INTERVIU cu Vlad Muțiu, omul care trebuie să închidă poarta lui ”U” Cluj sezonul următor. Portarul a dezvăluit motivul pentru care a ales oferta ardelenilor și obiectivul personal. A transmis și un mesaj special fanilor: ”Îi așteptăm cât mai repede alături de noi”

Liga2.ro 12 Jul. 2020, 16:39 Liga 2
INTERVIU cu Vlad Muțiu, omul care trebuie să închidă poarta lui ”U” Cluj sezonul următor. Portarul a dezvăluit motivul pentru care a ales oferta ardelenilor și obiectivul personal. A transmis și un mesaj special fanilor: ”Îi așteptăm cât mai repede alături de noi”

Portarul Vlad Muțiu (25 de ani) este unul dintre cele patru transferuri pe care Universitatea Cluj le-a făcut în această vară. A evoluat anterior pentru o altă formație din Liga 2, Farul, dar a acceptat imediat propunerea ardelenilor. Motivul pentru care a optat să vină la ”U” Cluj, cum s-a acomodat până acum la echipă și planurile de viitor au fost prezentate de Vlad Muțiu într-un interviu pentru site-ul clubului ardelean.

Muțiu a spus că a ales să vină la Universitatea Cluj tentat fiind de faptul că este un club cu mare tradiție în fotbalul românesc. S-a adaptat bine cu colegii după cele câteva sedințe de antrenament sub comanda lui Adrian Falub și abia așteaptă începerea sezonului următor.

Redăm integral interviul oferit de Vlad Muțiu.

Ce reprezintă pentru tine transferul la ”U”? Ce te-a făcut să accepți oferta clubului nostru?
În primul rând, când am primit oferta de aici am fost bucuros, pentru că știu că FC Universitatea Cluj este un club de tradiție, un club cu spirit, ce mi-a plăcut din totdeauna și un club ce și-a dorit tot timpul performanță. Simt că mi se potrivește acest club și vom face treabă bună împreună. Am un feeling bun cu privire la acest transfer.

Ce mesaj ai pentru suporterii Universității?
Știu că e o perioadă grea și pentru suporteri, sigur așteaptă și ei să revină la stadion. Sperăm să se mai relaxeze situația actuală. Așteptăm fanii în număr cât mai mare și cât mai repede alături de noi, pe stadion.

Vlad Muțiu: ”Avem toate semnalele pozitive pentru a face treabă bună sezonul ăsta”

Care sunt primele impresii după o săptămână de antrenament alături de ”U”?
Eu zic că suntem la un nivel bun. A fost puțin greu, toată lumea fiind la început. Avem condiții foarte bune de antrenament, băieții sunt ok, iar în general atmosfera este una bună. Cred că avem toate semnalele pozitive pentru a face treabă bună sezonul ăsta.

Ce impresie ai despre oraș? Ai reușit să vizitezi ceva?
Sincer nu am avut timp să vizitez, dar am auzit doar lucruri frumoase despre Cluj. Am foarte mulți prieteni din Baia Mare care stau aici și toți mi-au vorbit foarte frumos despre oraș.

Vlad Muțiu: ”Am jucat aici pe stadion, a fost o atmosferă frumoasă”    

Înainte de a veni aici, este vreun meci de-al lui ”U” pe care l-ai văzut și ți-a rămas în memorie?
Am jucat chiar aici pe stadion în sezonul 2015-2016, dacă bine țin minte, în Liga a II-a, împotriva Universității Cluj. A fost o atmosferă frumoasă, chiar mi-a plăcut ce am văzut.

Au fost câteva luni grele pentru noi toți. Cum ți-ai petrecut timpul în perioada pandemiei? Cum te-ai antrenat?
A fost foarte dificil pentru mine. În primul rând e urât să te antrenezi singur, să nu fi într- un colectiv. Am avut parte de antrenamente acasă, pe diferite aplicații, pe Zoom. Am ieșit la alergare, fiecare a făcut ce a putut. Prea multe alternative nu am avut.

Ce te pasionează pe lângă fotbal?
Îmi place să ies la plimbare, îmi place să mă joc pe PlayStation, lucruri specifice pentru tineri. FIFA joc mai puțin, sunt mai mult fan Call of Duty și al altor jocuri de tip shooter.

Care este prima ta amintire legată de fotbal. Când a început această pasiune pentru tine?
Ca orice copil, am început să joc în cartier alături de prieteni. Cu prietenii mei din copilărie am ieșit prima dată la fotbal, iar ei fiind la un club privat, am mers și eu cu ei. De atunci am rămas în fotbal și pot spune că încă sunt prieten cu cei alături de care am ieșit pentru prima dată cu mingea.

