Intențiile Reșiței pentru pauza de vară. Ce pregătește clubul din Valea Domanului

Andrei PASCU 22 May. 2024, 14:22 Liga 2
Intențiile Reșiței pentru pauza de vară. Ce pregătește clubul din Valea Domanului

CSM Reșița face strategia pentru stagiunea următoare. Antrenorul Flavius Stoican a semnat prelungirea contractuală și pentru sezonul 2024/ 2025 al Ligii 2, iar anunțul a fost făcut la numai câteva zile după ce clubul a confirmat că este aproape de obținerea dreptului de promovare.

Conducătorii formației din Valea Domanului fac demersuri pentru schimbarea formei de organizare, aspect confirmat de Cristian Bobar de ceva timp. Tot președintele echipei din Liga 2 a făcut public, acum, și faptul că lotul va fi conturat, în mare măsură, din aceiași jucători ca și campionatul recent încheiat pentru reșițeni.

Intențiile Reșiței pentru pauza de vară

CSM Reșița va miza pe continuitate în campionatul următor, în care va dori accederea în play-off-ul Ligii 2. Însă, vor și veni câțiva jucători care vor crește, la nivel teoretic, valoarea lotului, pentru ca obiectivul să fie atacat cu cât mai multă încredere. Oamenii din club sunt acum ocupați cu obținerea licenței, iar apoi, conform lui Cristian Bobar, vor urma și noutățile la nivel sportiv.

Va fi programat cantonamentul de vară, vor fi anunțate achizițiile și, poate, câteva plecări, dar vor fi stabilite și meciurile amicale cu care vor fi pregătite partidele oficiale din sezonul 2024/ 2025 al Ligii 2.

Cristian Bobar, informații despre CSM Reșița: achiziții, obținerea dreptului de promovare, obiectiv

Altfel, Bobar crede că întrecerea următoare va fi una mult mai complicată și mai dificilă decât precedenta, pentru că vor urca din Liga 3 mai multe cluburi cu bugete importante, ca Gloria Bistrița Năsăud sau FC Bihor Oradea.

Sezonul 2024/ 2025 va fi extrem de dificil, deoarece vor fi multe echipe care se vor bate la promovare. Vor fi și echipe care vin din Liga 3, cum ar fi Bistrița sau Oradea, care pot emite pretenții și cred că vor avea un cuvânt de spus în viitoarea ediție a ligii secunde.

Este clar faptul că primul obiectiv al nostru este clasarea în primele șase echipe, adică prinderea play-off-ului. Lucrăm deja la transferuri împreună cu Flavius Stoican și ne dorim să mai aducem doi sau trei jucători, care să aducă plusvaloare echipei.

Vom merge în continuare cu acest grup pe care-l avem acum, deoarece în sezonul trecut cred că am făcut o figură frumoasă în Liga 2. Băieții sunt uniți în vestiar, au caracter și ținem foarte mult la ei. Pe de altă parte, staff-ul administrativ lucrează în această perioadă la dosarul de licențiere.

În Liga 2, dosarul pentru licență este unul destul de complicat și sper că nu vor fi probleme. Apoi, vom pregăti cantonamentul, meciurile amicale și transferurile. Mulțumim suporterilor care au fost anul trecut alături de noi, îi respectăm și sper că vom reuși să aducem câți mai mulți spectator în tribune în sezonul viitor.

Acest lucru se poate doar printr-un singur lucru, adică prin rezultate”, a declarat Cristian Bobar, conform Caraș Online.

CSM Reșița schimbă structura de organizare

CSM Reșița a demarat deja procedurile pentru formarea unei noi structuri, cu ajutorul căreia echipa va obține dreptul legal de a promova în SuperLiga României. Sunt implicate Consiliul Județean Caraș-Severin, Consiliul Local Reșița, SC Piețe Reșița SRL, dar și asociația ”Toți pentru Metalul Reșița”!

În ceea ce privește situația din Liga 2 din sezonul 2023/ 2024, CSM Reșița a terminat întrecerea cu 40 de puncte, pe locul 1 în Grupa A a play-out-ului, în timp ce sub ea s-a situat ACSM Ceahlăul (locul 2, 36 de puncte).

Reșițenii au finalizat grupa pentru evitarea retrogradării cu patru victorii, un egal și un eșec, cu un golaveraj de 11 goluri marcate și numai șapte primite.

Foto: CSM Reșița

Andrei PASCU 22 May. 2024, 14:22 Liga 2
Pe aceeași temă