Înfrângeri în serie pentru Adrian Mititelu şi după ce a intrat la închisoare. ”FC U” Craiova nu mai are voie să folosească nici sintagma “Leii din Bănie”

Autor: Cosmin STAICU Publicat: 18 Nov. 2020, 10:33 Liga 2
Înfrângeri în serie pentru Adrian Mititelu şi după ce a intrat la închisoare. ”FC U” Craiova nu mai are voie să folosească nici sintagma “Leii din Bănie”

Veştile proaste pentru Adrian Mititelu nu au încetat nici după ce a intrat la puşcărie. Echipa lui Mititelu, actualul lider al Ligii 2 după 12 etape, a pierdut şi dreptul asupra denumirii „Leii din Bănie Craiova”, pe care o înregistrase la OSIM.

Clubul Sportiv Universitatea Craiova a contestat înregistrarea acestei denumiri la OSIM şi a primit dreptate. Pentru echipa lui Adrian Mititelu interveniseră şi Asociaţia Comunitatea Suporterior FC U Craiova şi Peluza Sud. Fiind vorba de o sintagmă legată de marca „Universitatea Craiova”, deţinută de clubul condus de Pavel Badea, lui Mititelu i s-a interzis folosirea denumirii „Leii din Bănie”.

„CLUBUL SPORTIV UNIVERSITATEA CRAIOVA, contestă Decizia OSIM nr. M 2014 06081/26.01.2015 de admitere la înregistrare a mărcii LEII DIN BĂNIE CRAIOVA nr.depozit M 2014 06081, intimaţi-solicitanţi FC U CRAIOVA SA, prin ADMINISTRATOR JUDICIAR PREST INSOLV IPURL şi ASOCIAŢIA COMUNITATEA SUPORTERILOR FC UNIVERSITATEA CRAIOVA, şi intimat-intervenient PELUZA SUD. RESPINGE EXCEPŢIILE. ADMITE CONTESTAŢIA”, se precizează în decizia Comisiei de Contestaţie a Mărcilor din cadrul Oficiului de Stat pentru Invenţii şi Mărci.

Verdictul Comisiei de Contestații Mărci poate fi VĂZUT AICI

Adrian Mititelu a pierdut procesul pentru marca „Universitatea Craiova – echipă de fotbal”

La începutul acestei luni, OSIM i-a respins lui Adrian Mititelu dreptul asupra mărcii ”Universitatea Craiova – echipă de fotbal”, care-i aparţine clubului lui Pavel Badea.

Clubul condus de Badea a invocat dreptul asupra acestei denumiri, în virtutea deţinerii dreptului asupra mărcii „Universitatea Craiova”, drept consfiinţit printr-o decizie a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Denumirea a fost însoţită de semnul grafic reprezentând stema cu dungi a Universităţii Craiova, cea cu care echipa de fotbal a jucat până în 1983.

TAS nu i-a dat dreptate în procesul cu FRF

Luna trecută, Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a decis că FRF a procedat corect înscriind în competiţii clubul condus de Mihai Rotaru cu titulatura Universitatea Craiova, fapt contestat de Adrian Mititelu la Lausanne.

TAS a constatat că vicecampioana României este cea care poate juca în competiţii cu denumirea Universitatea Craiova, deoarece este în asociere cu clubul condus de Pavel Badea.

„Constată că Universitatea Craiova Club Sportiv este deţinătoarea mărcii şi are dreptul de a folosi denumirea Universitatea Craiova. TAS nu rezolvă disputele interne pentru mărci, ci analizează hotărârile FRF. Astfel, se respinge apelul împotriva deciziei FRF din 3 iulie 2019, menţine decizia şi obligă apelantul să plătească toate cheltuielile de judecată”, se precizează în decizia TAS.

Denumirea oficială a clubului lui Adrian Mititelu este U Craiova 1948 SA, iar suporterii o numesc ”FC U” Craiova.

Autor: Cosmin STAICU Publicat: 18 Nov. 2020, 10:33 Liga 2
Pe aceeași temă