Înfrângerea suferită de Ripensia în Ghencea este văzută ca o ”experiență sportivă și o experiență de viață” de către antrenorul Cosmin Petruescu

Anda DELIU 29 Aug. 2021, 17:33 Liga 2

Ripensia a pierdut cu 0-2 în Ghencea și, astfel, nu a mai rămas neînvinsă în Liga 2 în acest sezon, suferind, totodată, primul eșec din anul 2021 în deplasare.

Deși ca și brand, Steaua și echipa roș-galbenă ar putea sta, să spunem, pe picior de egalitate, falia sportivă dintre cele două formații e relevată foarte clar de declarația antrenorului timișorenilor, Cosmin Petruescu.

Arena din Ghencea, factor inhibator și deloc motivațional pentru ripensiști

Înainte de joc, Cosmin Petruescu a punctat că acest meci este ușor de pregătit, deoarece cu siguranță echipa va fi motivată doar pentru că întâlnește Steaua și joacă în Ghencea. Se pare că antrenorul a anticipat greșit, întrucât tinerii săi elevi au părut mai degrabă inhibați și căzuți chiar fizic pe final de meci.

”O victorie meritată a echipei gazdă, dacă ne raportăm la contextul general în care s-a disputat acest meci. O partidă de la care, sincer să fiu, aveam așteptări mari, în condițiile în care aveam o serie de 13 jocuri consecutive în care nu am pierdut. Chiar și alcătuirea formației a fost una ofensivă. În care ne-am dorit să punem probleme, dar, din păcate, la nivel mental, am fost în unele momente depășiți sau copleșiți de atmosfera și de stadionul pe care s-a disputa acest meci. Un început de repriza a doua mai bun făcut de echipa noastră și un gol pe care l-am primit contrar cursului jocului, după o greșeală tehnică în propriul nostru careu”, a punctat Cosmin Petruescu.

Stadionul nu a fost plină, dar Petruescu vorbește ca de un meci mare

Conform numărului comunicat de cei din Ghencea, la stadion au fost 2500 de spectatori. Așadar, ceva deloc ieșit din comun sau care să ”taie” picioarele jucătorilor oaspeți. E adevărat că acustica stadionului și modul în care a cântat Peluza Sud a creat o atmosferă pe care jucătorii Ripensiei poate nu au mai întâlnit-o niciodată.

Până la urmă, declarațiile lui Petruescu arată că și în acest sezon Ripensia rămâne o echipă mică, fără mari pretenții de a produce vreun șoc vreunui adversar mai bine cotat.

”Dar, una peste alta, le-am zis și băieților că este o experiență și sportivă și o experiență de viață, în condițiile în care foarte mulți dintre ei au pășit prima dată pe un stadion de fotbal de așa grandoare, în așa condiții de joc, cu public, cu galerie. Condiții excepționale pentru fotbal. Și, din acest punct de vedere, ca experiență, e o experiență utilă, din care avem cu toții de învățat”, a mai spus Petruescu.

  • Ripensia în meciul cu Steaua: I. Rus – Sturzu (Rob. Stoica 66′), Țieranu, Lalic (Fridrich 82′), Gladun – Vidrăsan, Coulibaly (cpt.)(Dav. Ciurel 82′) – Piftor (Morariu 66′), Mih. Ene, Mitrov (Ernest 60′) – Golda. Rezerve neutilizate: Mosoarsă – Val. Macrițchii, Vasluian, Stoi.

Ripensia, cu 6 puncte, rămâne pe locul 10, în continuare peste Poli Iași, Șelimbăr și FC Brașov, care au tot 6 puncte, dar au golaveraj mai slab, iar peste două săptămâni, va primi vizita Astrei (locul 18, 0 puncte, dar după ce a început cu -8 puncte).

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-ripensia-se-joaca-de-la-ora-1400-ambele-echipe-sunt-neinvinse-in-acest-sezon-19198426

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-s-a-desfasurat-in-forta-in-fata-unei-ripensia-care-nu-a-miscat-in-front-in-ghencea-militarii-tin-sus-steagul-in-liga-2-19198490

Anda DELIU 29 Aug. 2021, 17:33 Liga 2
Pe aceeași temă