Steaua s-a desfășurat în forță în fața unei Ripensia care nu a mișcat în front în Ghencea! ”Militarii” țin sus steagul în Liga 2

Anda DELIU 29 Aug. 2021, 16:47 Liga 2

Steaua s-a urcat pe primul loc din Liga 2 la finalul etapei a 5-a, după ce s-a impus cu 2-0 în fața Ripensiei, pe teren propriu, cu golurile marcate de Florin Răsdan și Vasile Buhăescu.

Nu a fost un meci grozav în Ghencea, cu o primă repriză în care ambele formații au tras anemic la poartă. În a doua jumătate, Ripensia nu a mai contat deloc în atac, iar Cosmin Petruescu, condus cu 1-0, și-a permis ”luxul” să-l țină pe Vasluian pe bancă și să-l introducă pe David Ciurel, jucător forțat de consilierul de imagine Iosif Rotariu puțin cam ”prea mult” la trupa timișoreană.

Iosif Rotariu a dat lovitura de start simbolică a meciului de la București, după ce steliștii i-au oferit cadou legendei lor un tricoul din noul echipament cu numărul 11.

Steaua a cerut gol la o bâlbâială a portarului

S-a jucat destul de deschis în prima repriză, cu destule ocazii, dar fără șuturi foarte eficiente, care să dea de furcă serios celor doi portari, Bălbărău, respectiv Ionuț Rus. Steaua a început mai incisiv, dar E. Pacionel și Chipirliu au avut execuții slabe în intensitate. Ripensia a încercat și ea să iasă la joc, dar reluarea lui Mitrov cu capul a fost, de asemenea, moale.

În minutul 30, steliștii au cerut gol, la o fază la care au acuzat că mingea a trecut de linia porții, în contextul unei nesiguranțe a lui Ionuț Rus. Arbitrii au lăsat însă jocul să continue, iar partea finală a reprizei a fost una destul de flască, cu atacurile sterile ale gazdelor, prin Bogdan Chipirliu, golgheterul echipei.

Ripensia nu a mai contat în repriza a doua, Steaua a dominat clar

În repriza a doua, Ripensia nu prea a mai contat în joc. S-a văzut, din nou, o cădere fizică a timișorenilor și, astfel, Steaua a putut să se desfășoare.

Până la urmă, în minutul 67, Coulibaly a preferat să țină o minge în propriul careu în loc să o degajeze, Enceanu s-a presat, iar Florin Răsdan l-a deposedat și a văzut culoarul prin care a tras de la 16 metri pentru primul gol al partidei.

Presat și de accidentări, Cosmin Petruescu nu a fost cel mai inspirat la schimbări și l-a introdus în locul căpitanului Coulibaly pe David Ciurel, un jucător fără experiență pentru un asemenea meci, în detrimentul lui Vasluian, Stoi sau Valerii Macrițchii.

Ripensia nu a putut ține piept ”militarilor” și, astfel, a venit și golul doi, în prelungiri, după o combinație între Enceanu și Chipirliu, finalizată cu șutul violent al lui Vasile Buhăescu în plasa porții.

STEAUA BUCUREȘTI – RIPENSIA TIMIȘOARA 2-0

Florin Răsdan 67′, Vasile Buhăescu 90+1′

Steaua: Bălbărău – D. Oroian, Walace, Beța, Ad. Ilie – Fl. Răsdan (St. Drăghici 77′), Val. Bărbulescu (cpt.)(Măd. Mihăescu 72′), Băjenaru (Buhăescu 72′), Em. Pacionel (Rob. Neacșu 77′) – Huiban (Enceanu 57′), Chipirliu
Rezerve neutilizate: H. Iancu – Donose, Șt. Pacionel, Al. Zaharia
Antrenor: Daniel Oprița

Ripensia: I. Rus – Sturzu (Rob. Stoica 66′), Țieranu, Lalic (Fridrich 82′), Gladun – Vidrăsan, Coulibaly (cpt.)(Dav. Ciurel 82′) – Piftor (Morariu 66′), Mih. Ene, Mitrov (Ernest 60′) – Golda
Rezerve neutilizate: Mosoarsă – Val. Macrițchii, Vasluian, Stoi
Antrenor: Cosmin Petruescu

Stadion: Steaua (București); Arbitru: Marius Nechita Chioran (Cluj-Napoca); Asistenți: Alexandru Mihăilă (Râmnicu Vâlcea) și Răzvan Claudiu Tudor (Craiova); Rezervă: Valentin Porumbel (Olteniţa); Oservatori: Laurenţiu Vărgatu (Brăila) și Ciprian Anton (Suceava).

Steaua, noul lider al Ligii 2. Ripensia, pe 10

Steaua a trecut pe primul loc în Liga 2, cu 13 puncte și golaveraj mai bun ca echipa din Chiajna, 11-3, față de 8-1. După întreruperea campionatului pentru jocurile naționalelor, va avea deplasare la Unirea Dej (locul 14, 5 puncte).

Ripensia, cu 6 puncte, rămâne pe locul 10, în continuare peste Poli Iași, Șelimbăr și FC Brașov, care au tot 6 puncte, dar au golaveraj mai slab, iar peste două săptămâni, va primi vizita Astrei (locul 18, 0 puncte, dar după ce a început cu -8 puncte).

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-ripensia-se-joaca-de-la-ora-1400-ambele-echipe-sunt-neinvinse-in-acest-sezon-19198426

Anda DELIU 29 Aug. 2021, 16:47 Liga 2
Pe aceeași temă