Incident grav la cursurile de director sportiv organizate de FRF! Gabriel Tamaş i-a provocat o dublă fractură, de tibie şi peroneu, unui coleg

Cosmin STAICU 09 Oct. 2024, 13:22 Liga 2
Incident grav la cursurile de director sportiv organizate de FRF! Gabriel Tamaş i-a provocat o dublă fractură, de tibie şi peroneu, unui coleg

Dacă în cariera de fotbalist nu s-a remarcat ca un fundaş dur, ci mai degrabă unul cu viziune şi abil cu mingea la picior, ieşirile sale în decor fiind remarcate numai în afara terenului de joc, Gabriel Tamaş a fost implicat marți, 8 octombrie 2024, într-un accident cu urmări grave pe teren, în cadrul unei miuţe la cursurile de formare a directorilor sportivi organizate de FRF.

Retras acum un an din activitatea de fotbalist, de la Concordia Chiajna, Tamaş, în prezent director sportiv la Concordia, i-a provocat o dublă fractură, de tibie şi peroneu, lui Daniel Şchiopu, reprezentantul FC Botoşani la cursul organizat de FRF la Constanţa.

Nefericitul accident s-a petrecut la un joc amical disputat în cadrul complexului Yaki, în care au fost implicaţi participanţii la cursul de director sportiv, majoritatea foşti fotbalişti.

Gabriel Tamaş i-a provocat o dublă fractură de tibie şi peroneu lui Daniel Şchiopu de la FC Botoşani

Daniel Şchiopu a fost transportat la spitalul din Constanţa, unde i s-a stabilit diagnosticul, iar în zilele următoare urmează a fi operat la Bucureşti, iar costurile intervenţiei urmează să fie suportate de Gabriel Tamaş.

Şchiopu activează de două decenii ca antrenor de juniori în zona Botoşaniului, fiind cel care i-a lansat la juniori pe Florin Andone, care ulterior a plecat în Spania, şi pe Andrei Burlacu, fostul jucător de la Universitatea Craiova şi FCSB, aflat acum la ACSM Reşiţa.

Gabi Tamaş, care împlineşte 41 de ani peste o lună, s-a retras în urmă cu un an din activitatea de fotbalist, el evoluând la mai multe echipe, precum: Dinamo, Galatasaray, Spartak Moscova, Celta Vigo, Auxerre, West Bromwich Albion, Doncaster, Watford, CFR Cluj, FCSB, Astra, Hapoel Haifa, FC Voluntari, ”U” Cluj, Petrolul şi Concordia Chiajna. Are 67 de selecţii şi 3 goluri pentru naţionala României, cu care a participat la EURO 2008.

La Constanţa are loc, săptămâna aceasta, al patrulea modul din cadrul cursurilor de director sportiv, primele desfăşurându-se, anul acesta, la Bucureşti, Sibiu şi Cluj Napoca. În total, programul va avea nouă module de lucru, cinci module în format fizic, de câte trei zile, și patru în format online, și se va desfășura până în data de 28 noiembrie.

Participanţii la cursurile de directori sportivi:

  • Ionuț Luțu (FCSB), Cosmin Mihălescu (Dinamo), Sorin Boiangiu (Rapid), Marius Bilașco (CFR Cluj), Silviu Bogdan (U Craiova), Decebal Grădinariu (UTA Arad), Paul Pintilie (Petrolul Ploiești), Cristian Sîrghi (SC Oțelul Galați), Zoltan Iașko (Farul Constanța), Gabriel Giurgiu (U Cluj), Florin Costea (FCU Craiova FC), Attila Hadnagy (Sepsi OSK), Mugurel Cornățeanu (Poli Iași), Florin Cernat (FC Voluntari), Radu Neguț (FC Hermannstadt), Daniel Șchiopu (FC Botoșani) (din partea cluburilor din SuperLigă, la momentul înscrierii), Marian Nohai (Unirea Slobozia), Alexandru Băcanu (Gloria Buzău), Daniel Mahu Moisii (Ceahlăul Piatra Neamț), Szilard Cseke (FK Miercurea Ciuc) (din partea cluburilor de Liga 2, la momentul înscrierii), Viorel Moldovan, Gabriel Tamaș, Daniel Niculae, Claudiu Keșeru și Cosmin Moți (înscriși pe locurile pentru foști internaționali).

Din cei enumerați mai sus, cel puțin Sorin Boiangiu și Daniel Mahu Moisii nu mai sunt la cluburile în numele cărora au fost înscriși la curs. Boiangiu activează acum la CFC Argeș, iar Mahu Moisii a trecut la CSM Focșani, de unde și-a dat demisia între timp.

Foto: Răzvan Păsărică (Sport Pictures) și FRF

Cosmin STAICU 09 Oct. 2024, 13:22 Liga 2
Pe aceeași temă