Încă două achiziții pentru Argeș: un fundaș retrogradat cu CS Mioveni și un mijlocaș fost la Poli Iași și Unirea Slobozia în sezonul recent încheiat

Marius ANGHEL 02 Jul. 2023, 02:04 Liga 2
Încă două achiziții pentru Argeș: un fundaș retrogradat cu CS Mioveni și un mijlocaș fost la Poli Iași și Unirea Slobozia în sezonul recent încheiat

Campionii FC Argeș începe să-și contureze lotul pentru participarea în Liga 2. Doar din achiziții, trupa piteșteană a ajuns la 11 noutăți. Ultimii doi nou-veniți sunt Ionuț Balaur, retrogradat din prima ligă cu CS Mioveni, și Denis Bujor, fost în ultimul sezon la Poli Iași și Unirea Slobozia.

Ionuț Balaur a retrogradat cu CS Mioveni, dar în Liga 2 continuă cu Campionii FC Argeș

Ionuț Balaur (34 de ani) a fost antrenat de Alexandru Pelici la CS Mioveni și ”principalul” a profitat de faptul că fundașul era liber de contract și l-a luat sub comanda sa și la Campionii FC Argeș.

Jucătorul originar din Vaslui a evoluat în ultimele două sezoane la CS Mioveni, în cel recent încheiat având 25 de jocuri și un gol marcat. În cariera sa a ai evoluat pentru FC Vaslui, CSM Focșani, CS Otopeni, ASA Târgu Mureș, FC Voluntari și Dunărea Călărași.

”Începând de astăzi, Ionuț Balaur este jucătorul lui FC Argeș. Vasluianul în vârstă de 34 de ani a jucat în sezonul trecut pentru CS Mioveni.

A început fotbalul la LPS Vaslui, iar în sezonul 2006/07 a debutat la seniori. Pe 13.08.2011, Ionuț a debutat în meciul câștigat de FC Vaslui cu 3-0 în fața celor de la Concordia Chiajna, în Liga 1. A stat la clubul moldav până în 2014. În sezonul 2009/10 a ajuns în finala Cupei României. A fost împrumutat la CSM Focșani în sezonul 2007/08 și la CS Otopeni în sezonul 2010/2011, ambele fiind experiențe în liga secundă. În 2014 a ajuns la Târgu Mureș, acolo unde a stat două sezoane, devenind vice-campion și câștigând Supercupa României. În 2016 a mers la FC Voluntari, acolo unde a stat până în 2021, reușind să strângă 142 de meciuri și 6 goluri, fiind căpitan în multe dintre aceste partide. Cu trupa ilfoveană și-a trecut în palmares Cupa României și încă o Supercupă. În 2021 a ajuns la CS Mioveni unde a fost om de bază în cele două sezoane petrecute în Superligă.

În sezonul recent încheiat a jucat 25 de meciuri pentru CS Mioveni, reușind să marchez un gol, în egalul cu FCSB, scor 1-1. A adunat peste 250 de meciuri în pe prima scenă a fotbalului românesc.

Îți dorim cât mai multe victorii în tricoul alb-violet!”, a transmis Argeșul.

Denis Bujor a jucat la Poli Iași și Unirea Slobozia în sezonul recent încheiat al Ligii 2

Denis Bujor (18 ani), în schimb, vine după un prim sezon din vața sa petrecut în Liga 2.

Mai întâi a jucat pentru Poli Iași, în 13 partide (496 minute), iar în iarnă a trecut la Unirea Slobozia, la care a fost utilizat în 6 jocuri (376 minute). Nu a stârnit interesul celor două cluburi, astfel că Bujor și-a căutat un nou angajament și a convins-o pe Argeș să-l coopeteze în lot.

”Mijlocașul dreapta Denis Andrei Bujor, internațional de juniori U19, a fost împrumutat de clubul nostru de la Farul Constanța.

Născut la Vaslui, Denis a început fotbalul la clubul SC Comstar Vaslui, iar în 2018 a fost transferat de academia celor de la Viitorul Constanța (acum Farul Constanța). În turul sezonului recent încheiat de Liga a 2-a a evoluat pentru Politehnica Iași. La moldoveni, mijlocașul a jucat în 13 din cele 16 etape disputate în prima parte a campionatului, acumulând un total de 496 de minute. De cinci ori a început meciurile de la Poli Iași ca titular, iar în opt rânduri a intrat pe parcurs, de pe banca de rezerve. În retur a mers la Unirea Slobozia, tot sub formă de împrumut. Pentru ialomițeni a jucat 6 partide.

Denis Bujor face parte din lotul echipei naționale de fotbal a României U19, cu care a mers la Turul de Elită pentru Campionatul European din 2023. Are în total 5 meciuri sub Tricolor.

Îți dorim cât mai multe victorii în tricoul alb-violet!”, a transmis Campionii FC Argeș despre Bujor.

11 achiziții perfectate de Campionii FC Argeș

Până în acest moment, în afară de acești doi jucători prezentați mai sus, Campionii FC Argeș și-a anunțat oficial nouă achiziții pentru sezonul de Liga 2:

Valentin Buhăcianu (ex FC Hermannstadt), Florian Haită (ex Universitatea Cluj), Adrian Scarlatache (ex CS Mioveni), Cristian Balgiu (ex Steaua), Ionuț Rădescu (ex CS Mioveni), Andrei Panait (ex CS Mioveni), Patrick Dulcea (împrumutat de la Farul Constanța), Robert Boboc și Milcho Angelov (ambii foști la FC Brașov).

Foto: Fotbal Club Argeș Pitești 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/varianta-surpriza-a-argesului-pentru-postul-de-manager-general-motivul-pentru-care-danut-coman-a-refuzat-intoarcerea-la-pitesti-exclusiv-19276524

https://liga2.prosport.ro/seria-1/argesul-a-castigat-licitatia-cu-steaua-si-concordia-pentru-golgheterul-brasovului-cati-bani-va-incasa-milcho-angelov-si-alte-doua-achizitii-perfectate-de-pitesteni-19276459

https://liga2.prosport.ro/seria-1/alexandru-pelici-si-a-prezentat-stafful-tehnic-pe-care-il-are-la-campionii-fc-arges-surpriza-fostul-principal-al-selimbarului-ii-este-secund-19276422

https://liga2.prosport.ro/seria-1/alexandru-pelici-a-inceput-pregatirea-la-pitesti-cu-multi-tineri-jucatori-cine-a-ramas-in-lot-dintre-cei-care-au-retrogradat-noua-achizitie-absenta-si-fundasul-din-liga-3-ascuns-de-19276133

Marius ANGHEL 02 Jul. 2023, 02:04 Liga 2
Pe aceeași temă