Ilie Stan consideră echitabil egalul dintre ”FC U” Craiova și SCM Gloria Buzău: ”Am avut o primă repriză bună. Jucătorii mei au avut tăria de a reveni și a înscrie”

Mircea OGLINDOIU 16 Nov. 2020, 00:06 Liga 2

SCM Gloria Buzău a confirmat și la Drobeta Turnu Severin că joacă bine în deplasare. Împotriva liderului Ligii 2, ”FC U” Craiova, a obținut o remiză, scor 1-1, după ce a fost condusă. În șase jocuri desfășurate în acest sezon pe teren străin, formația antrenată de Ilie Stan are două victorii, trei remize și o înfrângere.

Gloria a controlat jocul în prima parte, iar în a doua repriză Craiova a fost stăpâna

Prima repriză a meciului de la Severin a fost una alertă, cu un joc bun practicat de cele două echipe. La ocazii însă, buzoienii au condus la pauză cu 2-1. Tucaliuc a șters transversala în minutul 15, iar Balgiu a avut o situație bună în minutul 37, pentru ca, pentru olteni, Radu Negru (31) să rateze din postura de singur cu portarul.

În partea a doua, SCM Gloria nu a mai avut aceeași răutate, Craiova a pus mai multă presiune și golul a venit după ce Vasilică a mutat de două ori. După o lovitură liberă din stânga bătută de Albu, Bradley Diallo a înscris cu capul din 6 metri în minutul 71.

Ambii antrenori au mutat din nou, iar Ilie Stan s-a dovedit mai inspirat. La un minut după ce l-a introdus pe teren pe Constantin Stoica, acesta a prins un șut ghiulea de la 19 metri, direct sub transversală, în minutul 87, și a egalat. Imediat, replica Craiova a venit la capul lui Gugu, însă căpitanul oltenilor a trimis mingea puțin peste, după ce a șters transversala.

În prelungiri, Andrei Ciolacu a plonjat în careu, arbitrul a considerat că a simulat și i-a acordat al doilea cartonaș galben în zece minute și atacantul a fost eliminat destul de ușor totuși.

Ilie Stan, după egalul în fața liderului Ligii 2: ”Îmi felicit jucători că au avut tăria de a reveni și a înscrie”

La finalul partidei, Ilie Stan a considerat echitabil rezultatul și speră ca SCM Gloria, care venea la malul Dunării după victoriile cu Viitorul Pandurii (2-1) și CSM Slatina (2-0), să obțină un nou succes în meciul-restant cu Fotbal Comuna Recea, programat miercuri, de la ora 14:00, la Buzău.

”Eu cred, totuși, că este un rezultat echitabil, ținând cont de faptul că noi am avut o primă repriză bună, în care puteam să înscriem. După aia am avut 15-20 de minute din partea secundă în care nu am mai avut aceeași agresivitate din prima repriză. Am încercat să vin cu jucători proaspeți, dar a venit acea fază fixă unde am primit gol, deși eu pregătesc foarte bine astfel de situații. Dar îmi felicit jucători că au avut tăria de a reveni și a înscrie. Este un punct constructiv pentru noi. Acum avem un moral bun, suntem motivați și sper să câștigăm în restanța de miercuri. Chiar vreau să îl felicit pe Stoichiță (n.r. – Stoica, jucătorul care a marcat) că a avut acea execuție și a înscris”, a spus Ilie Stan.

Ilie Stan reactioneaza in meciul de fotbal dintre FC U Craiova si Gloria Buzau, contand pentru Liga a-2-a Casa Pariurilor, desfasurat fara spectatori pe Stadionul Municipal din Drobeta Turnu Severin, duminica 15 noiembrie 2020. © FOTO:Catalin Ciupureanu/SPORT PICTURES

După meciul de la malul Dunării, SCM Gloria Buzău se află pe poziția a 11-a a Ligii 2, cu 16 puncte acumulate în 11 jocuri disputate în 12 etape.

Pe SCM Gloria Buzău o așteaptă restanța din etapa a 11-a, din 18 noiembrie, de la ora 14:00, de pe teren propriu, cu Fotbal Comuna Recea, iar în runda a 13-a va sta.

Foto:Justinel Stăvaru (Mediafax Foto) și Cătălin Ciupureanu (Sport Pictures)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-u-craiova-scm-gloria-buzau-se-joaca-de-la-ora-1900-la-severin-oltenii-au-sansa-sa-se-detaseze-si-mai-mult-in-fruntea-ligii-2-19157834

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-u-craiova-la-al-treilea-egal-consecutiv-cu-dan-vasilica-interimar-trebuia-sa-fim-mai-exacti-mai-cerebrali-dupa-gol-19157937

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-12-trei-meciuri-au-loc-de-la-ora-1100-la-targu-jiu-slatina-si-recea-doua-partide-au-fost-amanate-din-cauza-problemelor-cu-covid-19-19157338

Mircea OGLINDOIU 16 Nov. 2020, 00:06 Liga 2
Pe aceeași temă