirii fizice, iar în această săptămână vom lucra mai mult pe partea tehnico-tactică. La fiecare joc, tot timpul ne gândim la victorie. Gândirea noastră este făcută pentru a câștiga fiecare meci, chiar dacă mai apar și rezultate de egalitate”, a spus, citat de fcarges-pitesti.ro, antrenorul Argeșului înaintea meciului cu Rapid.

”De la mijloc în sus, Rapid are jucători care pot destabiliza orice apărare”

Ionuț Badea a tras câteva concluzii și despre adversarul de marți. ”De la mijloc în sus, Rapid are jucători care pot destabiliza orice apărare. Echipa se pliază pe stilul lui Dan Alexa. Are jucători dinamici, tehnici… A folosit două sisteme de joc diferite contra Petrolului. Meciurile din acest play-off sunt foarte echilibrate. Sunt doar cinci partide pentru fiecare echipă și vom face tot posibilul pentru a reuși promovarea în Liga 1”, a mai declarat Badea.

În sezonul regulat, Rapid învingea Argeșul cu 2-0 la Pitești, prin golurile marcate de Amir Jorza (54) și Petre Goge (89).

Pentru acest meci, Campionii FC Argeș nu se poate baza pe mijlocașul Andrei Panait, eliminat în partida cu Turris Oltul, în timp ce Rapid nu îi are în lot pe mijlocașul Rareș Lazăr și portarul Mihai Popa, ambii eliminați în jocul cu Petrolul.

În clasamentul play-off-ului, Rapid ocupă locul 3, cu 21 de puncte, la fel ca Petrolul și CS Mioveni, în timp ce Campionii FC Argeș se află pe ultima poziție, 6, cu 20 de puncte, însă are și un meci mai puțin desfășurat decât giuleștenii.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/andrei-tofan-vrea-sa-scoata-rapid-din-lupta-pentru-promovare-mergem-in-regie-sa-luam-trei-puncte-pentru-noi-e-un-avantaj-ca-meciul-se-va-juca-fara-suporteri-19139852

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-doar-7-cluburi-din-20-au-obtinut-din-prima-certificarea-pentru-noul-sezon-de-liga-2-printre-echipele-cu-probleme-se-numara-u-cluj-asu-poli-sau-fc-u-cra-19139868

Marius ANGHEL 20 Jul. 2020, 16:39 Liga 2
Pe aceeași temă