Îngerul păzitor roșcat din poarta Metaloglobusului! George Gavrilaș a fost omul meciului cu Steaua: ”Știam unde bate Remus. I-am și spus înainte”

Marius ANGHEL 10 Aug. 2022, 13:13 Liga 2

George Gavrilaș (31 de ani), portarul echipei Metaloglobus, este, fără îndoială, omul meciului cu Steaua, disputat marți seară în Ghencea, în încheierea primei etape a noului sezon de Liga 2, ediția 2022-2023.

Goalkeeperul originar din Sighetu Marmației nu numai că a fost providențial la mai multe ocazii bune de gol ale ”militarilor” conduși de Daniel Oprița, însă în prelungirile jocului a parat o lovitură de pedeapsă bătută de Bogdan Chipirliu și a menținut scorul de egalitate în acest joc.

1-1 s-a încheiat partida dintre Steaua și Metaloglobus, desfășurată în Ghencea, unde suporterii formației gazdă au protestat împotriva conducerii clubului, cât și a ministrului Apărării.

Gavrilaș a parat un penalty în prelungirile meciului cu Steaua și i-a asigurat un punct Metaloglobusului

Steaua a controlat jocul cu Metaloglobus, din prima etapă a noului sezon de Liga 2, a marcat în prelungirile primei reprize prin Ștefan Bodișteanu (45+2′), a fost egalată în debutul părții secunde, de Ovidiu Herea (50′), a ratat alte ocazii bune de gol, iar în prelungiri a fost aproape din nou să înscrie, după un penalty comis de Caramalău împotriva lui Corbu. Golgheterul Bogdan Chipirliu și-a asumat execuția, însă Gavrilaș a ghicit direcția în care atacantul Stelei va bate și a parat lovitura de pedeapsă.

Faza s-a produs în minutul 90+2, aproape de final, astfel că despre Gavrilaș se poate spune că și-a salvat echipa de la înfrângere în acest joc cu Steaua.

”Știam unde bate Remus (n.r. – al doilea prenume al lui Bogdan Chipirliu). Sezonul trecut mi-a dat gol și mi-a dat tot acolo. I-am și spus înainte să bată 11 metri că o să dea în stânga mea: «Acum o să dai tare, în stânga mea.» Și zic: «Întoarce, fă ceva, dar cred că tot acolo o să bați.» Și am plecat acolo. Știu că bate acolo”, a rememorat Gavrilaș, la microfonul DigiSport, faza penalty-ului.

”Nu cred că am făcut meciul vieții”

Gavrilaș și Chipirliu nu au fost niciodată coechipieri, chiar dacă amândoi au jucat în cariera lor și pentru Astra, Astra II sau Daco-Getica (Juventus). Au făcut-o în perioade diferite.

După jocul de marți seară, steliștii au afirmat despre portarul celor de la Metaloglobus că a făcut meciul vieții lui. Gavrilaș nu a fost însă de acord.

”Nu cred că am făcut meciul vieții. Meciul vieții era dacă nu am fi luat golul ăla și am fi câștigat aici. Am făcut o partidă bună și mergem mai departe, fiindcă ne așteaptă un meci foarte greu cu Buzăul, acasă, pe care trebuie să-l câștigăm”, a spus portarul maramureșean, care a explicat și ce le-a transmis antrenorul Eugen Trică la pauză, având în vedere că în partea secundă au avut o cu totul altă atitudine: ”Ne-a spus să jucăm cu curaj, să punem în practică tot ce am lucrat în perioada asta de pregătire și să jucăm cu mai multă agresivitate. În prima repriză nu prea am fost foarte agresivi.”

Gavrilaș vrea cel puțin în play-off cu Metaloglobus

Portarul care se află deja la al patrulea sezon la Metaloglobus, al doilea club pentru care evoluează cel mai mult în cariera sa, după șapte sezoane în care a fost sub contract cu Astra, unde, totuși, nu a prins atâtea meciuri câte are acum la trupa bucureșteană.

Gavrilaș are 26 meciuri disputate în Liga 1, pentru Astra (21), FC Voluntari (4) și Juventus București (1), și visează la o promovare și partide în prima ligă și în tricoul Metaloglobusului.

”Noi sperăm prima dată să ajungem în play-off și după aceea, dacă avem șanse, de ce nu, să ne batem acolo sus, pentru promovare”, a spus roșcatul George Gavrilaș.

23 de meciuri a prins George Gavrilaș în sezonul trecut de Liga 2 în tricoul echipei Metaloglobus. În tricoul trupei din cartierul Pantelimon are 62 de partide disputate în eșalonul secund. În cariera sa a mai evoluat pentru FC Baia Mare, Astra II, CF Brăila, FC Voluntari și Juventus București (Daco-Getica).

  • După prima etapă, Metaloglobus se află la mijlocul clasamentului, cu un punct, la egalitate cu Steaua, Poli Iași și SC Oțelul Galați.
  • În etapa a doua, Metaloglobus joacă sâmbătă, de la ora 11:30, pe teren propriu, cu Gloria Buzău, echipă care în prima rundă a câștigat cu 1-0, acasă, cu Ripensia.

Foto: George Filip și Eduard Vînătoru / Mediafax Foto

Marius ANGHEL 10 Aug. 2022, 13:13 Liga 2
Pe aceeași temă