Alexandru Boiciuc, scurt și la obiect după eșecul drastic înregistrat de Gloria Buzău cu UTA: ”Ne-au dat cu fotbalul și terenul în cap!”. Analiza jocului de la Arad

Andrei PASCU 05 Jun. 2023, 16:06 Liga 2

Alexandru Boiciuc (25 de ani), atacantul echipei Gloria Buzău, a comentat eșecul înregistrat de echipa sa în returul barajului cu UTA, scor 1-5. Vârful din Chișinău a făcut o analiză obiectivă la finalul întâlnirii de la Arad, recunoscând că au fost momente în acest sezon în care echipa sa a fost norocoasă, dar și ghinionistă.

Impresiile lui Alexandru Boiciuc, după UTA – Gloria Buzău

În primul rând, Gloria Buzău a avut ocazia să meargă în barajul pentru promovare de pe locul 5 al play-off-ului de Liga 2, pentru că deasupra, pe 2, a fost Steaua, care nu a avut dreptul legal de a-l disputa.

Au fost și multe meciuri, după cum a remarcat fotbalistul buzoienilor, terminate la egalitate în situații decisive, lucru care s-a și întâmplat în turul cu UTA și care a dat încredere pentru retur.

Însă, formația lui Mircea Rednic nu a stat la discuții în jocul de acasă și ”a dat cu terenul și cu fotbalul în cap” Gloriei Buzău, după cum a concluzionat Alexandru Boiciuc la interviuri.

Alexandru Boiciuc, reacție după UTA – Gloria Buzău: ”Ne-au dat cu fotbalul și cu terenul în cap!”

Moldoveanul, la fel ca o bună parte din colegii săi, nu știe dacă va continua sau nu la Buzău. Își termină contractul cu echipa, iar conducerea urmează să informeze cu care dintre ei se dorește prelungirea și cu cine nu.

”La fel cum nu am avut noroc, am și avut noroc în acest sezon. Am prins barajul de pe locul 5, care în mod normal nu e de baraj, am avut multe meciuri în care am terminat la egalitate când puteam să câștigăm și am terminat la egalitate când puteam să pierdem. E cam jumate-jumate ce ține de noroc.

În primul meci cu UTA am ținut ritmul, am avut un joc bun. Nu am avut norocul să marcăm și poate din acest motiv am ieșit cu încrederea că vom reuși. Dar ei ne-au dat cu fotbalul și cu terenul în cap!

(N.r. – Ce se întâmplă de acum la Gloria Buzău?) Din câte știu, majoritatea își termină contractele. Câțiva aveau prelungirea dacă am fi promovat. Sincer, acum ține de club, de ambițiile celor de aici, să continue cu cineva dintre noi sau nu”, a spus Alexandru Boiciuc la microfonul Digi Sport.

Gloria Buzău începe pregătirea următorului sezon de Liga 2

Gloria Buzău a terminat pe locul 5 în play-off-ul Ligii 2, cu 42 de puncte. A înregistrat, în cele 10 etape din grupa pentru promovare, două victorii, cinci remize și trei eșecuri, cu un golaveraj de nouă goluri marcate și 11 primite.

Buzoienii au obținut calificarea în baraj terminând cu două puncte peste locul 6 din play-off, Unirea Dej, și la patru puncte de locul 4, Dinamo. ”Câinii” au retrogradat în Liga 2 chiar sezonul trecut, învinși fiind, în dubla de menținere-promovare, de Universitatea Cluj, dar de această dată au reușit să dea lovitura și au învins Campionii FC Argeș.

Formația lui Adrian Mihalcea a obținut rezultat pozitiv cu UTA doar în tur, acasă, când a fost 0-0, dar în retur a fost învinsă, după cum spuneam, fără drept de apel, scor 1-5.

Foto: Sport Pictures

 

 

 

 

 

 

 

Andrei PASCU 05 Jun. 2023, 16:06 Liga 2
Pe aceeași temă