Inter, sacrificat după readucerea Academicii la Clinceni. Comuna ilfoveană își pune toate forțele într-un singur club de fotbal. „Vom demonstra că se poate și cu bani puțini”

Marius ANGHEL 04 Jul. 2015, 18:07 Liga 2

La conferința de presă de joi în care FC Clinceni și-a prezentat noul proiect pentru Liga 2 a participat și edilul comunei, Adrian Budeanu. Omul politic și-a declarat sprijinul și încrederea în tânăra conducere managerială și tehnică a grupării de fotbal, a specificat condițiile pe care Consiliul Local le pune la bătaie, însă a trasat și un obiectiv modest, menținerea în eșalonul secund. Primarul din Clinceni a spus și ce se va întâmpla cu vechea echipă, Inter Clinceni.

„Obiectivul pentru FC Clinceni este salvarea de la retrogradare în primul an. Inter Clinceni nu va continua în Liga a 3-a. Se va menține o singură grupă de copii și juniori, de la nivelul comunei, care va evolua în campionatul municipal București, grupa ’99. O parte din jucătorii de la Inter vor face parte din lotul echipei FC Clinceni, antrenorul îi va testa și îi va alege pe cei mai buni, cei corespunzători. Cei care nu… De la Inter Clinceni va veni un număr de șapte jucători, după care antrenorul va decide dacă vor fi în noul lot sau nu. Bugetul pe tot anul la FC Clinceni, din partea primăriei, este undeva la 350 de mii de euro la Liga a doua. Vom demonstra că se poate și cu bani puțini”, a spus primarul Adrian Budeanu.

În privința obiectivului și bugetului, managerul general Bogdan Apostu a intervenit cu completări pe lângă cele spuse de edil: „Obiectivul nostru pentru acest sezon nu este promovarea în prima ligă. Într-adevăr, pentru un obiectiv de primă ligă trebuie undeva la 800 de mii de euro pentru a spera la asta, dar, obiectivul nostru este altul și eu cred că acest buget de minim 350 de mii de euro ne asigură o continuitate. S-au schimbat și vremurile în fotbal și vă spun că bugetul mediu pentru o echipă de liga a doua este ăsta”.

Astfel, readucerea fostei Academica Argeș Pitești la Clinceni va duce la dispariția celeilalte grupări sportive din comună. Inter Clinceni, care în ultimul sezon din Liga 3 a încheiat pe locul 8 în Seria I, se va desființa, o parte dintre jucători urmând a fi testați de Laszlo Balint (foto mic, alături de primar) pentru a face parte din lotul de Liga 2 al lui FC Clinceni.

Marius ANGHEL 04 Jul. 2015, 18:07 Liga 2
Pe aceeași temă