Liderul nu mai câștigă! ”FC U” Craiova remizează și cu SCM Gloria Buzău și ratează din nou șansa să se desprinsă și mai mult în fruntea Ligii 2

Marius ANGHEL 15 Nov. 2020, 20:56 Liga 2
Liderul nu mai câștigă! ”FC U” Craiova remizează și cu SCM Gloria Buzău și ratează din nou șansa să se desprinsă și mai mult în fruntea Ligii 2

După un început entuziasmant cu Dan Vasilică interimar, 4-0 cu Filiași și 1-0 cu Petrolul, U Craiova 1948 SA s-a blocat în următoarele trei jocuri și nu a mai reușit să câștige, dar nici să piardă, menținându-se, astfel, ca singura echipă din acest sezon de Liga 2 care nu a fost învinsă.

Liderul Ligii 2 nu a câștigat nici cu SCM Gloria Buzău pe teren propriu, după 0-0 cu Aerostar și ASU Poli, și ratează o nouă șansă de a se desprinde și mai mult în fruntea clasamentului. De această dată a marcat o dată, însă a terminat 1-1 cu trupa lui Ilie Stan.

Prima repriză i-a aparținut Gloriei, a doua a fost a Craiovei. Diallo și Stoica au decis jocul de la Severin

Prima repriză a meciului de la Severin a fost una alertă, cu un joc bun practicat de cele două echipe. La ocazii însă buzoienii au condus la pauză cu 2-1. Tucaliuc a șters transversala în minutul 15, iar Balgiu a avut o situație bună în minutul 37, pentru ca pentru olteni Radu Negru (31) să rateze din postura de singur cu portarul.

În partea a doua, SCM Gloria nu a mai avut aceeași răutate, Craiova a pus mai multă presiune și golul a venit după ce Vasilică a mutat de două ori. După o lovitură liberă din stânga bătută de Albu, Bradley Diallo a înscris cu capul din 6 metri în minutul 71.

Ambii antrenori au mutat din nou, iar Ilie Stan s-a dovedit mai inspirat. La un minut după ce l-a introdus pe teren pe Constantin Stoica, acesta a prins un șut ghiulea de la 19 metri, direct sub transversală, în minutul 87, și a egalat. Imediat, replica Craiova a venit la capul lui Gugu, însă căpitanul oltenilor a trimis mingea puțin peste, după ce a șters transversala.

Ciolacu eliminat, ”FC U” se distanțează la 3 puncte de următoarele două clasate, care n-au jucat însă

În prelungiri, din dorința de a obține o minge în careul advers dintr-un duel bărbătesc, Andrei Ciolacu a și plonjat după ce a reluat cu capul în sus, iar arbitrul a considerat că a simulat și i-a acordat al doilea cartonaș galben în zece minute și atacantul a fost eliminat.

S-a terminat 1-1 și U Craiova 1948 SA se menține pe locul 1 în Liga 2, cu 23 de puncte acumulate după 11 jocuri în 12 etape, iar SCM Gloiria Buzău a urcat pe locul 11, cu 16 puncte strânse tot în 11 partide.

Pe SCM Gloria Buzău o așteaptă restanța din etapa a 11-a, din 18 noiembrie, de la ora 14:00, de pe teren propriu, cu Fotbal Comuna Recea, iar în runda a 13-a va sta. ”FC U” Craiova joacă sâmbătă, de la ora 11:00, la Unirea Slobozia.


De dimineață s-a jucat la Miercurea Ciuc, după-amiază s-a mers la Clinceni, iar seara avem meci la Drobeta Turnu Severin. Ziua de astăzi, 15 noiembrie, a fost ”ocupată” de partide din Liga 2, în pauza luată de Liga 1 în perioada în care naționala României s-a reunit să joace cu Norvegia și Irlanda de Nord.

Ultimul meci al zilei programat în Liga 2, în etapa a 12-a, are loc la malul Dunării, la Drobeta Turnu Severin, acolo unde ”FC U” Craiova joacă pe teren propriu cu SCM gloria Buzău.

În primul joc al zilei, FK Csikszereda a trecut cu 1-0 de Concordia Chiajna, iar mai apoi Rapid a câștigat cu 2-1 la Clinceni cu Farul.

”FC U” Craiova, singura echipă care nu a pierdut în acest sezon de Liga 2. În ultimele două jocuri a remizat la scorul de 0-0

U Craiova 1948 SA se află la al doilea meci după contamnarea la închisoare a patronului Adrian Mititelu. Weekendul trecut, trupa olteană a remizat la Timișoara, 0-0 cu ASU Poli, și a ratat șansa să se desprinsă și mai mult în fruntea Ligii 2. O poate face însă astăzi, după ce Dunărea Călărași și ASU Poli, următoarele două clasate, nu au jucat ieri.

Formația antrenată de interimarul Dan Vasilică a înregistrat două remize de 0-0 în ultimele două jocuri și e în continuare singura echipă neînvinsă în acest sezon de Liga 2.

