Înfrângerea cu Steaua nu a demoralizat total Dinamo. Concluziile pozitive trase de Vlad Iacob, ce așteptări are de la fani și cum a răspuns când a fost întrebat de play-off

Răzvan STÎNGĂ, Andrei PREOTU 10 Sep. 2022, 15:51 Liga 2

Dinamo nu a arătat rău în partida cu Steaua, de vineri seară, chiar dacă a întâlnit o echipă mult mai bine organizată din punct de vedere sportiv, din toate privințele. Din acest motiv, Vlad Iacob, administratorul special al clubului din ”Ștefan cel Mare”, e convins că vor veni rezultatele pozitive.

Dinamo se află jos în clasamentul Ligii 2, acolo unde se va regăsi și după etapa a 6-a, după ce a cedat cu 1-2 în derby-ul cu Steaua. Vlad Iacob e convins că, ușor-ușor, echipa va arăta mai bine în exprimarea pe teren, detaliu pe care îl vede, deja, mai prezent de la etapă la etapă.

Vlad Iacob, reacție după eșecul lui Dinamo din derby-ul cu Steaua

Oficialul ”câinilor” a remarcat mai multe detalii pozitive în jocul formației pe care o reprezintă, în special în prima repriză, lăsând impresia că postul lui Ovidiu Burcă nu e în pericol și că acesta va continua să antreneze echipa.

Iacob a intrat în vestiar la final și le-a transmis jucătorilor să țină capul sus, în ciuda înfrângerii în fața marii rivale din Ghencea.

E foarte greu de digerat înfrângerea, dar vreau să mă concentrez asupra lucrurilor pozitive, că am arătat ca o echipă în prima repriză, am fost echipa mai combativă, am luptat pentru posesie, am construit, am arătat bine, am avut ocazii, dar din păcate șansa nu a fost de partea noastră. Sper ca șansa să ne surâdă de la următorul meci, pentru că avem ocazii dar nu reușim să finalizăm.

Felicit jucătorii pentru ambiție și pentru dăruire. Eu zic că meritam cel puțin un egal, dacă nu mai mult de la acest meci, dat fiind numărul ocaziilor. Consider că lucrurile bune se fac în timp și avem nevoie de încredere. Cred că rezultatele vor veni, e inevitabil.

Jucătorii sunt triști, dar le-am spus să țină capul sus pentru ce au arătat în prima repriză și pot să fie mulțumiți că arătăm mai bine de la meci la meci. E nevoie de mai multă concentrare, primim gol la puțin timp după ce marcăm și nu e prima dată. E nevoie de inspirație la finalizare”, a afirmat Vlad Iacob la finalul partidei.

Vlad Iacob, mesaj pentru suporteri după Dinamo – Steaua: ”Îi așteptăm alături de noi în număr și mai mare”

Referitor la aportul fanilor, Iacob vrea ca aceștia să fie și mai aproape de echipă, pentru că, după cum a declarat, doar așa Dinamo poate redeveni formația care a fost în urmă cu mulți ani. Și-ar fi dorit să vină și mai mulți pe Arena Națională, chiar dacă au fost în jur de 15.000 de spectatori la duelul cu Steaua.

În același timp, oficialul le-a transmis să aibă răbdare:

Le mulțumim fanilor care au venit să ne susțină, voiam să vină și mai mulți, sprijinul lor e esențial în acest moment, pentru că ne ajută să mergem mai departe. Sper să vină lângă noi indiferent de rezultat, sper să fie conștienți că am venit într-un moment extraordinar de greu pentru club și facem tot ce putem să aducem stabilitate și să aducem rezultate”.

Vlad Iacob nu a comentat șansele lui Dinamo la play-off: ”E la cald acum”

Vlad Iacob s-a ferit să vorbească în termeni clari despre șansele lui Dinamo la play-off. Așteaptă ca rezultatele pozitive să fie legate, iar apoi să își dea cu părerea. Oricum, e convins că dacă Dinamo și Steaua se vor mai întâlni în acest sezon, fie în play-off, fie în play-out, ”câinii” se vor impune.

Nu vreau să vorbesc despre play-off, e la cald acum. Vom analiza lucrurile, eu sper că, dacă șansa ne surâde, putem să fim acolo. Dacă vom prinde play-off-ul și va fi și Steaua acolo, cu siguranță ne vom lua revanșa”, a mai afirmat Iacob.

Dinamo, locul 15 în Liga 2

Oricum, Steaua era favorită pe hârtie, ținând cont de modul în care a început Liga 2. Acum, după șase etape, formația din Ghencea are 13 puncte, e pe locul 6, la egalitate cu echipa de pe primul loc, Unirea Slobozia, dar și cu alte două echipe care se situează deasupra ei, Poli Iași și Unirea Dej.

Dinamo va încheia runda pe locul 15 din 20 de echipe, cu numai 6 puncte. Runda următoare, formația lui Ovidiu Burcă va juca în deplasare, cu o altă formație importantă a Ligii 2, Gloria Buzău, locul 8 momentan, cu 10 puncte.

Foto: Alexandra Pandrea (ProSport) și Răzvan Păsărică (Sport Pictures)

 

 

 

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ, Andrei PREOTU 10 Sep. 2022, 15:51 Liga 2
Pe aceeași temă