Încă un sportiv agresat! CUM COMENTEZI?

10 Feb. 2009, 13:12 Liga 2
Încă un sportiv agresat!** CUM COMENTEZI?

Jucătorul FC Botoșani, Andrei Porfireanu (22 de ani – foto, stânga), a fost internat în stare gravă, la Clinica de Chirurgie Buco-maxilo-facială a Spitalului „Sfântul Spiridon” din Iași, după ce duminică a fost bătut crunt de o gașcă de cartier alcătuită din tineri de etnie romă. Incidentul a fost înregistrat la sfârșitul săptăminii trecute, când fotbalistul a mers la magazinul din apropierea vilei unde locuiesc jucătorii pentru a-și cumpăra o sticlă de apă și una de suc. La ieșirea din magazin, Andrei Porfireanu a fost acostat de un grup de tineri, care i-au cerut 10 lei.

 

„Le-am spus că nu am bani pentru că, sincer chiar numai o sută de mii (n.r. 10 lei) aveam la mine. Le-am spus să mă lase în pace și am dat să plec, însă în acel moment m-au lovit, am căzut și au început să dea în mine. Cred că erau șapte, chiar opt țigani, pentru că vorbeau între ei în țigănește. M-au încercuit și au dat în mine cu sălbăticie. Veneau picioare și pumni din toate părțile. Dacă îi văd, îi recunosc”, a declarat Andrei Porfireanu.

 

Acesta spune că era singur în momentul în care s-a produs nefericitul eveniment, în jurul orei 22.00-22.30, iar în apropiere nu era nimeni care să-i sară în ajutor. Fotbalistul susține că a mers la Unitatea de Primire a Urgențelor (UPU) de la Spitalul Județean, unde a fost diagnosticat cu fractură de mandibulă și trimis la Iași. „Deocamdată sunt internat. Nu știu când imi dau drumul. Am făcut o serie de investigații și aștept rezultatele. S-ar putea să-mi pună atelă sau sârme, nu știu încă exact”, a mai spus Porfireanu.


Jucătorul FC Botoșani, care în cele două amicale susținute de gruparea locală în această iarnă a fost folosit de Cristian Popovici ca titular, a declarat că nu va lăsa lucrurile la voia întâmplării și își va scoate un certificat medico-legal pe baza căruia îi va da în judecată pe cei care l-au bătut. „Pierd foarte mult pentru niște idioți și nu pot lăsa lucrurile așa”, a spus Porfireanu, care mai mult ca sigur va pierde primele partide din returul Ligii a II-a, care va începe pe 28 februarie.

Popovici se teme pentru siguranța elevilor săi

Consilierul sportiv al FC Botoșani, Cristian Popovici, a declarat că incidentul în care a fost implicat elevul său este unul foarte grav, temându-se și pentru integritatea corporală a celorlalți fotbaliști, mai ales că totul s-a petrecut în apropierea vilei unde locuiesc aceștia. „Îmi pare rău pentru Andrei. Este o situație delicată, mai ales că avem și cazul handbalistului (n.r. Cozma) recent omorât în Ungaria. Sper ca cei vinovați să plătească pentru ce au făcut”, a declarat Popovici.

 

Polițiștii nu știu nimic despre incident

În cazul agresiunilor, legislația prevede că victima are 60 de zile pentru a formula o plângere împotriva agresorilor, în baza plângerii, organele abilitate urmând să declanșeze o anchetă. Dacă jucătorul FC Botoșani va avea nevoie de mai mult de 60 de zile de îngrijiri medicale, polițiștii se vor sesiza din oficiu și vor începe cercetările prealabile pentru depistarea agresorilor, aceștia din urmă riscând închisoarea pentru infracțiunea de vătămare corporală gravă. Reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție (IJP) și cei ai Inspectoratului Județean de Jandarmi au declarat că nu știu nimic despre incidentul în care a fost implicat jucătorul FC Botoșani, Andrei Porfireanu. „Nu am fost sesizați de UPU cu privire la acest incident și nici pe 112, în legătură cu vreun scandal public”, a declarat Manuela Ieremie, purtător de cuvint in cadrul IJP.

botosaninews.ro
 

10 Feb. 2009, 13:12 Liga 2
Pe aceeași temă