Ion Barbu așteaptă concluziile conducerii: „Dacă mi s-ar oferi șansa să demarez un proiect nou, nu să-l ajustez pe al altora”

Marius ANGHEL 10 Dec. 2014, 16:49 Liga 2
Ion Barbu așteaptă concluziile conducerii:**

Ca în fiecare pauză competițională, fie de vară sau de iarnă, Farul Constanța trece prin momente delicare. Fără stabilitate, echipa de la malul mării a încheiat anul fotbalistic pe locul 10 în clasamentul Seriei I a Ligii 2, cu doar 12 puncte acumulate în cele 16 etape desfășurate, cu două mai mult față de ultima clasată și cu 9 mai puțin față pe prima echipă aflată deasupra liniei ce duce la play-out.

Momentan se așteaptă deciziile pe care le vor lua conducătorii clubului, în privința lotului sau a băncii tehnice. Antrenorul Ion Barbu nu știe dacă va mai continua la Farul, însă își dorește acest lucru, chiar dacă prevede din nou o muncă grea în aducerea de jucători și de alcătuire a unei echipe competitive. Tehnicianul spune că 14 dintre cei 24 de jucători aflați sub contract cu gruparea din Liga 2 nu mai vor să revină pe litoral, unii dintre ei fiind, oricum, de negăsit de mai multe săptămâni.

„Va fi o ședință. Se vor lua niște decizii. Nu știu dacă voi mai continua aici, deși mi-aș dori. Sunt din 1999 trup și suflet pentru Farul, am ajutat la supraviețuirea acestei echipe și cred că aș putea face o strategie funcțională, dacă mi s-ar oferi șansa să demarez un proiect nou, nu să ajustez proiectele altora. Avem, însă, nevoie de o schimbare radicală, dacă dorim să supraviețuim și să ajungem să facem performanță. Simt că spiritul Farului a început să moară când ne-am retras noi și că cei care vin din urmă nu mai simt nimic real pentru club. An de an plecăm la drum cu niște planuri, cu ideea de a aduce constănțeni în echipă și terminăm cu 20 de jucători din alte localități, care nu au nimic comun cu acest oraș. Nu vreau să fiu înțeles greșit, pentru că toți băieții și-au făcut treaba atât cât au putut, în condițiile date. Aveam, însă, soluții și la noi în curte, poate mai puțin costisitoare și nu mai încurcam pe nimeni. Acum ne uităm cu groază că ne așteaptă același scenariu, cu trial în iarnă și o echipă complet nouă, pentru că nu am reușit să ne achităm de obligații, iar jucătorii și-au făcut bagajele și au plecat. Unii nu mi-au mai răspuns nici la telefon, după ce au dispărut, alții mi-au spus sincer că nu mai pot continua așa și că abia au avut bani să ajungă acasă. Ce să le spun? Că lucrurile vor fi O.K.? Nici eu nu știu asta”, a declarat antrenorul constănțean pentru observator.ro.

Ion Barbu speră totuși ca problemele să se rezolve și Farul să obțină din nou rezultate. „Avem nevoie să rupem pisica și să o luăm de la zero, în mod real, dacă vrem să mai sărbătorim cei 100 de ani de existență (n.r. Farul a apărut în 1920). Ne trebuie o strategie financiară coerentă, nu promisiuni neonorate și un lot din juniori sau jucători care să își dorească să joace pentru Farul și să facă performanță”, a mai spus Barbu, care, până să afle dacă va mai continua pe banca echipei și din primăvară, și-a trimis jucătorii în vacanță până pe 12 ianuarie, atunci când e programată reunirea.

Marius ANGHEL 10 Dec. 2014, 16:49 Liga 2
Pe aceeași temă