Eugen Trică, debut cu remiză în Ghencea ca antrenor la Metaloglobus: ”Punctul obținut de noi este nemeritat.” Ce l-a nemulțumit la jucătorii săi și reacția sa despre lipsa dreptului de promovare al Stelei

Marius ANGHEL 09 Aug. 2022, 23:31 Liga 2

Metaloglobus a preferat cartea contraatacului la primul meci oficial cu Eugen Trică antrenor și, totodată, primul joc în noul sezon de Liga 2, ediția 2022-2023. Iar echipei din carterul bucureștean Pantelimon i-a ieșit, inclusiv cu puțin noroc.

1-1 s-a terminat meciul dintre Steaua și Metaloglobus, desfășurat marți seară în Ghencea, în încheierea primei etape a noului campionat al eșalonului secund. În prelungiri, portarul Gavrilaș a parat un penalty executat de Chipirliu, menținând, astfel, egalitatea pe tabelă.

Eugen Trică, după remiza cu Steaua: ”prima repriză a fost sub orice critică din partea noastră. I-am trezit puțin la pauză”

Ștefan Bodișteanu (45+2′) a deschis scorul pentru Steaua chiar la ultima fază a primei reprize, una controlată autoritar de ”militari”, însă în care și Metaloglobus, la singura sa acțiune de atac, putea înscrie prin Robert Neacșu, scăpat în postura de unu la unu cu portarul. În partea secundă, Ovidiu Herea (50′) a egalat repede, iar echipa sa a reușit să ofere o contră mult mai bună Stelei. Chiar și așa, jucătorii lui Oprița au reușit să-și mai creeze câteva situații de a marca, însă Gavrilaș a făcut minuni în poartă, pe cea mai mare reușind-o în prelungiri, când a apărat penalty-ul comis de Caramalău asupra lui Corbu și executat de Chipirliu.

La finalul partidei, Eugen Trică a surprins cu reacția sa. A spus că Metaloglobus nu merita să obțină vreun punct din acest meci.

”Am întâlnit azi, din punctul meu de vedere, cea mai bună echipă din Liga 2. Cred că punctul acesta obținut de noi este nemeritat. Steaua și-a creat ocazii, a avut patru-cinci ocazii în prima repriză. Într-adevăr, am avut și noi o singură ocazie, prin Neacșu. Dar, per ansamblu, prima repriză a fost sub orice critică din partea noastră. Am și discutat la pauză și am spus că nu mai vreau să văd așa ceva. I-am trezit puțin la pauză, au început repriza a doua bine, ca dovadă că au și marcat. Dar eu îmi doresc mult mai mult de la această echipă, dacă vrem să ne îndeplinim obiectivul”, a spus Trică la microfonul DigiSport.

”Am intrat puțin cu teamă și lucrul ăsta nu mi-a plăcut”

Întrebat dacă a reușit să surprindă Steaua în partea secundă cu un joc mai agresit, Trică a comentat că așa ar fi trebuit să se prezinte echipa sa încă de la început.

”Asta ne trebuia, să jucăm fotbal de la început, am intrat puțin cu teamă și lucrul ăsta nu mi-a plăcut. În a doua repriză am avut și noi momente bune, am avut câteva situații, am și reușit să marcăm, dar și ei puteau la finalul jocului să marcheze acel gol din penalty”, a comentat antrenorul Metaloglobusului, care a avut cuvinte frumoase și pentru Ovidiu Herea, jucător care la 37 de ani continuă să fie principalul om de gol al actualei sale echipe: ”Ovidiu Herea se pregătește foarte bine în fiecare zi, ca dovadă că aleargă, marchează goluri. De genul ăsta de jucători am eu nevoie.”

Metaloglobus în meciul cu Steaua: Gavrilaș – D. Grosu (R. Cristea 59′), D. Lung, Caramalău, Andr. Sava – Gab. Șerban (L. Cazan 81′), Andr. Răuță – Rob. Neacșu, Ad. Sîrbu, Huiban (Moisie 59′) – Ov. Herea (cpt.)(Potecea 90′). Rezerve neutilizate: Nedelcovici – Al. Gheorghe, Șt. Coman, D. Liță, Știubea.

Trică regretă că Steaua nu are drept de promovare și vrea cu Metaloglobus în play-off

Fost jucător al Stelei, Eugen Trică s-a bucurat de o nouă revenire în Ghencea și regretă că echipa roș-albastră nu are drept de promovare.

”Revenirea pe Ghencea a fost foarte frumoasă, am fost și la inaugurarea stadionului. Publicul a fost extraordinar, își încurajează tot timpul favoriții. Din păcate, uite că nu au drept de promovare și chiar publicul, suporterii, jucătorii chiar merită să aibă drept de promovare, să se lupte pentru promovare. Nu știu cine ar trebui să facă ceva. Dacă așa este regulamentul, nu știu dacă se poate schimba”, a spus Trică la flash-interviu.

Acesta a vorbit și despre obiectivul pe care îl are la Metaloglobus, echipă pe care a preluat-o în această vară: ”Ne dorim să jucăm fotbal în fiecare meci, să câștigăm și să prindem primele șase locuri. Ca ăsta este obiectivul nostru.”

În primul ”11” al Metaloglobusului din acest meci s-au aflat și doi jucători foști la Steaua în sezonul trecut: Rebert Neacșu și Dragoș Huiban. Primul a fost integralist, iar al doilea a fost schimbat în minutul 59.

  • După prima etapă, Metaloglobus se află la mijlocul clasamentului, cu un punct, la egalitate cu Steaua, Poli Iași și SC Oțelul Galați.
  • În etapa a doua, Metaloglobus joacă sâmbătă, de la ora 11:30, pe teren propriu, cu Gloria Buzău, echipă care în prima rundă a câștigat cu 1-0, acasă, cu Ripensia.

CLASAMENTUL Ligii 2 și al golgheterilor

Foto: George Filip și Eduard Vînătoru / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/bogdan-chipirliu-a-anulat-victoria-stelei-la-debutul-in-liga-2-cu-metaloglobus-cum-a-comentat-penalty-ul-ratat-in-minutul-903-si-mesajul-pentru-colegi-si-suporeri-reactie-elegant-19240168

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-metaloglobus-se-joaca-de-la-ora-2000-partida-din-ghencea-pune-punct-primei-etape-a-noului-sezon-de-liga-2-19240083

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csa-steaua-amana-de-un-an-si-4-luni-prezentarea-actelor-care-ar-putea-sa-intoarca-totul-in-favoarea-fcsb-ului-prosport-are-toate-detaliile-19240108

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-si-a-anuntat-lotul-de-jucatori-cu-care-incepe-noul-sezon-de-liga-2-cei-28-de-fotbalisti-si-numerele-pe-care-le-vor-purta-pe-tricou-19240047

Marius ANGHEL 09 Aug. 2022, 23:31 Liga 2
Pe aceeași temă