Vești bune pentru Rapid! FIFA i-a suspendat interdicția la transferuri de jucători străini. Reacția lui Ovidiu Burcă

Marius ANGHEL 06 Mar. 2020, 21:05 Diverse

Vești bune pentru Rapid! Decizia FIFA de a-i interzice clubului giuleștean să transfere jucători străini a fost suspendată până la soluționarea litigiului cu Tomas Josl, fost fotbalist al vechiului Rapid, al societății intrate în faliment în 2016, căreia actuala gruparea vrea să-i fie continuatoare, dar nu să-i și preia datoriile.

Noua decizie FIFA a venit vineri, pe 6 martie, după ce oficialii rapidiști au decis să conteste măsura, înregistrând o acțiune pe rol la Tribunalul Internațional de Arbitraj Sportiv (TAS). Hotărârea e valabilă, conform președintelui Ovidiu Burcă, până la următoare perioadă de transferuri. Acum, când campania de achiziții este încheiată, Rapid mai poate legitima jucători străini dacă vrea.

Tomas Josl a îmbrăcat tricoul alb-vișiniu în perioada februarie 2015 – ianuarie 2016 și a reclamat de curând Rapidul la FIFA pentru recuperarea creanțelor de 20.000 de euri, așa cum Liga2.ro a anunțat în exclusivitate.

„Ca urmare a eforturilor avocaților noștri, FIFA a dispus suspendarea sancțiunii până la soluționarea litigiului, notificând oficial FRF în acest sens. Evident, decizia FIFA va produce efecte în proxima perioadă de transferări”, a transmis Ovidiu Burcă, președintele Rapidului.

În acest moment, Rapid are în lotul primei echipe opt jucători străini: Saifeddine Alami (Maroc), Tano Bonnin (Republica Dominicană), Brighton Labeau (Franța), Sandro Djuric (Austria), Facundo Piriz, Facundo Mallo (Uruguay), Enrichi Finica și Cristian Ignat (Repuplica Moldova).

Vor să fie Rapid, dar un Rapid fără datoriile celui original. Ovidiu Burcă: „Nu vreau să avem la ușă un rând de jucători care să își ceară datoriile”

Zilele trecute, Ovidiu Burcă spunea că se bucură că FIFA o consideră pe actuala echipă din Liga 2 ca fiind continuatoarea grupării falimentare în 2016, dar că se va merge în instanță, pentru că nu se dorește ca și alți foști jucători cu bani rămași neluați să urmeze exemplul lui Josl.

„E un cadou otrăvit pentru noi. Decizia arată că noi suntem continuatorii Rapidului. Dacă plătim datoria către Josl ar însemna să mergem pe un drum pe care nu ni-l dorim. Nu vreau să avem la ușă un rând de jucători care să își ceară datoriile. Noi nu ne-am asumat la început datoriile societății vechi.

FIFA a dat această decizie, deși nu a avut foarte multe elemente, dar mergem în instanță și ne căutăm acolo dreptatea. Au mai fost cazuri în care FIFA a acceptat ca echipele să nu plătească datoriile vechi. E un subiect delicat, am lăsat avocații să își facă foarte bine temele și să facem un plan de acțiune pentru a depăși acest moment”, a spus Ovidiu Burcă la ProSport LIVE.

Rapid ocupă locul 3 în Liga 2 după 23 de etape, cu 37 de puncte, iar în următoarea rundă joacă duminică, de la ora 12:30, pe teren propriu, în Regie, cu CSM Reșița.

Marius ANGHEL 06 Mar. 2020, 21:05 Diverse
Pe aceeași temă