De când a promovat, singura sincopă pe teren propriu a fost precedenta partidă desfășurată acasă, la Severin, acel 0-0 cu Aerostar.

În acest moment, ”FC U” are 22 de puncte acumulate în zece meciuri, e pe primul loc, la două puncte peste următoarele două clasate.

SCM Gloria Buzău a câștigat cu 2-0 ultimele două meciuri din deplasare

De partea cealaltă, SCM Gloria Buzău n-a mai jucat de la data de 4 noiembrie, când a trecut cu 2-1 pe teren propriu de Viitorul Pandurii, în restanța din etapa a 9-a. În runda a 11-a nu a evoluat, fiindcă adversarul, Recea, a avut probleme cu COVID-19, astfel că meciul a fost reprogramat.

Echipa antrenată de Ilie Stan a câștigat ultimele două meciuri, 2-0 la CSM Slatina și 2-1 acasă cu Viitorul Pandurii. În partidele desfășurate în deplasare în acest sezon, SCM Gloria a strâns două remize (0-0 la CS Mioveni și 2-2 la Farul), un eșec (1-2 la Ripensia) și două victorii (2-0 la Dunărea Călărași, respectiv CSM Slatina).

În clasament, SCM Gloria Buzău se situează, momentan, pe poziția a 12-a a clasamentului, cu 15 puncte acumulate în zece partide.

Vlad Baban arbitrează ”FC U” Craiova – SCM Gloria Buzău

U Craiova 1948 SA și SCM Gloria Buzău se vor întâlni pentru prima dată în istoria lor.

Jocul programat să înceapă de la ora 19:00, pe stadionul Municipal din Drobeta Turnu Severin, va fi arbitrat de centralul Vlad Baban (Iaşi) și asistenții Mihăiță Necula și Cosmin Vatamanu (ambii din Bucureşti). Rezervă este Claudiu Gaitin (Timişoara), iar observatori au fost delegați Eduard Dumitrescu (Piteşti) și Ciprian Ioan Mardan (Făgăraş).

TOATE REZULTATELE etapei a 12-a sunt AICI

U CRAIOVA 1948 SA – SCM GLORIA BUZĂU 1-1

COMENTARIUL LIVE:

U Craiova 1948 SA: Rob. Popa – Paramatti (Val. Munteanu 61′), Diallo, Gugu (cpt.), Huyghebaert – Dr. Albu, Baeten, Anghelina (Andr. Ciolacu 53′), R. Negru – Cl. Bălan (Vl. Pop 76′), Rob. Răducanu (Stoenac 76′)
Rezerve neutilizate: Mogoșanu – M. Avram, Criștiu, Blidar, Compagno
Antrenor: Dan Vasilică
Eliminat: Andrei Ciolacu 90+2′ (cumul de cartonașe galbene)

SCM Gloria Buzău: R. Stoian – Sg. Pîrvulescu, M. Ioniță, C. Toma, Nedelea – Balgiu, Pațurcă (Piftor 77′) – Cr. Ciobanu (Perju 77′), Tucaliuc (C-tin. Stoica 86′), Cip. Petre (cpt.)(Iul. Roșu 62′) – Chică-Roșă (Iurcu 62′)
Rezerve neutilizate: R. Șerban – Andr. Ignat, Dumea, Stăiculescu
Antrenor: Ilie Stan

