Jucătorul din Liga 2 cu clauză de 1 milion de euro vede cu ”două substraturi” reluarea campionatului. ”Acest repaus pentru sportivii de performanță e nociv organismului”

Mircea OGLINDOIU 05 May. 2020, 09:56 Liga 2
Jucătorul din Liga 2 cu clauză de 1 milion de euro vede cu ”două substraturi” reluarea campionatului. ”Acest repaus pentru sportivii de performanță e nociv organismului”

Crescut de Pandurii Târgu Jiu, alături de care a câștigat Cupa României la Juniori U17, Andrei Dragu a ajuns unul dintre cei mai buni jucători de la Viitorul Pandurii Târgu Jiu. Clubul controlat de omul de afaceri Nicolae Sarcină i-a stabilit o clauză de 1 milion de euro, pentru a se putea transfera!

Într-un interviu acordat site-ului gorjeanul.ro, fundașul stânga de 20 de ani a explicat cum a plecat gratis de la clubul care l-a format. Dragu a trecut mai întâi, pentru un tur de campionat, pe la Luceafărul Oradea, celălalt club controlat de Sarnică, iar din ianuarie 2018 a ajuns la Energeticianul Târgu Jiu, club redenumit, de vara trecută Viitorul Pandurii.

”Perioada junioratului am petrecut-o la Pandurii, club care m-a format ca jucător. O spun fără vreo remușcare, nu știu dacă e neaparat un regret faptul că n-am debutat la echipa mare, fiindcă n-a depins în totalitate de mine. În momentul în care am plecat de la Pandurii aveam undeva la 16 ani, iar la club lucrurile luaseră o întorsătură. Dar, fără să fiu ipocrit, în mod cert atunci când eram mic, visul meu era sa evoluez pentru Pandurii în Liga 1”, a spus Dragu. Acesta a vorbit și despre clauza de 1 milion de euro pe care i-a stabilit-o actualul său club.

Dragu nu voia să se știe de clauza sa de 1 milion de euro

Andrei Dragu e conștient că va mai trece mult până să se transfere pe o asemenea sumă și ar fi preferat ca acea clauză să nu fie făcută publică.

”Am văzut că s-a vehiculat în presă subiectul clauzei mele de reziliere. Nu știu cum a „scăpat” această informație. Nu vreau să dezbatem prea mult. Ce știu sigur e că mai am mult, foarte mult de muncă, până să plătească vreun club un milion de euro pentru serviciile mele. Cota de transfer e dată de piață și stabilită de evoluțiile pe care le ai”, a spus Dragu.

Jucătorul originar din Târgu Jiu și-a dori să se reia sezonul, dar spune că e nevoie de o perioadă de reacomodare la efort. ”Personal, îmi doresc să se reia campionatul, dar cumva e cu două substraturi. Pe de o parte, mi-e dor de miza din meciurile oficiale, dar, pe de altă parte, reluarea competiției ar însemna jocuri disputate la un interval mic de timp, implicit o perioadă extrem de dificilă pentru noi, jucătorii. E necesară o perioadă de pregătire care să cuprindă cel puțin trei-patru săptămâni. În momentul de față, musculatura are cel mai mult de suferit. Acest repaus pentru sportivii de performanță e nociv organismului. Mie îmi e puțin mai dificil cu pregătirea în această perioadă, având în vedere că locuiesc la bloc și nu la casă, unde, cumva aveam un plus de libertate pentru desfășurare”, a mai precizat Dragu.

”Fotbalul e aproape nul fără suporteri”

Nu e de acord cu interzicerea publicului de pe stadion, chiar dacă echipa sa a desfășurat mai mult în anonimat jocurile de acasă: ”Fotbalul fără spectatori nu are farmec. Îți transmite sentimentul unui meci amical, cu o intensitate mai scăzută, entuziasmul nu mai e același. Într-adevăr, în cazul nostru, media de spectatori nu e ridicată, dar sunt meciuri și sunt echipe care reușesc să aducă la stadion și trei-patru mii de spectatori, vorbind strict de eșalonul secund. În concluzie, fotbalul e aproape nul fără suporteri”.

Andrei Dragu a marcat primul său gol în eșalonul secund pe 25 august 2018, în meciul Energeticianul – Aerostar Bacău (4-3), disputat la Petroșani. În actuala stagiune, fundașul stânga a jucat 1901 minute, în 22 de etape, interval în care a marcat de trei ori, în jocurile cu Sportul Snagov, atât cel din tur, cât și în cel din retur. În succesul cu 3-0, de la Snagov, din 30 noiembrie 2019, fundașul lateral a izbutit chiar ”dubla”, însă rezultatul jocului din retur a fost anulat, deoarece echipa ilfoveană s-a retras între timp din campionat.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/diverse/tarifele-pentru-inchirierea-stadionului-municipal-din-targu-jiu-raman-neschimbate-echipa-nationala-va-avea-gratuitate-primarul-romanescu-avem-o-relatie-foarte-buna-cu-frf-19131453

Mircea OGLINDOIU 05 May. 2020, 09:56 Liga 2
Pe aceeași temă