Te-ai născut în Baia Mare și ai ajuns în perioada junioratului la Dinamo în București. Cum s-a întâmplat această mutare?
Am avut un turneu cu echipa din Baia Mare la București, am jucat cu Dinamo, cu Steaua, cu Rapid și cu Sportul Studențesc dacă bine țin minte. După primul turneu, am avut o competiție la Zalău și am fost urmărit de cei de la Dinamo și acolo. Eram mic, aveam 13 ani. M-au invitat să mă pregătesc alături de ei pentru o săptămână la București. Mi-a plăcut ce am găsit acolo și am rămas ceva timp.

Cine e cel mai bun prieten al tău din fotbal? Cu cine păstrezi legătura?
Păstrez legătura cu foarte mulți jucători. Nu aș vrea să zic care e cel mai bun prieten, nu vreau să fac diferențe, dar pot zice că păstrez legătura cu foarte mulți foști colegi.

Preferatul lui Vlad Muțiu, Wojciech Szczęsny de la Juventus

Cine este modelul tău ca portar?
Sunt foarte mulți portari pe care îi apreciez. Aș putea spune că în momentul acesta îmi place cel mai mult de Wojciech Szczęsny de la Juventus.

Care crezi că sunt calitățile cele mai importante pentru un jucător pe poziția ta?
Eu consider concentrarea ca fiind un aspect cheie, să fi pregătit tot timpul în poartă, după putem vorbi de poziționare și de calitățile particulare ale fiecărui portar.

Care este echipa ta preferată?
Sincer nu am o echipă preferată. Urmăresc fotbalul din afară, însă sunt foarte multe echipe care îmi plac, așa că nu vreau să zic că apreciez o echipă mai mult sau mai puțin. Spre exemplu, îmi place foarte mult Juventus pentru fotbalul lor, pentru stilul de joc, iar Napoli pentru suporteri. Aș putea zice că îmi place mai mult fotbalul din Seria A, iar un factor important e reprezentat de suporteri.

Cine crezi că va câștiga Champions League când se va relua competiția?
Sunt echipe care au șanse importante, însă e clar că va fi diferit după această perioadă și le va fi tuturor greu să se adapteze, deci nu aș vrea să dau un pronostic.

Vlad Muțiu s-a format la Dinamo 

Vlad Muțiu s-a născut în Baia Mare și s-a alăturat echipei ”U” Cluj, după ce în stagiunea recent încheiată a jucat pentru Farul Constanța, unde a fost și căpitan, în 23 de partide. În vârstă de 25 de ani, portarul și-a început cariera la juniorii celor de la Dinamo, pentru care a strâns 11 apariții în prima ligă, la profesioniști. În perioada 2015-2017 a fost cedat pe perioadă determinată de timp la Unirea Târlungeni, CSM Râmnicu Vâlcea și CS Afumați. În tot acest timp a strâns 23 de partide fără să primească gol.

În anul 2014, Vlad Muțiu a fost convocat la naționala U19 a României, unde a jucat într-o dublă de verificare împotriva selecționatei similare a Irlandei.

https://www.youtube.com/watch?v=uxv0S2iKm-A&t=34s&fbclid=IwAR05qSg2ncraC4Zd5WDHSJiSePLnwQnQdnKo2RLPQNjd3r82Ars6NKenS1M

 

Foto: FC Universitatea Cluj 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/u-cluj-a-perfectat-al-patrulea-transfer-un-jucator-care-vine-de-la-clubul-lui-hagi-si-care-in-ultimul-sezon-a-evoluat-la-alta-echipa-din-liga-2-m-am-intors-acasa-la-echipa-19138748

https://liga2.prosport.ro/seria-1/primele-plecari-de-la-u-cluj-ardelenii-au-anuntat-despartirea-de-sase-jucatori-doi-dintre-ei-au-deja-echipe-19138594

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oficial-u-cluj-l-a-prezentat-pe-daniel-novac-jucator-cu-patru-promovari-obtinute-in-liga-1-cu-tot-atatea-echipe-am-venit-cu-sufletul-ma-bucur-ca-am-ajuns-in-sfarsit-ai-19138520

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-u-cluj-se-intareste-din-liga-1-a-adus-un-specialist-in-promovari-19138376

 

Liga2.ro 12 Jul. 2020, 16:39 Liga 2
Pe aceeași temă