Min 90+5 Final de partidă la Severin. ”FC U” Craiova și SCM gloria Buzău înregistrează o remiză, scor 1-1
Min 90+2 |||| Andrei Ciolacu se luptă pentru o minge în careul buzoienilor, preia cu capul în sus din duelul cu Stoica și simulează o cădere, însă nu cere penalty. Arbitrul îi acordă al doilea cartonaș galben și îl elimină. Ciolacu cere calm explicații și apoi pleacă de pe teren. Decizie lui Vlad Baban e ușor exagerată
Min 90+1 ||| Constantin Stoica vede și el cartonașul galben
Min 90 + Meciul e prelungit cu patru minute
Min 90 ||| Sergiu Pîrvulescu primește cartonașul galben după un fault făcut asupra lui Baeten
Min 89 După un corner bătut din stânga, Gugu reia cu capul spre poartă, mingea șterge transversala și se duce peste
Min 87 1-1 Constantin Stoica primește la 19 metri central, preia în față și trage nemilos sub transversală, mingea ștergând ușor și bara, cu Popa ușor ieșit în față. Atacantul abia intrat pe teren se duce în spatele unuia dintre panaorile publicitare și acolo se apleacă și ridică de trei ori
Min 86 Ultima schimbare la SCM Gloria. Iese Cosmin Tucaliuc și intră Constantin Stoica
Min 81 ||| Andrei Ciolacu primește cartonașul galben după ce îl lovește cu brațul pe Toma
Min 77 Dublă schimbare și la Buzău. Ies Paul Pațurcă și Cristian Ciobanu și intră Alexandru Piftor și Ciprian Perju
Min 76 Dublă schimbare la Craiova. Ies Robert Răducanu și Claudiu Bălan și intră Marian Stoenac și Vlad Pop
Min 71 1-0 Albu execută cu dreptul o lovitură liberă din marginea stângă a careului, Bradley Diallo e scăpat din marcaj de Ioniță și înscrie cu capul din 6 metri central, pe lângă Stoian. Francezul merge la margine și ia un tricoul cu mesajul: ”Nea Adi, fii tare, luptăm pentru promovare!”
Min 70 Munteanu trage pe jos din fața careului, din poziție centrală, Stoian reține fără probleme
Min 67 ||| Radu Negru îi pune o talpă lui Nedelea și primește cartonașul galben
Min 62 Dublă schimbare la SCM Gloria Buzău. Ies Ciprian Petre și Adi Chică-Roșă și intră Iulian Roșu și Maxim Iurcu
Min 61 A doua schimbare la Craiova. Iese Lorenzo Paramatii și intră Valentin Munteanu, care a fost achiziționat chiar de la SCM Gloria Buzău, pentru care în sezonul trecut a jucat în 22 de meciuri și a înscris 9 goluri. Pentru olteni are cinci partide până acum și două goluri, însă o bună perioadă a fost accidentat
Min 57 ||| Lorenzo Paramatti primește cartonașul galben după ce încearcă să devieze mingea din 3 metri pe lângă portar, însă îl calcă pe Stoian. Faza a pornit dintr-un corner de pe stânga și o reluare cu capul a lui Gugu, mingea ajungând la italian
Min 53 Vasilică schimbă ofensiv. Iese mijlocașul Marian Anghelina și intră atacantul Andrei Ciolacu
Min 47 La o centrare dintr-un corner din stânga și după ce doi jucători au trecut pe sub minge, Bălan reia cu piciorul din 5 metri central, din aer, mult peste poartă
Min 46 S-a reluat meciul, fără înlocuiri
Min 45+1 Pauză la Severin. U Craiova 1049 SA și SCM Gloria Buzău sunt la egalitate la scorul de 0-0, după o primă repriză cu joc frumos, în ritm alert. Oaspeții au lovit transversala prin Tucaliuc în minutul 15 și au mai avut o situație bună în minutul 37, prin Balgiu, iar gazdele au ratat prin Radu Negru (31)
Min 37 Ocazie mare și pentru SCM Gloria. Petre centrează, Balgiu reia cu capul, cu pământul, însă Popa salvează de lângă bara din stânga sa
Min 33 La cornerul bătut din dreapta, Gugu reia cu capul din 7 metri, de la colțul scurt, peste poartă
Min 32 ||| Cristian Balgiu vede cartonașul galben pentru faza de mai devreme
Min 31 Baeten se ciocnește cu Balgiu, arbitrul lasă jocul să continue, preia Bălan și pasează pe culoar în careu pentru pătrunderea lui Radu Negru, care trage din 10 metri ușor lateral dreapta, însă Stoian parează salvator în corner, în stânga
Min 25 Craiova e luată prin surprindere la acest meci de pe teren propriu. Dacă de obicei începea în forță și reușea să și marcheze, acum jucătorii pregătiți de interimarul Dan Vasilică sunt presați în propria jumătate și ies cu greu în atac
Min 15 Tucaliuc bate în forță lovitura liberă de la 20 de metri ușor lateral stânga, o face bine, însă mingea șterge transversala și se duce peste
Min 14 Petre centrează din două cornere consecutive din stânga, oltenii resping, iar Albu face henț la 20 de metri și arbitrul dictează lovitură liberă
Min 13 Ciprian Petre centrează din cornerul din dreapta, bate pe colțul lung, Ioniță se înalță imperial în 7 metri, reia cu capul spre poartă, însă mingea îl lovește pe Huyghebaert și se duce puțin pe lângă bara din stânga
Min 12 Tucaliuc pătrunde periculos spre poarta oltenilor, Albu îl blochează la marginea careului și acordă penalty
Min 4 Bălan trage din marginea careului, pe centrul porții, unde Stoian reține fără probleme
♦Înainte de fluierul de start, jucătorii Craiovei au apărut pe gazon și s-au fotografiat alături de un banner dedicat patronului clubului, Adrian Mititelu, condamnat la închisoare pentru trei ani. Pe acesta era mesajul: ”Nea Adi, fii tare, luptăm pentru promovare!” Jucătorii au purtar și tricouri albe cu același mesaj.


Min 1 A început partida de la Drobeta Turnu Severin, de pe stadionul Municipal

TOATE REZULTATELE etapei a 12-a sunt AICI

Marius ANGHEL 15 Nov. 2020, 20:56 Liga 2
Pe aceeași temă