Încă o lovitură pentru Rapid, după ce a ratat promovarea. Clubul giuleștean are din nou probleme cu Tomas Josl și riscă interdicție la transferuri

Autor: Carmen MANDIȘ Publicat: 03 Aug. 2020, 15:38 Liga 2
Încă o lovitură pentru Rapid, după ce a ratat promovarea. Clubul giuleștean are din nou probleme cu Tomas Josl și riscă interdicție la transferuri

După ce a ratat promovarea în Liga 1, Rapid a mai primit o lovitură.

Rapid a fost sancționată de FIFA cu interdicție la transferuri de jucători străini, în luna februarie a acestui an, ca urmare a unui litigiu cu Tomas Josl, din cauza unei datorii de 20.000 de euro pe care vechiul club Rapid o avea față de jucător. La scurt timp, interdicția a fost ridicată după ce oficialii lui Rapid au contestat decizia. Însă, astăzi, 3 august, forul internațional a respins apelul făcut de giuleșteni.

Astfel, conform deciziei FIFA, dacă Rapid nu-i va plăti lui Tomas Josl, săptămâna aceasta, suma restantă, atunci clubul finanțat de Victor Angelescu și Liviu Goncea, noul acționar, va primi, din nou, interdicție la transferuri.

Cehul Tomas Josl a ajuns la Rapid în ianuarie 2015, iar în sezonul 2014/2015 al Ligii 1 a evoluat în 9 meciuri. În campionatul următor a prins 12 jocuri pe teren pentru giuleșteni, în care a și marcat un gol, cu Ceahlăul (1-0). După ce a plecat de la Rapid, Josl a ajuns în Cehia, la Viktoria Zizkov. Acum are 35 de ani.

Ovidiu Burcă, în luna martie 2020: ”Decizia arată că noi suntem continuatorii Rapidului. Dacă plătim datoria către Josl ar însemna să mergem pe un drum pe care nu ni-l dorim”

Atunci, oficialii rapidiști decideau să conteste măsura, înregistrând o acțiune pe rol la Tribunalul Internațional de Arbitraj Sportiv (TAS). Hotărârea e valabilă, conform președintelui Ovidiu Burcă, până la următoare perioadă de transferuri. Acum, când campania de achiziții este încheiată, Rapid mai poate legitima jucători străini dacă vrea.

„Ca urmare a eforturilor avocaților noștri, FIFA a dispus suspendarea sancțiunii până la soluționarea litigiului, notificând oficial FRF în acest sens. Evident, decizia FIFA va produce efecte în proxima perioadă de transferări”, a transmis Ovidiu Burcă, atunci președinte la Rapid.

În aceeași perioadă, Ovidiu Burcă spunea că se bucură că FIFA o consideră pe actuala echipă din Liga 2 ca fiind continuatoarea grupării falimentare în 2016, dar că se va merge în instanță, pentru că nu se dorește ca și alți foști jucători cu bani rămași neluați să urmeze exemplul lui Josl.

„E un cadou otrăvit pentru noi. Decizia arată că noi suntem continuatorii Rapidului. Dacă plătim datoria către Josl ar însemna să mergem pe un drum pe care nu ni-l dorim. Nu vreau să avem la ușă un rând de jucători care să își ceară datoriile. Noi nu ne-am asumat la început datoriile societății vechi.

FIFA a dat această decizie, deși nu a avut foarte multe elemente, dar mergem în instanță și ne căutăm acolo dreptatea. Au mai fost cazuri în care FIFA a acceptat ca echipele să nu plătească datoriile vechi. E un subiect delicat, am lăsat avocații să își facă foarte bine temele și să facem un plan de acțiune pentru a depăși acest moment”, comenta Ovidiu Burcă la ProSport LIVE.

Tomas Josl are de primit de la Rapid 20 de mii de euro

Decizia venită de la FIFA este o nouă lovitură pentru Rapid, după ce, duminică, a ratat promovarea în Liga 1.

Autor: Carmen MANDIȘ Publicat: 03 Aug. 2020, 15:38 Liga 2
Pe aceeași temă